Royal Greenland satser på energioptimering

Intelligent overvågning skal være med til at skrue ned for energiforbruget hos en af verdens største seafood-producenter. Første skridt har skabt overblik over energiforbruget på koncernens fire europæiske fabrikker.

Millioner af rejer og fisk bliver hver dag forarbejdet, behandlet og pakket af Royal Greenland. Det er en energikrævende proces, og nu vil det grønlandske produktions-flagskib gøre de røde rejer grønne. .

"Det nye system gør det muligt for os at gå endnu mere målrettet til værks", siger Henrik Kraft, som er Technical Project Manager hos Royal Greenland.

Royal Greenland har indgået et samarbejde med Schneider Electric og CS Electric Nord i et ambitiøst projekt, som skal give energibesparelser i millionklassen ved at skrue ned for forbruget i produktionerne.

Henrik Kraft har gennem de seneste tre år haft ansvaret for den grønne omstilling af Royal Greenlands produktionssites i Europa. Projektet har allerede givet en besparelse på et tocifret millionbeløb, og potentialet er endnu større.

”Vi har løbende fokus på optimering af vores energiforbrug, og det nye system gør det muligt for os at gå endnu mere målrettet til værks. Vores produktioner er meget energikrævende, og her er de helt store energislugere vand til forarbejdning og energi til vores køle- og kedelanlæg”, siger Henrik Kraft, Technical Project Manager hos Royal Greenland.

Fakta om overvågningssystemet

Managementsystemet samler målinger og overvågninger hos Royal Greenland.

CS Electric Nord har leveret systemet, der opfylder Royal Greenlands behov.

Målingerne kan følges live online og systemet genererer nemt rapporter.

Systemet overvåger energiforbruget via ethernet og modbus-kommunikation mellem de forskellige målere samt PLC’er, som sikrer den enkle puls- og analogmåling af fra vand, gas, olie, strøm og temperatur.

Intelligent overvågning
Det stod hurtigt klart, at energiprojektet på Royal Greenlands europæiske fabrikker krævede overvågning og måling i jagten på det første energirigtige mål. Men et intelligent system sikrer detaljeret målinger på koncernens energiforbrug i Europa.

Henrik Kraft fortæller, at det er nødvendigt med et brugervenligt og overskueligt system, når der på sigt skal samles mere end 20 driftssteder fordelt på flere kontinenter i ét system.

Management-systemet ION Entreprise er i første omgang installeret på Royal Greenlands fabrikker i Tyskland og Polen samt på det danske pakkeri – og forædlingsfabrik i Aalborg. Næste skridt er at få koblet den canadiske rejeproduktion og flere fabrikker i Grønland på det intelligente system fra Schneider Electric, der efter en opdatering nu hedder Power Monitoring Expert.

Royal Greenland vil spare 10 % på sit samlede energiforbrug frem til 2015, hvilket vil generere en besparelse på et tocifret millionbeløb. I løbet af projektets indledende fase har Royal Greenland allerede opnået en stor besparelse. 

-MH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle