Sanitetsindustri flyder sammen med bæredygtighed

For at gøre det lettere at dokumentere nybyggeriers klimapåvirkning, som er blevet et lovkrav i Danmark, udvider sanitetsvirksomheden Geberit sit sortiment af sanitetsprodukter, der har tilknyttet en miljøvaredeklaration (EPD). Det seneste produkt, der har fået en EPD, er den populære indbygningscisterne, Geberit Duofix Sigma. Dermed er den væsentligste del af Geberits salg i Danmark nu miljømæssigt dokumenteret.

For at gøre det lettere at dokumentere nybyggeriers klimapåvirkning, som er blevet et lovkrav i Danmark, udvider sanitetsvirksomheden Geberit sit sortiment af sanitetsprodukter, der har tilknyttet en miljøvaredeklaration (EPD). Det seneste produkt, der har fået en EPD, er den populære indbygningscisterne, Geberit Duofix Sigma. Dermed er den væsentligste del af Geberits salg i Danmark nu miljømæssigt dokumenteret. Foto: Geberit..

I starten af året blev der i bygningsreglementet indført krav om LCA-beregning (livscyclusvurdering) for nybyggerier for at nedbringe klimaaftrykket fra byggeriet samt modne branchen og bygherrer til at bygge mere bæredygtigt og fremme klimavenlige løsninger.

Et vigtigt grundlag for udarbejdelsen af LCA-beregninger er dokumentation på byggematerialernes miljøpåvirkning, som man kan få med en EPD (Environmental Product Declaration). En EPD er udviklet i henhold til anerkendte europæiske og internationale standarder og giver information om det miljømæssige aftryk af produktets livscyklus.
For at skabe større gennemsigtighed og sætte tal på det enkelte produkts klimabelastning, har
Geberit de seneste år udarbejdet EPD’er på en omfattende del af virksomhedens produkter – og nu inkluderes også den populære indbygningscisterne, Geberit Duofix Sigma.
”Som markedsleder har vi et ansvar for at bidrage aktivt til en mere bæredygtig sanitetsindustri. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde vores kunder EPD’er på en væsentlig del af vores sortiment – og nu også på et af vores bedst sælgende produkter. Det gør det ganske enkelt nemmere for branchen at dokumentere produkternes klimapåvirkning og dermed leve op til det nye bygningsreglement, med LCA krav”, fortæller Allan Løve, projekt- og salgschef hos Geberit Danmark.

Geberit Duoxfix Sigma er den første indbygningscisterne, som Geberit har fået en EPD på. Cisternens EPD er efter den nye +A2-standard. Geberit har allerede EPD’er på en væsentlig del af sine sanitetsprodukter og er i fuld gang med at tilknytte EPD’er på endnu flere af sine produkter.

Læs også: Nye miljøkrav kalder på digitalisering i byggebranchen

Udover at miljøvaredeklarere sine produkter, er Geberit anerkendt i hele Europa for funktionalitet og høj driftssikkerhed – især det sidste er essentielt for indbygningscisterner, som Geberit har været markedsledende på siden 1964.

”Indtil nu har vi tilbudt 25 års garanti for tilgængelighed af reservedele til vores cisterner i sortiment. Men for at understrege hvor meget, vi stoler på kvaliteten og holdbarheden af vores produkter, udvider vi nu tilgængeligheden af reservedele til 50 år. Det giver en endnu større og vigtig sikkerhed i et projekt og bidrager samtidig til en længere levetid på produktet”, fortæller Allan Løve fra Geberit.

I dag ønsker flere bygherrer at få deres bygninger miljøcertificeret, men kravene til at opnå eksempelvis en DGNB-certificering er komplekse.

Derfor har Geberit, som led i sit medlemskab af Rådet for Bæredygtigt Byggeri, investeret i uddannelse af egne DGNB-konsulenter. Geberits konsulenter kan give sparring og rådgivning om produkter og mulige løsninger, der bidrager til et mere klimavenligt byggeri.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

16.05.2024wedi GmbH

Sponseret

WEDI BIDRAGER TIL AT BEVARE 200 ÅR GAMMEL EJENDOM

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

10.05.2024TOTO

Sponseret

Ny TOTO kunde-brochure

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde