Rockwool introducerer nyt system til isolering af kolde rør

Et nyt system fra Rockwool til isolering af kolde rør modvirker blandt andet risikoen for kondens.

Selvom Teclit-systemet er lavet til isolering af kolde rør, kan det modstå temperaturer på op til 250 grader. Foto: Rockwool. .

Rockwools system, Teclit, er et isoleringsssystem til at isolere de kolde rør i en bygning. I modsætning til varme rør er der ved køling i blandt andet aircondition- og ventilationsanlæg risiko for kondensdannelse. Teclit modvirker risikoen for kondens både på isoleringen og på ydersiden af rørene, og installationen minimerer derfor risikoen for, at rørene ruster.

Systemet består af lamelmåtte, rørskåle, isolerede rørbæringer, alutape og flextape. Alle produkterne er lavet af stenuld, der sikrer høj isoleringsevne, lang levetid, formstabilitet og brandsikkerhed. Tapen betyder, at installationen er både hurtigere og sundere for installatører og de tekniske isolatører at arbejde med. 

Overfladen på alle produkterne er en robust og glasfiberforstærket aluminiumsmembran. Systemet kan endvidere genanvendes og indgå i produktion af nye stenuldsprodukter.

Læs også: Ny norm for brandsikring af ventilationsanlæg

"Der har ikke tidligere fandtes nogen fleksibel og brandsikker løsning til isolering af kolde rør. Mange kunder har ønsket et sådant system, ikke mindst til større projekter som skoler og hospitaler, hvor miljø- og kvalitetskrav ofte er særligt høje”, siger Lillian Andersen, der er produktchef for teknisk isolering hos Rockwool.

Designet til flere kundegrupper
Selvom Teclit-systemet er designet til kolde rør, kan det også bruges til temperaturer op til 250 grader. Dette skal være fordelagtigt for anlæg, hvor temperaturerne varierer meget i løbet af året. F.eks. ventilationsanlæg, der skal køles om sommeren, men opvarme om vinteren.

Systemet, der er testet og godkendt til kolde installationer af FIW i München, har opnået stor succes på det tyske marked. Derfor er forventningerne store til Teclit i Danmark, understreger Rockwool. 

Systemet skal kunne efterkomme flere målgrupper, særligt tekniske isolatører og VVS-installatører, men også entreprenører, rådgivere og detailkæder, der ønsker at kunne tilbyde en brandsikker og energieffektiv løsning til teknisk rørisolering.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

27.06.2024Installator.dk

Andelshavere opløser kriseramt varmeværk

26.06.2024Installator.dk

Megafonmåling: Overvældende tilfredshed med fjernvarme

23.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Ny online-skole om bedre HVAC

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

19.06.2024Installator.dk

Nu bygges fundamentet til EU´s største geotermiske anlæg

13.06.2024Installator.dk

Konservative klandrer regeringen for at hindre udnyttelse af overskudsvarme

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle