Sådan kan danske virksomheder energioptimere

Svingende elpriser og nye krav til miljørapportering øger efterspørgslen på energibesparende tiltag hos danske virksomheder. Brian Møller, servicedirektør i ELCON, kommer her med tre gode råd, som fører til miljømæssige og økonomiske fordele.

“Vi oplever en stor efterspørgsel fra virksomheder lige nu, fordi de gerne vil sikre, at deres energiforbrug er så lavt som muligt. Det gælder alt fra udskiftning af lysstofrør, sikring, ladeløsninger til implementering af solceller. Her er der ofte mulighed for at udnytte eksisterende løsninger på nye måder”, siger Brian Møller, servicedirektør i ELCON. Foto: ELCON..

Uforudsigelige udsving i energipriserne og nye krav til miljørapportering får flere virksomheder til at efterspørge tiltag, der kan reducere energiforbruget. Det oplever elinstallatørvirksomheden ELCON, der er specialister i energioptimering og hjælper kunder inden for erhverv, industri og det offentlige med at udnytte deres ressourcer bedst.

“Vi oplever en stor efterspørgsel fra virksomheder lige nu, fordi de gerne vil sikre, at deres energiforbrug er så lavt som muligt. Det gælder alt fra udskiftning af lysstofrør, sikring, ladeløsninger til implementering af solceller. Her er der ofte mulighed for at udnytte eksisterende løsninger på nye måder”, siger Brian Møller, servicedirektør i ELCON.

Ifølge Brian Møller er der særligt besparelser at hente inden for tre områder. Han lister her tre oplagte veje til at energioptimere.

Skift til LED-lyskilder
Fra august 2023 trådte et nyt EU-forbud mod lysstofrør i kraft, som betyder, at det ikke længere er tilladt for virksomheder at købe nye lysstofrør af typen T5 og T8, som er de mest almindelige i Danmark.
Virksomheder bør overveje allerede nu at implementere LED-lyskilder. Foruden de miljømæssige fordele, bruger denne lyskilde nemlig op til 75 procent mindre strøm end ældre typer strømkilder, og der er derfor gode besparelser at hente.

Benyt de sensorer, du allerede har
Intelligent styring og bygningsautomatik kræver ikke nødvendigvis installation af nye sensorer i din bygning. Ofte har virksomheder allerede en del sensorer knyttet til alarm- og sikringssystemet, og dataen, de indsamler, kan bruges til intelligent styring af bygningens strømforbrug.
Når alarmen aktiveres ved slutningen af en arbejdsdag, kan systemet med fordel også registrere, at lys, varme eller ventilation skal slukkes. En intelligent opsætning kan samtidigt sikre, at varmen slukkes, når vinduerne åbnes eller lyset slukkes, når der ikke er aktivitet i rummet. Alt dette kan sikre besparelser på op til 25 procent.

Ladeløsninger og solceller for E-mobility
I takt med at både privat- og firmabiler overgår til el, ønsker flere og flere virksomheder at etablere ladestandere, som imødekommer den stigende efterspørgsel fra medarbejdere, gæster og kunder.
Her giver solceller god mening i en tid, hvor elprisen er usikker. Samtidig skaber det forsyningssikkerhed, en stabil drift og øger værdien af bygningen, mens overskudsstrømmen kan sælges tilbage til elnettet. Kommer der eventuelle krav til miljørapportering fremadrettet, er der desuden meget at hente på at være forberedt.

- PiB

Inwave ApS

Sponseret

Energibesparende udendørsbelysning i alment lejlighedskompleks

SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Digitaliser dit besøgs flow

Mere fra...

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

29.11.2023Installator.dk

Kunstig intelligens skal sikre lav-temperatur fjernvarme i etageboliger

28.11.2023Installator.dk

Fjernvarmen buldrer frem – men der stilles krav til leverandørerne

28.11.2023Installator.dk

Klimavenligere ovn til sanitetskeramik lanceret

28.11.2023Installator.dk

Opkøbsbølge ruller i installationsbranchen

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for højspændingsanlæg hos Banedanmark

Vil du have ansvaret for tilsyn med højspændingsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift? Så er du måske vores nye kollega!

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

17.12.2023

Banedanmark

Sikringsmedarbejdere søges til Sikring Øst

Er du bidt af jernbaneteknik, og vil du være med til at sikre en grøn infrastruktur og tog til tiden?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Gustav Klauke GmbH

Intern kundeservicemedarbejder med elteknisk baggrund eller kendskab

Klauke, som er en del af Emerson Global Professional Tools, søger en intern kundeservicemedarbejder, der kan supportere salgs- og marketingaktiviteterne i Skandinavien.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Condair A/S

Vi søger en dedikeret og systematisk kollega til Produktionsteknisk afdeling

Leder du efter et deltidsjob, hvor du får glæde af det kollegiale fællesskab og samtidig mulighed for at bruge dine tekniske kompetencer? Så har vi her en mulighed for et spændende job!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en passioneret SEO- og webspecialist til vores marketingafdeling

Er du en passioneret marketingprofil med særlig interesse for de digitale kanaler, og motiveres du af at se en målbar effekt af teamets marketingtiltag? Så er du måske vores kommende kollega i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Condair A/S

Vi søger en rådgivende salgsingeniør med fokus på indeklima

Kan du både sælge tekniske produkter og samtidig være i øjenhøjde med dine kunder? Trives du med at have en afvekslende hverdag, hvor du både besøger kunder og samtidig er på kontoret for at rådgive i tekniske produkter? Har du erfaring fra ventilations- eller VVS-branchen?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main