Saseco vender nedgang til vækst

Softwarevirksomheden Saseco med speciale i løsninger til energimanagement har erfaret, hvordan nedgang kan vendes til udvikling og vækst med det rette fokus og hjælp fra offentlige midler.

I 2010 kontaktede Saseco InnovationsAgenterne, der er en landsdækkende ordning, som er finansieret af Rådet for Teknologi og Innovation under Styrelsen for Forskning og Innovation. Mødet med InnovationsAgenterne og det efterfølgende forløb hjalp virksomheden på rette spor, og Saseco har siden vendt deres problemer til vækst. Foto: InnovationsAgenterne.

John Haar er administrerende direktør og stifter af Saseco. Han har over tyve års erfaring med forretningsudvikling og salg indenfor IT. Foto: Saseco.

Saseco er et softwareudviklingsfirma med speciale i løsninger til energimanagement og trådløs styring, der startede tilbage i 2007.

Da virksomheden startede, var planen, at de skulle arbejde med alle forsyningsområder, men det viste sig at være utrolig svært at komme ind på eksempelvis elmarkedet – Saseco oplevede simpelthen ikke den efterspørgsel på markedet, som de regnede med.

I dag har Saseco dog vendt problemerne til vækst takket være hjælp fra den offentligt finansierede innovationsfremmeordning InnovationsAgenterne.

I 2010 kom Saseco i kontakt med InnovationsAgenterne, der er en landsdækkende ordning, der er finansieret af Rådet for Teknologi og Innovation under Styrelsen for Forskning og Innovation og som identificerer virksomheders innovationsudfordringer og -potentialer og giver praktiske og overskuelige løsningsmuligheder.

Læs også: Innovationstjek satte turbo på udvikling af hemmeligt produktkoncept

Om InnovationsAgenterne:

  • InnovationsAgenterne er finansieret af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser og har siden 2007 gennemført over 2000 gratis Innovationstjek i danske SMV’er.

  • InnovationsAgenterne tilbyder gratis Innovationstjek til små og mellemstore danske virksomheder med henblik på at identificere konkrete, teknologidrevne udviklingsmuligheder og finde virksomhedens innovationsbehov og -potentialer.

  • InnovationsAgenterne har et bredt kendskab til eksperter, private rådgivere, innovationsnetværk osv. og hjælper virksomhederne med den indledende dialog med en ekstern part, der kan være med til at løfte en given udfordring eller projekt.

Mødet med InnovationsAgenterne og det efterfølgende forløb hjalp Saseco på rette spor.

”InnovationsAgentens vejledning har gjort, at vi i dag har en langt mere fokuseret og strømlinet forretning. I kølvandet på de aktiviteter og samarbejdsprojekter, som vi satte i gang efter Innovationstjekket er det gået op for os, at der er langt større sandsynlighed for at få succes på et enkelt forsyningsområde end på dem alle på én gang,” fortæller John Haar, der er administrerende direktør hos Saseco.

Et ændret fokus blev vendepunktet
Innovationstjekket resulterede i et ændret markedsfokus hos Saseco. Virksomheden flyttede sit fokus fra elbranchen til fjernvarmebranchen, og det har siden hen haft afgørende betydning for virksomhedens fremgang og position i dag.

Siden Innovationstjekket i 2010 har Saseco fået tre store fjernvarmekunder, de er vokset fra fire til syv medarbejdere, foruden en række freelancere, og de har udsigt til eksport og yderligere vækst inden for den nærmeste fremtid.

”Jeg har forventninger om, at forretningen fortsat vil vækste og give mulighed for at ansætte endnu flere medarbejdere. Derudover har vi i løbet af de næste par måneder udsigt til et joint venture med en kinesisk samarbejdspartner, som ønsker at investere og oprette en række nye arbejdspladser i Danmark,” fortæller John Haar.

I dag samarbejder Saseco blandt andet med Teknologisk Institut om iPower – et projekt, som bidrager til udviklingen af et intelligent og fleksibelt energisystem, og Danfoss i et projekt omkring intelligent fjernvarme.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Elcor slutter sig til tic elkas/Eegholm-gruppen

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Ny Group CEO for tic elkas/Eegholm-gruppen

31.05.2024Installator.dk

Stark har succes med udlejning af fuldt udrustede varebiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning