Scandlines opgraderer belysning på færger med miljøvenlige, 3D-printede armaturer

Rederiet Scandlines har for nylig opgraderet en væsentlig del af belysningen på to af de fire færger, der sejler i døgndrift mellem Rødby og Puttgarden, og valget faldt blandt andet på 3D-printede Philips LED-armaturer fra Signify.

02.08.2023

Sponseret

Signify

At udskifte flere hundrede armaturer på to færger, hvor miljø- og sikkerhedskravene er i top, kræver grundig forberedelse og armaturer, der lever op til kravene helt ned til mindste detalje.

Efter grundige undersøgelser faldt valget på de 3D-printede armaturer fra Philips i serien GreenSpace Downlight PerfectFit.

"3D-printede armaturer er i høj grad et cirkulært produkt, og der er - bogstavelig talt - markante miljøfordele hele vejen rundt," forklarer Carsten Bahnsen, senior key account manager i Signify.

Han fremhæver blandt andet, at serien er fremstillet af mindst 55 procent genbrugt polykarbonat fra industrien. Derudover fremhæver han, at serien har et lavt CO2-aftryk, da de lettere materialer sparer 28 procent CO2-udledning under transporten.

Ambitiøse klimamål
Scandlines er en meget miljøbevidst virksomhed med ambitiøse klimamål, og det havde indflydelse på valget af både produkter og producent, fortæller Jesper Thomns, som er tømrer på Rødby-Puttgarden:

"Vi har en klar, grøn agenda og skal selvfølgelig have energieffektive armaturer med mindst muligt strømforbrug. Vi søger også at købe produkter, som er fremstillet med mindst mulig miljøbelastning og kan genbruges. Løsningen fra Signify lever fuldt ud op til de krav" - Jesper Thomns

tømrer på Rødby-Puttgarden

Rådgivere fra Signify analyserede behovene og leverede detaljerede beregninger til Scandlines, blandt andet i form af diagrammer over dækning og lysintensitet med de foreslåede valgmuligheder.

Ny belysning mellem vogn- og passagerdæk samt i butiksområder

Projektet med at opgradere belysningen på hver af de to færger var todelt, fortæller Carsten Bahnsen fra Signify:

"Den ene del var at udskifte flere end 300 armaturer på trapperne, der forbinder færgernes vogndæk med passagerdækkene. Her valgte vi de 3D-printede downlights, som kan printes efter helt specifikke mål og kun bruger 9,7 W. Trods det lave strømforbrug giver de et effektivt lys på trapperne, hvor der er særlige krav til netop lysniveau og dækning af hensyn til sikkerheden,” siger Carsten Bahnsen og fortsætter:

“Den anden del handlede om butiksområderne, altså færgerne taxfree-shops. Her valgte vi Philips LuxSpace Accent Compact Elbow 14W, som er en familie af armaturer, der er meget velegnede til blandt andet butikker."

Dialogen med Signify kom i stand via grossistvirksomheden Lemvigh-Müller, som i mange år har været Scandlines' faste leverandør af bl.a. el-materiel og belysning.

Mere fra...

30.04.2024Signify

Sponseret

Signify udnævner ny salgschef i Danmark

10.04.2024Signify

Sponseret

Signify udnævner ny salgsdirektør i Danmark

14.02.2024Signify

Sponseret

Oulu i Finland prøver en ny belysningsløsning for at øge trafiksikkerheden

05.12.2023Signify

Sponseret

Ikonisk dansk gadelampe lanceres i nyt materiale, der udleder mindre CO2

04.12.2023Signify

Sponseret

Signify lancerer nye UltraEfficient lyskilder

02.08.2023Signify

Sponseret

Scandlines opgraderer belysning på færger med miljøvenlige, 3D-printede armaturer