Schneider vinder stort ESCO-projekt

Schneider Electric har indgået aftale med Københavns Kommune om energirenovering af fem energitunge ejendomme. Projektet betyder store energibesparelser, en stor økonomisk gevinst samt en øget komfort og bedre indeklima.

Et nyt partnerskab mellem Schneider Electric Danmark og Københavns Kommune betyder, at kommunen med en investering på 7,5 millioner kroner får garanti for en samlet energibesparelse på cirka 30 procent. Foto: Schneider Electric.

Københavns Kommune og Schneider Electric er gået sammen i et nyt projekt bestående af en energirenovering af fem energitunge ejendomme. Fokus lægges særligt på energibesparelser, øget effektivitet og trivsel hos medarbejdere og borgere i kommunen.

Overordnet set betyder det nye partnerskab, at Københavns Kommune med en investering på 7,5 millioner kroner får garanti for en samlet energibesparelse på cirka 30 procent, hvilket cirka svarer 840.000 kroner om året.

I første omgang fokuseres der på de 16.000 kvadratmeter i de fem udvalgte ejendomme, og dernæst skal der laves energianalyser i 30 øvrige ejendomme, der svarer til 84.000 kvadratmeter med en investeringsramme på 37 millioner kroner.

Læs også: Schneider Electric blandt verdens 10 mest bæredygtige

Dæmningens Brandstation fra 1947 er Brandvæsenets nyeste station. Der er masser af energibesparelser at hente i de gamle bygninger – og samtidig bliver ejendomme moderniseret og rarere at arbejde og opholde sig i. Foto: Schneider Electric.

Københavns overborgmester Frank Jensen er begejstret:

”Det er fantastisk, at vi via et offentligt privat samarbejde kan få styr på energiforbruget og forbedre indeklimaet i en energitung del af Københavns bygninger. Jeg er glad for, at vi samtidig opnår en garanteret reduktion i energiforbruget. Vi skal gøre noget mere af den slags, hvis vi skal nå målet om, at København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad”, siger han.

Også Schneider Electric er begejstret for samarbejdet og mener, at et offentligt privat samarbejde sikrer omfattende energirenoveringer og store besparelser.

Teater og idrætshuset Prøvehallen i Valby er en af de 5 energitunge ejendomme, der indgår i Københavns Kommunes ambitiøse energirenoveringsprojekt. Foto: Schneider Electric.

”Mange andre danske kommuner kunne drage fordel af denne samarbejdsform, hvilket også Udbudsrådet tidligere har konkluderet. Kommuner, der indgår i et ESCO-samarbejde, får gennemført mere omfattende energirenoveringer, hurtigere og med større besparelser som reultat sammenlignet med kommuner, der vælger at gøre det selv. Samtidig giver garantien for besparelsen bygningsejeren budgetsikkerhed mange år frem i tiden”, siger Casper Højgaard, der er salgschef i Schneider Electric Danmark A/S.

Læs også: El:Con lander stor Esco-aftale

Partner-projektet med Københavns Kommune er udformet som et såkaldt ESCO-projekt, hvor investeringerne betales af de garanterede energibesparelser.

Såfremt Schneider Electric ikke er i stand til at realisere den garanterede besparelse, så udbetaler Schneider Electric differencen mellem den realiserede og garanterede sum til Københavns Kommune, som derved er sikker på, at investeringen tjener sig selv hjem igen.

- JDN

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle