Schneider Electric introducerer brandsikre kanalskinner

Canalis KT Fire Rated beskytter den kritiske forsyning i tilfælde af brand. De nye brandsikre skinner er fuldt kompatible med det øvrige Canalis KT-sortiment og er tilgængelige som BIM-objekter

Canalis KT Fire Rated fra Schneider Electric beskytter den kritiske forsyning i tilfælde af brand.

Kravene til brandsikkerhed vokser - ikke mindst i bygninger hvor den elektriske forsyning ikke må svigte, selv om der er udbrudt brand i dele af bygningen.

Det gælder for eksempel sygehuse og datacentre, hvor det hidtil har været en udfordring at projektere og installere el-installationer og samtidig efterleve en sikker brandstrategi.

Men nu bliver den opgave markant nemmere. Schneider Electric udvider nemlig sit omfattende  sortiment af kanalskinner til elektrisk distribution med Canalis KT Fire Rated: En ny kanalskinne i en unik, brandsikker konstruktion.

Modstår brand i otte timer

Canalis KT Fire Rated kan modstå brand i helt op til otte timer i henhold til IEC 60331. Det giver en hidtil uset beskyttelse af forsyningen til kritiske installationer og anlæg.

"Der er generelt øget fokus på brandsikkerheden i bygninger, og ikke mindst på at mindske risikoen for at en brand ikke vil påvirke den kritiske forsyning. Canalis KT Fire Rated er udviklet netop for at imødegå de udfordringer, som bygherrer og rådgivende ingeniører ofte står overfor i projektfasen," siger Henrik Pedersen, produktchef for kanalskinner hos Schneider Electric Danmark.

Økonomisk attraktiv

Med Canalis KT Fire Rated kan man føre forsyningen direkte gennem de zoner i bygningen, hvor der kræves ekstra høj brandsikkerhed. Her skulle man tidligere føre forsyningen udenom og dermed bruge ekstra meter kanalskinne eller kabler. Det gør de nye, brandsikre kanalskinne til et både sikkert og økonomisk attraktivt valg.

Canalis KT Fire Rated leveres efter nøjagtige mål og er hurtige at montere. Desuden er de nye, brandsikre skinner fuldt kompatible med det øvrige Canalis KT-sortiment, og det giver en række helt kontante fordele, forklarer Henrik Pedersen.

Meget effektiv arbejdsproces

"Man kan bruge Canalis KT til størstedelen af føringerne gennem bygningen og kun bruge KT Fire Rated, hvor det er nødvendigt. Og fordi de er udformet på samme måde som Canalis KT, er det en meget effektiv arbejdsproces for el-entreprenøren," siger han.

Også rådgivende ingeniører sparer kostbar tid (og mindsker risikoen for fejl) med Canalis KT. Hele sortimentet af Canalis kanalskinner fra Schneider Electric er nemlig tilgængelige som BIM-objekter i Autodesk Revit.

Canalis KT Fire Rated kanalskinne fås fra 800 til 6.300 ampere i en række forskellige varianter i forhold til antal ledere.

Læs mere om Canalis KT Fire Rated her

Mere fra...

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

26.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric og NVIDIA indgår samarbejde om fremtidens datacentre

25.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Hovedsponsor for DM i Skills 2024 har ambitioner for elektrikerfaget

09.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Motorstartere: Selv en lille ændring kan have stor betydning

03.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ekspert advarer: Hvem skal vende Danmark fra sort til grøn energi?

21.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kære regering: I kan ikke sætte strøm til verden uden batterier