Samarbejde udvikler solceller til erhvervsbiler

Gennem et samarbejde mellem Green Energy Scandinavia og Solar, vil installatører få mulighed for at producere elektricitet via montage af solceller på varevognene.

Foruden udviklingen af solcelleløsningen til installatørernes varevogne, har Solar selv monteret teknologien på sin beklædningsbus. Foto: Solar..

Green Energy Scandinavia og Solar går sammen om at gøre installatører og andre håndværkere i stand til at producere grøn strøm ved hjælp af såkaldte MIPV-solcelleløsninger, der kan monteres på taget af deres erhvervsbiler.

”I flere årtier har vi vidst, at solceller fungerer fint, hvis vi monterer dem på et hustag eller i stativer på en mark. Men solceller på køretøjer har haft et meget lille fokus. Nu er MIPV-teknologien parat. Hvis chaufføren udnytter strømmen fra solcellerne, reducerer han sit brændstofforbrug. Ifølge Danmarks Statistik er der 389.000 indregistrerede varevogne i Danmark. Hvis de hver især sparer bare én liter brændstof hvert år, svarer det faktisk til en CO2-reduktion på over 1 million kilo om året”, siger CEO Karl Andreassen fra Green Energy Scandinavia.

Læs også: El-installatør sætter flere eldrevne arbejdsbiler på gaden

Bestil dit arbejdstøj gennem en grøn busbutik
Ved at gøre strømmen mobil, vil installatøren have 230 volt med sig og dermed adgang til tilslutning af værktøj og maskiner, der kræver strøm ude hos slutkunden. En løsning der, ifølge group senior category manager, Rasmus Vemmelund, kan give konkurrencemæssige fordele.

”Der er i dag slutkunder, der specifikt efterspørger den grønne håndværker. Så de håndværkere, der vælger at få monteret solceller på taget af deres varevogn, bliver på den måde mere attraktive. Det at være grøn er med andre ord blevet et konkurrenceparameter - også i installatørleddet”, siger Rasmus Vemmelund, group senior category manager, fra Solar.

Foruden solcelleløsningerne på installatørernes servicevogne, har Solar selv taget initiativ til at få monteret MIPV-teknologien på sin bekædningsbus.

”Beklædningsbussen gør det nemmere for virksomheder at bestille arbejdstøj. Med det mobile showroom kører Solar ud og præsenterer tøj, sko og værnemidler, og vi synes, det giver god mening at producere grøn strøm samtidig”, siger Rasmus Vemmelund.

Startskuddet for lanceringen af MIPV-løsningen begynder i førtste omgang i Danmark, hvor Solar på længere sigt forventer at udvide til øvrige markeder.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle