Sønderjyske byer får 22 tv-overvågningskameraer

Politiet sætter 14 kameraer op i Sønderborgs centrum, mens otte bliver sat op i centrum af Aabenraa. Det sker for at forebygge kriminalitet.

”Jeg er sikker på, at kameraerne får en præventiv virkning, der kan give mere tryghed og sikkerhed for borgerne, når de færdes i nattelivet”, pointerer borgmester Erik Lauritzen fra Sønderborg Kommune. Arkivfoto..

Opsætning af tv-overvågningen har til formål dels at forebygge, dels at bidrage til efterforskningen af kriminalitet. Initiativet er en del af Justitsministeriets handlingsplan ”Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum” fra oktober 2019. Det er i denne sammenhæng Rigspolitiet, der er overordnet ansvarlig for opsætningen, ligesom det også er Rigspolitiet, der finansierer projektet.

Størst mulige effekt
Kameraerne bliver sat op efter en konkret politifaglig vurdering af, hvor de forventes at have den størst mulige effekt.

Kameraerne monteres således på steder, hvor der er en koncentration af barer, diskoteker, caféer og lignende, og hvor mennesker således også naturligt opholder sig på alle tider af døgnet.

”Tv-overvågningskameraerne er et supplement til den indsats, politiet allerede gør i dag. Vi vil således fortsat have patruljer på gaden og møde borgerne, hvor de færdes. Kameraerne kan både virke præventive samtidig med, at de udgør et vigtigt efterforskningsværktøj, hvis der opstår kriminalitet, og derved bidrage til trygheden i områderne”, fremhæver politidirektør Frits V. Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

De 14 kameraer i Sønderborg sættes op i Store Rådhusgade, på Rådhustorvet og i den sydlige del af Perlegade.

De otte kameraer i Aabenraa sættes op ved rutebilstationen på Gasværksvej, på H.P. Hansensgade ved Markedspladsen og på Store Torv.

Der vil være tydelig skiltning i de områder, hvor der bliver sat kameraer op.

Borgmestrene er glade for tiltaget
Tiltaget er sket i samarbejde med Sønderborg og Aabenraa kommuner.

Begge borgmestre roser tiltaget.

”Jeg ser frem til, at der sættes yderligere kameraer op i Sønderborgs centrum, som er et område med mange cafeer, restauranter og barer og derfor mange aften- og nattegæster. Jeg er sikker på, at kameraerne får en præventiv virkning, der kan give mere tryghed og sikkerhed for borgerne, når de færdes i nattelivet”, pointerer borgmester Erik Lauritzen fra Sønderborg Kommune.
Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen, lægger også vægt på, at de nye kameraer øger borgernes oplevelse af tryghed.

Læs også: Synliggørelse af tyverisikring mindsker risikoen for indbrud i varebilen

”Jeg er glad for, at politiet tager det her skridt som et forebyggende tiltag, som har til formål at skabe øget tryghed for borgerne i Aabenraa. Jeg ser frem til et fortsat konstruktivt samarbejde med politiet, så vi kan forebygge episoder, som dem vi så i bymidten i Aabenraa for et års tid siden”, fremhæver Jan Riber Jakobsen.

Ventes færdig i uge 45
Syd- og Sønderjyllands Politi forventer, at arbejdet med opsætningen er færdig i uge 45, med det forbehold, at den tekniske tidsplan holder, og at de endelige tilladelser (fra fx bygningsejerne, hvis kameraerne skal sættes op på private bygninger) er på plads.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i forvejen placeret tv-overvågningskameraer i Esbjergs centrum, i Sønderborgs centrum samt i Haderslevs centrum.

Se Justitsministeriets handlingsplan her.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

Denne artikel er del af et tema:

Tema om sikring & overvågning 2022

Relateret indhold

23.04.2024Installator.dk

Klimahensyn og udsigten til nulemissionszoner fik installatør til at køre grønt

23.04.2024Installator.dk

Ny rapport: Hver tredje SMV har ikke styr på IT-sikkerheden

19.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Nu kan arbejdstøjet selv ringe efter hjælp!

05.04.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Opsigtsvækkende nyheder præsenteres på Birmingham Security Expo 2024

05.04.2024Installator.dk

Boom i brandtjek for etageboliger - og det vrimler med fejl

26.03.2024Avidenz A/S

Sponseret

Digitaliser arbejdsmiljøet, og spar tid

07.03.2024Installator.dk

Brandlukninger – det behøver ikke at være så svært

07.03.2024Installator.dk

Bravida opkøber sikringsaktiviteter fra Nordisk Sikring

Jobmarked

Se alle

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
CTS-anlæg. Konstruktion, installation og drift

Med korrekt anvendelse af CTS/BMS-systemer kan bygningsejere/driftsfolk, smart og innovativt, sikre den danske målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030.

Dato

25.04.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

RIB Software
Kursus
Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

Mange områder inden for både byggeri og drift bliver i stigende grad digitaliseret og FM er ingen undtagelse - er du klar til at varetage dette?

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Tivoli Hotel i København