Totalt system til energieffektiv kondensisolering af kølerør

Fuldendt system til energieffektiv kondensisolering af kølerørinstallationer ned til minus 16 °C.

Foto: Rockwool

I modsætning til varme rør, hvor der er risiko for kondensdannelse ved køling, såsom i aircondition- og ventilationsanlæg, har ROCKWOOL udviklet Teclit® System. Dette system er baseret på ubrændbar ROCKWOOL stenuld og omfatter rørskåle, lamelmåtter, bæringer og tape, der sikrer en energieffektiv isolering af kolde rør. Formålet er at minimere kondensrisikoen og beskytte rørene mod korrosion.

Systemet er blevet testet og godkendt til kolde installationer af Forschungsinstitut für Wärmeschutz (FIW) i München og har oplevet betydelig succes på det tyske marked. Dog er der i Danmark fortsat mange, der ikke er klar over systemets eksistens. Der er dog imidlertid betydelige fordele ved at vælge en komplet løsning fra ROCKWOOL.

Med Teclit System kan du få en stenuldsbaseret løsning til hele rørinstallationen. Dette betyder, at du kun behøver én leverandør til hele HVAC-installationen. Desuden er materialet ubrændbart stenuld (A2-S1, d0), hvilket ikke kun sikrer mod kondens og korrosion, men også giver en høj brandsikkerhed.

Selvom Teclit Systemet er designet til kølerørinstallationer, kan det anvendes ved temperaturer fra -16 °C op til 250 °C. Dette er især fordelagtigt for anlæg, hvor temperaturerne varierer i løbet af året, som f.eks. ventilationsanlæg, der skal køle om sommeren og opvarme om vinteren.

Det omfattende udvalg af rørskåle, lamelmåtter og bæringer fås i forskellige dimensioner afhængig af formål og behov. Alle elementer er belagt med en robust og glasfiberforstærket aluminiumsmembran, der fungerer som dampspærre og forhindrer fugtig luft i at trænge igennem og nå frem til rørets kolde overflade. Desuden har ROCKWOOL udviklet en tilhørende app for at gøre projektering og montering af systemet så enkel som muligt.

Systemet kan med fordel anvendes på større projekter som f.eks. skoler og hospitaler, hvor miljø- og kvalitetskrav ofte er særligt høje. Det er også velegnet til mindre projekter, hvor der er behov for en nemt håndterbar, brandsikker og energieffektiv løsning. Installationstests udført af Dansk Teknologisk Institut har vist, at det er 30% hurtigere at montere Teclit Systemet sammenlignet med andre almindelige isoleringsmetoder.

Læs mere om systemet her, hvor du også kan downloade den tilhørende app eller udfylde en kontaktformular, hvis du ønsker at få mere information om dine muligheder for at anvende Teclit System i dit projekt.

Fordele:

  • Enkel projektering
  • Én leverandør til hele HVAC-installationen
  • Produkter til hele installationen
  • Anvendelsestemperatur fra -16 til 250 °C
  • Bredt sortiment med mange dimensioner
  • Testet og godkendt til koldrørsisolering af FIW
  • Ubrændbar, A2-S1, d0

Læs mere

Foto: Rockwool

Mere fra...

14.12.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Totalt system til energieffektiv kondensisolering af kølerør

19.06.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Endnu et skridt på den cirkulære rejse: Engangspallerne bliver genbrugt igen og igen

07.06.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Ny digital assistent effektiviserer vejen til certificering

31.05.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Effektiv facaderenovering bringer nyt liv til kontor- og flyhangar i Københavns Lufthavne

22.05.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Erfaren profil skal sælge ROCKWOOL stenuldsisolering til forhandlerne i Midt- og Nordjylland

13.03.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

9 % lettere: Isoleringsmateriale har været på skrump op til byggerimessen