ROCKWOOL stryger ind som nummer 16 blandt verdens 100 mest bæredygtige virksomheder

ROCKWOOL er placeret på en flot 16.-plads på Top 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder, der netop er udsendt af Corporate Knights. Samtidig tildeles den danske stenuldsproducent også en førsteplads blandt producenter af byggematerialer.

Danske ROCKWOOL er placeret på en flot 16.-plads på Top 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder..

ROCKWOOL er placeret på en flot 16.-plads på Top 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder, der netop er udsendt af Corporate Knights. Samtidig tildeles den danske stenuldsproducent også en førsteplads blandt producenter af byggematerialer.

Den anerkendte Global 100 bæredygtighedsrangliste fra canadiske Corporate Knights kårer ROCKWOOL som en af de mest bæredygtige virksomheder i verden samt som bæredygtighedsleder blandt byggematerialeproducenter.

Den årlige opgørelse, der netop er publiceret, sammenligner og rangerer kvantitativt verdens største børsnoterede virksomheder baseret på den positive indvirkning, deres kerneprodukter og ydelser har på mennesker og planeten, samt på den miljømæssige påvirkning fra virksomhedens drift.

- Vi er meget beærede over at være inkluderet i Global 100 sammen med så mange respekterede virksomheder og ikke mindst at være rangeret som nummer 1 blandt producenter af byggematerialer. Vi har stadig et stykke arbejde foran os på nogle områder, men som en energiintensiv og tung produktionsvirksomhed er det særligt opmuntrende at blive anerkendt både for den positive effekt, som ROCKWOOL-produkter har, såvel som vores bestræbelser på at dekarbonisere og reducere påvirkningen af vores øvrige aktiviteter, siger Mirella Vitale, der er Senior Vice President i ROCKWOOL.

FAKTABOKSE:

Om ROCKWOOL og bæredygtighed
Kernematerialet i ROCKWOOLs produkter er stenuld, som er er lavet af vulkansk sten. Stenuld er fuldt genanvendelig med flere iboende egenskaber, der gør den ideel til mange anvendelser.

Selv om produktionen af stenuld er energikrævende, sparer ROCKWOOL stenuldsisolering langt mere energi og CO2 – faktisk 100 gange mere – end det, der forbruges og udledes under produktionen.

I 2020 underskrev ROCKWOOL Science Based Targets-initiativet (SBTi) og forpligtede sig til en verificeret og godkendt plan for en ambitiøs reduktion af vores livscyklusudledning af drivhusgasser på en tredjedel inden 2034, med 2019 som udgangspunkt.

Om Global 100
Den årlige rangliste vurderer verdens største børsnoterede virksomheder med udgangspunkt i den miljømæssige påvirkning fra virksomhedens drift samt den positive indvirkning, dens kerneprodukter og ydelser har på mennesker og på planeten.

Ranglisten er baseret på en tilbundsgående analyse af 6.720 virksomheder med en omsætning på mere end 1 mia. USD. Ifølge Corporate Knights har Global 100-virksomhederne siden ranglisten blev oprettet i 2005 også klaret sig bedre økonomisk, med nettoafkast, der slår det globale aktieindeks MSCI ACWI og andre ESG-indekser (Environmental, Social and Governance).

Om Corporate Knights
Corporate Knights Inc. er en uafhængig medie- og forskningsvirksomhed. Dets mediedivision udgiver det prisvindende magasin om bæredygtig økonomi Corporate Knights, der cirkuleres i The Globe and Mail, The Washington Post og The Wall Street Journal. Dens forskningsafdeling producerer bæredygtighedsranglister, forskningsrapporter og finansielle produktvurderinger baseret på virksomhedens bæredygtighedspræstation. Læs mere på www.corporateknights.com.

Mere fra...

14.12.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Totalt system til energieffektiv kondensisolering af kølerør

19.06.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Endnu et skridt på den cirkulære rejse: Engangspallerne bliver genbrugt igen og igen

07.06.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Ny digital assistent effektiviserer vejen til certificering

31.05.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Effektiv facaderenovering bringer nyt liv til kontor- og flyhangar i Københavns Lufthavne

22.05.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Erfaren profil skal sælge ROCKWOOL stenuldsisolering til forhandlerne i Midt- og Nordjylland

13.03.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

9 % lettere: Isoleringsmateriale har været på skrump op til byggerimessen