Roth lancerer nye BIM-designfiler i høj kvalitet via MagiCAD Cloud

Roths nye omfangsrige bibliotek med BIM-modeller gør det muligt for den ansvarlige rådgiver, arkitekt, m.m. at skabe brugerdefinerede tegninger, med høj nøjagtighed og systemintelligens til brug gennem bygningens livscyklus. Roth kataloget vil indeholde mere end 150 BIM-produktmodeller i kategorierne rør, fittings og tilbehør og vandtætte skabe til gulvvarme og brugsvand samt shunte, ShuntUnits og kontrolenheder til gulvvarme.

3D-miljøer i byggebranchen skal skabe mere præcision..

MagiCAD har 35 års erfaring og har mere end 1 million 3D-produktmodeller, der er tilgængelige i MagiCAD Cloud og er Europas største online BIM-objektbibliotek til byggeri.
Det er almindeligt kendt, at BIM - eller Building Information Modeling - er en hurtigt voksende metode til at omdanne traditionel designplanlægning i byggebranchen fra 2D- til 3D-miljøer.
Men BIM er så meget mere end det. BIM er en proces til at oprette og styre al information relateret til et projekt og i sidste ende skabe et miljø, der indeholder digitale beskrivelser for alle aspekter af det fysiske projekt.
Dermed understøtter BIM hver fase af projektets livscyklus, også efter at konstruktionen er afsluttet. Og fordi projekter praktisk taget er konstrueret, inden de fysisk bygges, fjernes mange ulemper og problemer i byggeprocessen på forhånd – uanset om det er design- eller konstruktionsændringer. Det at have et større og mere detaljeret overblik fra starten, minimerer dyre og tidskrævende ændringer på et senere tidspunkt i processen.

”BIM opretter en oversigt over bygningsomkostningerne, da priserne for hvert element opdateres, efterhånden som konstruktionens detaljer afklares. Samtidig bliver det muligt at analysere hvert trin i byggeprocessen og vurdere, om der er penge at hente ved at arbejde med præfabrikerede løsninger snarere end løse komponenter på stedet. BIM-data kan også bruges til at generere produktionstegninger eller databaser til fremstillingsformål ”, forklarer Kim Hansen, Produktchef fra Roth Danmark.

”I de senere år har Roth udvidet muligheden for at fremstille præfabrikerede enheder med det formål at hjælpe vores kunder med at minimere arbejdsomkostninger, dokumentationsarbejde
samt risikoen for fejlkommunikation. Samtidig reduceres omkostningerne til bortskaffelse af ubrugte materialer og emballage kraftigt, fordi dette kan optimeres”, fortsætter han.

BIM sikrer bedre samarbejde og kommunikation, da digitale BIM-modeller giver mulighed for deling af projektmodeller og planlægningskoordinering, så alle projektinteressenter har indsigt og adgang til ajourført projektinformation - ikke kun på kontoret, men også i det felt, hvor cloud-baserede løsninger og apps sikrer adgang i realtid på mobileenheder. Planer kan både planlægges og kommunikeres mere nøjagtigt, og den forberedende koordinering hjælper projekter med at blive afsluttet til tiden. Kim Hansen nævner også, at BIM kan hjælpe med at forbedre bygningssikkerheden ved at kortlægge farer, før de bliver problemer.

”Detaljeret logistisk planlægning, visuel risikoanalyse og sikkerhedsvurderinger kan hjælpe med at sikre, at projektet udføres på en sikker måde”, understreger han.

Oplysningerne i en model kan også bruges efter bygningens færdiggørelse, så nøjagtig, kontinuerlig digital registrering af bygningsinformation efter bygningens idriftsættelse kan indsamles
og behandles i bygningsvedligeholdelsessoftwaren i hele bygningens levetid.

Fordele med Roth BIM-indhold:

• Mere end 150 Roth BIM-produktmodeller i kategorierne rør, fittings og tilbehør og vandtætte skabe til gulvvarme og brugsvand samt shunte, ShuntUnits og kontrolenheder til gulvvarmesystemer.
• Hver Roth produktfamilie er inkluderet i MagiCAD-foruddefinerede produktkatalog.
• Roth modellerne indeholder alle foruddefinerede data, der kræves i et BIM-miljø. F.eks. dimensioner, ETIM-klassificering og tekster på 5 sprog (engelsk, dansk, svensk, finsk og norsk).
• Alle Roth modeller er tilgængelige i DXF- og RFA-format til AutoCAD og Revit.
• Roth RFA-modeller indeholder tre niveauer af detaljer defineret af MagiCAD.
• Alle Roth BIM-produktmodeller frigives løbende gennem sommeren 2020.
• Gratis download af Roth modeller direkte fra MagiCAD - også for ikke-MagiCAD-brugere

Mere fra...

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

05.03.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Kærlighed ved første klik...

02.05.2023Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL radiatormotor

11.07.2022Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL – trådløst system til gulvvarme og gulvkøling

01.07.2022Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL - trådløst system til regulering af gulvvarme og gulvkøling

24.05.2022Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL box - Master eller Extension