Samarbejde sikrer dokumenteret brandstop til ventilerede facader

Der er en revolution på vej inden for dokumenterede brandstopløsninger. Et samarbejde mellem tag- og facadeleverandøren Komproment og Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI) er nemlig endt ud i teknisk dokumentation for brandstopløsninger til alle brandklasser.

Den nye brandstopløsning er især relevant med etagehuse som her på Betty Nansens Allé på Frederiksberg, hvor Komproment har leveret facadeløsning til. Foto: Komproment..

Den nye brandstopløsning Komproment Firestop tilbyder bygningsrådgivere og entreprenører helt nye muligheder for at kunne dokumentere brandsikkerheden for ventilerede facadesystemer. Ventilerede facader har et ventilerende hulrum mellem isoleringen og regnskærmen. Dette hulrum sikrer bedre ventilation og indeklima. Brandstoppet er placeret i mellemrummet mellem vindspærre eller isolering og regnskærm. I mange år har det ellers været vanskeligt for rådgiverne at anbefale facadesystemerne, da kravene for brandstopløsninger i BR18 er upræcise.

Ventilerede facader er populære i byggeriet. Der er imidlertid ingen test af brandstop til ventilerede facader, der giver direkte adgang til markedet ifølge DBI.

Læs også: 15 nye tiltag til bedre brandsikkerhed på plejecentre

BR18’s krav til løsningers dokumentation stemmer ikke overens med de eksisterende teststandarder på området, hvilket kan gøre jagten på dokumentation besværlig. For at imødekomme problematikken med de upræcise dokumentationskrav er DBI og Komproment gået sammen om at udvikle brandteknisk dokumentation for brandstopløsninger, der kan anvendes bredt.

Et samarbejde der brænder igennem
Hos Komproment er de stolte over at have indgået et samarbejde med DBI, der er specialister inden for lige netop brandsikring.

”Samarbejdet betyder, at vi nu ikke skal bruge så meget tid på at retfærdiggøre vores løsninger. Nu er dokumentationen let tilgængelig for rådgiverne”, fortæller Niels Heidtmann, der er udviklingsdirektør hos Komproment.

På den baggrund har Komproment haft mulighed for at lave en gennemtestet brandsikringsløsning til de eftertragtede, ventilerede facader.

Læs også: Nu bliver sprinkleranlæg set efter i sømmene

”Komproment Firestop er testet med den anerkendte metode TDG19, og dokumentationen vil skabe værdi for både produktet, projektet og kunden. Den kan nemlig bidrage til at gøre det lettere og skabe tryghed ved at anvende ventilerede facader. Løsningen sørger for at der ikke er nogle begrænsninger i ventilationen i facaden”, siger Niels Heidtmann.

Fakta om Komproment Firestop

• Brandstoppet produceres i 3-4 forskellige modeller afhængigt af hvilket facadesystem, det skal monteres i.
• Brandstoppet er testet og godkendt hos DBI efter en såkaldt TDG19-testmetode.
• Komproment har patentanmeldt måden at installere brandstopløsningen på. Løsningen sørger for, at der ikke er nogle begrænsninger i ventilationen i facaden.

Dokumentation er vejen frem
Komproments dokumenterede brandstop er revolutionerende for ventilerede facader, fordi det kan bidrage til at bringe produkter ind på markedet, der gør det muligt at holde de ventilerede facader i en attraktiv prisklasse. På den måde vil hele branchen drage fordel af udviklingen.

Samtidigt betyder det omfattende testsystem og følgende dokumentation, at rådgivere trygt kan anbefale de populære facader uden frygt for brandsikkerheden.

”Selvom BR18 er tøvende med at specificere kravene, kan vi som producent alligevel godt gå forrest og sikre den nødvendige dokumentation for vores brandstopløsninger. Det er den eneste vej, hvis vi vil i mål med et sikkert byggeri”, afrunder Niels Heidtmann.

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

TOTO

Sponseret

TOTO passer på alle cisterner

Mere fra...

04.12.2023Installator.dk

Indkøbsforeningen DJ Supply A/S ekspanderer

04.12.2023Installator.dk

Tilskudspuljer lukkes for i år uden at være tømt

01.12.2023Installator.dk

Klimaambitioner kræver mia-investeringer i elnettet

01.12.2023Installator.dk

Stifter og direktør slipper roret i CBRE Teknisk servicepartner

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main