Rockwool og Grundfos tilslutter sig nyt nordisk byggeriprojekt

Nordic Built Charter blev i går underskrevet af Rockwool og Grundfos. Det politiske initiativ skal fremme bæredygtigt byggeri i Norden.

De to danske firmaer Rockwool og Grundfos underskrev Nordic Built Charter på Københavns Rådhus i går den 10. december. Dermed sluttede de sig til rækken af førende aktører på det nordiske byggemarked.

Over 100 virksomheder, organisationer og myndigheder fra alle dele af den nordiske byggebranche har nu underskrevet Nordic Built Charter, og dermed forpligtet sig til at følge dets 10 principper om større bæredygtighed.

Nordic Built

Nordic Built er et politisk initiativ for at fremme bæredygtigt byggeri i Norden, og finansieres af Nordisk Innovation via Nordisk Ministerråd. Grundlaget for initiativet er Nordic Built Charter - et dokument, som definerer 10 principper for, hvordan vores byggede miljø bør konstrueres i fremtiden.

Nordic Built er et nyt charter fra Nordisk Ministerråd, hvor hele værdikæden i byggebranchen – lige fra arkitekten over bygningskonstruktøren til bygherren – forpligter sig til en række standarder for et mere bæredygtigt byggeri.

Begejstret for bæredygtighed
Der er tilfredshed at spore både hos Grundfos og Rockwool. Direktør for Rockwool Scandinavia, Thomas Kähler, udtaler i en pressemeddelelse:

”Vi har i Norden i mange år haft høje standarder for energieffektivt byggeri, og de standarder vil vi gerne være med til at udbrede. Vi tror på, at et forum som Nordic Built kan motivere den samlede byggesektor til at komme med bud på, hvordan vi når EU's krav om næsten-nul-energi-byggeri fra slutningen af 2020”.

Han oplever en stigende efterspørgsel fra eksportmarkederne på løsninger til energieffektivt byggeri. Også Grundfos arbejder med bæredygtighed, og administrerende direktør i Grundfos, Claus Witt, udtaler i en pressemeddelelse:

”Grundfos arbejder generelt meget med bæredygtighed. I tillæg bliver vi en del af et det her netværk, hvor vi kan finde nye samarbejdspartnere og udveksle erfaringer. Nordic Built fungerer lidt på den måde, at jo større engagement man går ind i det med, jo mere får man ud af det”.

-KH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle