Rundsaven der blev kult

Uanset om du er professionel håndværker eller glad amatør, så har du brug for ordentligt værktøj. Nu har den tyske ZEIT-forlagsgruppe kåret Festool som århundredets mærke indenfor rundsave. For kunderne er det nærmest en kult.

I den ansete serie ”Tyske standarder – Århundredets Mærker” har ZEIT Fokus udvalgt virksomheder og anerkendt deres præstationer. Festool er strøget til tops indenfor kategorien ”Rundsaven”. Foto: Festool..

I den ansete serie ”Tyske standarder – Århundredets Mærker” har ZEIT Fokus udvalgt virksomheder og anerkendt deres præstationer. Festool er strøget til tops indenfor kategorien ”Rundsaven”, og der lægges i begrundelsen vægt på, at Festool producerer stilsikkert, pålideligt og højkvalitetsværktøj.

Hos Festool er man beæret over kåringen. Det bekræfter virksomheden i, at man har bevæget sig i den rigtige retning, hvor fokus ligger på at tilbyde håndværkere produkter og løsninger, der sikrer høj kvalitet og innovative løsninger.

”Vores mål er at sikre, at vores kunder opnår deres mål hurtigere og bedre med vores værktøj. Samtidig vil vi hjælpe dem til at blive glade og stolte over deres arbejde. Kort sagt ønsker vi at levere værktøj, der begejstrer vores kunder”, siger Barbara Austel, medejer og bestyrelsesformand for TTS Tooltechnic Systems AG & Co.KG, der ejer mærket Festool.

Jeg er fan. Det er et kultmærke, som jeg aldrig viger fra. Det er elværktøjets Mercedes

Kurt Skovbjerg

Fra kvalitetsmærke til kultmærke
Festo blev grundlagt i 1925, og fem år senere var man klar med den første rundsav. Virksomheden vil kombinere tradition og innovation, og de har måttet opfinde sig selv på ny mange gange for at fremme arbejdssikkerhed, bæredygtighed og kvalitet. Det danske Festool-team var i maj rundt i Danmark for at møde kunderne, og det blev tydeligt, at det populære mærke er blevet et slags kultobjekt, der forener sine fans og giver dem et særligt image.

Læs også: Sebastian og Karl-Johan tester batteridrevet værktøj i 28 graders frost

”Jeg er fan. Det er et kultmærke, som jeg aldrig viger fra. Det er elværktøjets Mercedes. Det er gennemtænkt og fungerer bare hver gang”, lyder det fra hobby-håndværker Kurt Skovbjerg.

Hos Festool er netop brugeroplevelsen essentiel, og derfor inddrager man kunderne allerede i udviklingsfasen, hvor man spørger ind til behov, tendenser, uopfyldte ønsker og behov i det daglige arbejde.

”Man kan mærke, at der bare er tænkt lidt længere med det her værktøj. De små detaljer sidder i skabet, og samtidig er det jo bare rart, at det virker hver gang, er nemt at håndtere og have med sig”, siger tømrer Andreas Paarsgaard.

Lidenskab giver trofaste fans
I en verden, hvor der findes et hav af værktøjsproducenter, er netop kundeloyalitet af stor betydning for Festool, men man er klar over, at det ikke er noget, der sker automatisk. Derfor skal mærket overgå de forventninger, kunderne har.

”Vi skal gøre dagligdagen nem for håndværkere og gøre det bedre og smartere end andre produkter på markedet. Det gør vi ved at teste, teste og teste med baggrund i brugernes feedback. Vores kvalitet er det, vi har af værdi, derfor er kundernes input og mening så vigtig for os”, forklarer Paw Mikkelsen, tømrer og produktspecialist hos Festool.

Andreas Paarsgaard har anvendt Festool i mange år og beskriver valget som ”lidt af en religion”:

”Det er lidt en religion. Når man først kommer ind i det, så er der ikke noget at gøre; man kommer ikke ud af det igen. Jeg har prøvet adskillige andre værktøjsmærker, men når man får Festool i hånden, er det bare noget andet. Det er følelsen af kvalitet, det er lækkert, og man bliver aldrig skuffet, for der er lige tænkt skridtet videre”, siger Andreas Paarsgaard.

”Vi skal gøre dagligdagen nem for håndværkere og gøre det bedre og smartere end andre produkter på markedet. Det gør vi ved at teste, teste og teste med baggrund i brugernes feedback”, forklarer Paw Mikkelsen, Foto: Festool..

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

17.06.2024Installator.dk

Høje danske lønstigninger kan presse konkurrenceevnen

13.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Spørgsmål til de danske blæseteams og fibermontører

13.06.2024POWER TECHNIC ApS

Sponseret

IP67 tæt flicker free LED-driver med konstant -strøm eller -udgangsspænding

11.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

[CASE] Fiberblæsning med en maskine tilpasset de danske forhold

11.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Meget kompakte elektroniske sikringer

10.06.2024Installator.dk

Der skal investeres 500 mia. årligt i EU´s elnet for at nå klimamål

10.06.2024XOLTA

Sponseret

Fremtidens batterier til netstabilisering og energioptimering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
L-AUS ajour - Greve

Hold din viden om L-AUS ajour - hvert år

Dato

27.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

13.08.2024

Tid

09:00