Rørproducent vil sikre danskerne mod farligt regnvand

Ekstremt vejr fører så store vandmængder med sig, at det danske kloaknet ikke kan følge med. Mens kommuner og forsyninger venter på myndighedernes anbefalinger, vil rørproducent vejlede i håndtering og rensning af det potentielt farlige regnvand.

”Når regnvand strømmer over fra, veje, tage eller nedløbsrør, kan vandet tage maling, kloakvand, giftige metaller og kemikalier med sig”, siger Jan Lunding. Foto: Uponor..

Fremtidens klima i Danmark byder på højere temperaturer, mere regn og generelt flere ekstreme vejrhændelser. Ifølge Bolius er det kun sket én gang de seneste ti år, at vi har haft en sommer uden et eneste skybrud, og tendensen vil fortsætte og sandsynligvis blive mere udtalt. Det er der bred enighed om blandt danske vejr- og klimaeksperter.

De voldsomme regnmængder fører ikke kun til våde ferier, men kan også få mere alvorlige konsekvenser.

”Stormflod, skybrud og intense regnskyl vil sætte det danske regn- og spildevandsnet på en alvorlig prøve. Ud fra hvad vi har oplevet ad flere omgange de senere år, er det eksisterende net ganske enkelt ikke er rustet til vandmasserne”. Sådan lyder den kontante melding fra Jan Lunding, der er projektchef og regnvandsekspert hos regn-og spildevandsrørsproducenten Uponor Infra. Han peger samtidig på andre og ganske alvorlige følger af den øgede mængde vand på kort tid.

Læs også: Ny IoT-løsning hjælper dig til kortere brusebade

”Når regnvand strømmer over fra, veje, tage eller nedløbsrør, kan vandet tage maling, kloakvand, giftige metaller og kemikalier med sig”, siger Jan Lunding og tilføjer:

”Oversvømmede kældre og ufremkommelige veje er én ting. Men oversvømmelser vil typisk også føre forurenet vand rundt og dermed skade søer, vandløb og grundvand til fare for os alle. På trods af alvoren findes der endnu ikke lovgivning på området, som tager højde for den nye vejrsituation, og som udstikker klare rammer for kravene til håndtering og rensning af det overskydende vand”.

Lancerer nyt regnvandsunivers
Hos Uponor har man gennem de seneste år mærket, at den manglende lovgivning frustrerer kommunerne og forsyningerne. Jan Lunding fortæller, at de ønsker at indsamle så megen viden og ekspertise som overhovedet mulig forud for nedlægning af nye rør- og rensningssystemer samt for renoveringer og udvidelser af det eksisterende net.

Virksomheden ønsker at gå forrest i indsatsen med at fremstille bæredygtige løsninger til bygge- og anlægsindustrien. Disse klimaindsatser inkluderer blandt andet vedvarende grøn energi i produktionen, genanvendelse af byggeaffald, erstatning af fossilbaseret jomfrueligt plastmateriale med vedvarende råmateriale samt ansvarlig genanvendelse af regn- og spildevand.

Som svar på en stigende efterspørgsel i markedet har virksomheden over det seneste år gennemført over 30 seminarer over hele landet om bæredygtigt byggeri for kommuner og forsyninger. Hertil har man for nylig lanceret et nyt regnvandsunivers på hjemmesiden, kaldet Uponor Stormwise, hvor man kan søge information om og inspiration til, hvordan overskydende vand håndteres og renses bedst muligt.

Det uforudsigelige vejr
”De danske kommuner og forsyninger er utrolig dygtige og kompetente. Men et givent område vil altid have sin egen unikke problemstilling, når det kommer til håndtering af vandmasserne. Samtidig står vi overfor en udvikling i vejrforholdene, som ingen af os for alvor har opereret i før. Derfor er det nødvendigt, at alle parter arbejder sammen for at finde de bedste løsninger”, siger Jan Lunding og tilføjer:

”Vi har hos Uponor udviklet og produceret regn- og spildevandssystemer til det nordiske marked i mere end 60 år, og med Stormwise-konceptet, seminarerne og vores rådgivning ønsker vi at bidrage til, at de danske vand- og forsyningsværker er endnu bedre rustet til at håndtere vandmasserne nu og fremover”.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

19.06.2024BWT

Sponseret

Alternativer til blødgøringsanlæg: En kort guide til installatører

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle