Samarbejde sikrer dokumenteret brandstop til ventilerede facader

Der er en revolution på vej inden for dokumenterede brandstopløsninger. Et samarbejde mellem tag- og facadeleverandøren Komproment og Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI) er nemlig endt ud i teknisk dokumentation for brandstopløsninger til alle brandklasser.

Den nye brandstopløsning er især relevant med etagehuse som her på Betty Nansens Allé på Frederiksberg, hvor Komproment har leveret facadeløsning til. Foto: Komproment..

Den nye brandstopløsning Komproment Firestop tilbyder bygningsrådgivere og entreprenører helt nye muligheder for at kunne dokumentere brandsikkerheden for ventilerede facadesystemer. Ventilerede facader har et ventilerende hulrum mellem isoleringen og regnskærmen. Dette hulrum sikrer bedre ventilation og indeklima. Brandstoppet er placeret i mellemrummet mellem vindspærre eller isolering og regnskærm. I mange år har det ellers været vanskeligt for rådgiverne at anbefale facadesystemerne, da kravene for brandstopløsninger i BR18 er upræcise.

Ventilerede facader er populære i byggeriet. Der er imidlertid ingen test af brandstop til ventilerede facader, der giver direkte adgang til markedet ifølge DBI.

Læs også: 15 nye tiltag til bedre brandsikkerhed på plejecentre

BR18’s krav til løsningers dokumentation stemmer ikke overens med de eksisterende teststandarder på området, hvilket kan gøre jagten på dokumentation besværlig. For at imødekomme problematikken med de upræcise dokumentationskrav er DBI og Komproment gået sammen om at udvikle brandteknisk dokumentation for brandstopløsninger, der kan anvendes bredt.

Et samarbejde der brænder igennem
Hos Komproment er de stolte over at have indgået et samarbejde med DBI, der er specialister inden for lige netop brandsikring.

”Samarbejdet betyder, at vi nu ikke skal bruge så meget tid på at retfærdiggøre vores løsninger. Nu er dokumentationen let tilgængelig for rådgiverne”, fortæller Niels Heidtmann, der er udviklingsdirektør hos Komproment.

På den baggrund har Komproment haft mulighed for at lave en gennemtestet brandsikringsløsning til de eftertragtede, ventilerede facader.

Læs også: Nu bliver sprinkleranlæg set efter i sømmene

”Komproment Firestop er testet med den anerkendte metode TDG19, og dokumentationen vil skabe værdi for både produktet, projektet og kunden. Den kan nemlig bidrage til at gøre det lettere og skabe tryghed ved at anvende ventilerede facader. Løsningen sørger for at der ikke er nogle begrænsninger i ventilationen i facaden”, siger Niels Heidtmann.

Fakta om Komproment Firestop

• Brandstoppet produceres i 3-4 forskellige modeller afhængigt af hvilket facadesystem, det skal monteres i.
• Brandstoppet er testet og godkendt hos DBI efter en såkaldt TDG19-testmetode.
• Komproment har patentanmeldt måden at installere brandstopløsningen på. Løsningen sørger for, at der ikke er nogle begrænsninger i ventilationen i facaden.

Dokumentation er vejen frem
Komproments dokumenterede brandstop er revolutionerende for ventilerede facader, fordi det kan bidrage til at bringe produkter ind på markedet, der gør det muligt at holde de ventilerede facader i en attraktiv prisklasse. På den måde vil hele branchen drage fordel af udviklingen.

Samtidigt betyder det omfattende testsystem og følgende dokumentation, at rådgivere trygt kan anbefale de populære facader uden frygt for brandsikkerheden.

”Selvom BR18 er tøvende med at specificere kravene, kan vi som producent alligevel godt gå forrest og sikre den nødvendige dokumentation for vores brandstopløsninger. Det er den eneste vej, hvis vi vil i mål med et sikkert byggeri”, afrunder Niels Heidtmann.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

26.04.2024Armadan A/S

Sponseret

Armadan opretter afdeling for passiv brandsikring

25.04.2024Installator.dk

Dansk leverandør af virksomhedssikkerhed solgt til svensk selskab

23.04.2024Installator.dk

Ny rapport: Hver tredje SMV har ikke styr på IT-sikkerheden

22.04.2024RIB Software

Sponseret

Har du styr på kvalitetssikring af bærende konstruktioner?

19.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Nu kan arbejdstøjet selv ringe efter hjælp!

05.04.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Opsigtsvækkende nyheder præsenteres på Birmingham Security Expo 2024

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde