Roca Group opkøber tyske Sanit

Roca Group, der er verdensførende inden for design, produktion og markedsføring af produkter til badeværelset, styrker sin position som global operatør med købet af den tyske producent Sanit, der har speciale i installationssystemer til badeværelset.

Med denne aftale, som afventer godkendelse af konkurrencemyndighederne, vil Roca Group, der opererer i 170 lande og som har 85 fabrikker, styrke sin tilstedeværelse i en kategori, hvor Sanit er den tredje største operatør i Tyskland og den femte største i Europa.

Segmentet for installationssystemer til badeværelset - som inkluderer skjulte cisterner, trykknapper og monteringsrammer - vokser hurtigt og er drevet af den stigende efterspørgsel af væghængte toiletter. I øjeblikket oplever det globale marked i denne kategori, ledet af Tyskland, betydelig stigning i alle lande, i tråd med præferencerne hos nutidens forbrugere, der i stigende grad vælger løsninger, der favoriserer plads, hygiejne og komfort.

Sanit, der blev grundlagt i 1945, har hovedkontor i Eisenberg, er en del af Aliaxis, - en global leder inden for avancerede rørsystemer med tilstedeværelse i mere end 40 lande. Virksomheden har tre produktionsanlæg i Tyskland, der ligger i Eisenberg, Rödental og Wittenberg. Disse centre, som beskæftiger 378 fagfolk, eksporterer til mere end 70 lande og fremstiller, ud over de førnævnte kategorier, tilbehør og komplementærprodukter til samling og installation af sanitetsartikler. Virksomhedens omsætning udgjorde 74 millioner euro i 2020.

Som led i koncernens strategi om at oprette specialiserede kompetencecentre til forskellige produktkategorier til badeværelset, bliver Sanit udviklingshub for Roca Groups installationssystemer.

Roca Groups administrerende direktør, Alberto Magrans, fremhæver de positive synergier ved transaktionen: "Købet af Sanit er et grundlæggende skridt i vores strategi om at, integrere produkter i komplette badeværelsesløsninger og inkorporere teknologi med høj merværdi i vores produktportefølje og derved styrke vores førende globale position". 

Om Roca Group

Roca Group er en virksomhed, der er dedikeret til design, produktion og markedsføring af badeværelsesprodukter til arkitektur, byggeri og indretning. Grundlagt i 1917 kombinerer den tradition og viden med en passion for innovation og respekt for miljøet med det formål at imødekomme folks behov og bidrage til forbedring af samfundets trivsel.

Gruppen repræsenterer en række af forskellige brands med Roca, LAUFEN og Jika  som værende de mest prominente, der udgør virksomhedens kerne.

Med bæredygtighed i alle produktionsprocesser og med en forpligtelse til at hjælpe med, at bevare en bedre planet for fremtidige generationer, har Roca Group implementeret gruppens filosofi i de 170 lande, hvor den har aktivitet, hvilket naturligvis også inkluderer de 85 fabrikker, der dagligt praktiserer den for sine mere end 24.000 ansatte.

Den familieejede koncern er markedsleder i Europa, Latinamerika, Indien og Rusland, med en stærk tilstedeværelse i Kina samt resten af ​​Asien, Mellemøsten, Australien og Afrika. Som følge heraf er koncernen verdensledende inden for sit virke.

Mere fra...

23.10.2023LAUFEN Nordic A/S

Sponseret

Roca Groups Opkøb af Alape: Et Nyt Kapitel i Det Nordiske Badeværelsesmarked

08.09.2023LAUFEN Nordic A/S

Sponseret

Få et lydsvagt toilet med effektivt skyl

23.08.2023LAUFEN Nordic A/S

Sponseret

Roca Præsenterer Bæredygtighedsrapporten for 2022 med bemærkelsesværdige resultater

22.08.2023LAUFEN Nordic A/S

Sponseret

Roca Præsenterer Bæredygtighedsrapporten for 2022 med bemærkelsesværdige resultater

12.01.2023LAUFEN Nordic A/S

Sponseret

Smart Bathroom-løsningerne fra LAUFEN resulterer i mere hygiejniske, mere effektive og mere forbrugsbevidste sanitære faciliteter.

08.06.2022LAUFEN Nordic A/S

Sponseret

Nyt nordisk samarbejde sikrer genbrug af WC plastikcisterner