Sjællands største lynladestation er åbnet

Mandag eftermiddag kunne ladeoperatøren Clever officielt indvie Sjællands største åbne lynladestation i Køge. Både transportminister Trine Bramsen og Køges borgmester, Marie Stærke, var mødt op for at fejre indvielsen og for at dele deres tanker om fremtidens e-mobilitet.

De 16 lynladepunkter i Køge er kun begyndelsen på mange flere lynladepunkter over hele landet. Foto: Clever.

Der var god energi og grønne ambitioner i luften, da Danmarks førende ladeoperatør Clever mandag eftermiddag kunne klippe det grønne bånd og indvie Sjællands største åbne lynladestation, akkompagneret af transportminister Trine Bramsen, Køges borgmester Marie Stærke og energi- og fibernetkoncernen Andels adm. direktør Jesper Hjulmand.

Lynladestationen er udviklet i et organisk og modulært design i samarbejde med arkitektfirmaet Cobe, og med sine otte lynadestandere kan stationen på Servicevej 1 oplade 16 elbiler på samme tid, og på bare 15 minutter er det muligt at lade elbilen fuldt op, afhængigt af bilens evne til at lynlade. Dermed er stationen et skridt på vejen mod at sikre rigelig, relevant og tilgængelig ladeinfrastruktur, når man er på farten:

”Der er for få lynladestationer i Danmark og for langt mellem de store stationer langs motorvejene. Det skaber kø og frustrationer, og det understøtter ikke Clevers formål om at accelerere skiftet fra olie til vedvarende energi for at skabe et bæredygtigt samfund. Det skal vi have ændret hurtigst muligt, og derfor er det glædeligt, at vi i dag kan indvie Sjællands største åbne lynladestation”, lød det fra Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller i åbningstalen.

LÆS OGSÅ: Samarbejde skal sikre ladestandere til ejendomsselskabs beboere

Øjnene er rettet mod Danmark

De 16 lynladepunkter i Køge er kun begyndelsen på mange flere lynladepunkter over hele landet, og flere ladeoperatører er således godt i gang med at imødekomme fremtidens ladebehov. Det skaber opmærksomhed uden for landets grænser, fortalte transportminister Trine Bramsen til indvielsen:

"Regeringens målsætning er, at der skal være 1 mio. grønne biler i 2030, og derfor er det afgørende, at danskerne kan lade på farten. De 16 lynladepunkter her i Køge er et stort skridt i netop den retning, og rundt om i landet er ladeoperatørerne med til at skubbe til den grønne omstilling ved at være modige og omsætte tanker til handling. Det er noget, der har fået udlandets opmærksomhed, og vi mærker tydeligt, at øjnene er rettet mod Danmark, når der skal hentes inspiration til at accelerere den grønne omstilling af transporten."

Med et stigende antal elbiler på vejene er der behov for flere lynadestationer som den i Køge – de kan nemlig rykke ved den grønne omstilling af transporten og til dem, der overvejer skiftet fra en fossilbil til en elbil, lød det fra Køges borgmester Marie Stærke:

”Området for elbiler har rykket sig helt vildt på meget kort tid, og vi oplever stor efterspørgsel på elladestandere. Derfor er der også brug for, at vi i kommunerne har et godt samarbejde med ladeoperatørerne, så udrulningen kan følge med efterspørgslen. Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes med Clever, og jeg håber, at lynladestationen og dens unikke design kan være med til at give det lille skub der gør, at flere og flere med tiden vælger den grønne model, når der skal købes ny bil."

Lynladestationen i Køge er den tredje i rækken af mange, og det er Clevers ambition at opsætte flere end 400 lynladepunkter fordelt over hele landet inden udgangen af året. I de kommende måneder indvies lynladestationer i Esbjerg og Nørresundby, og inden længe indvies Danmarks største lynladestation i Odense med hele 28 lynladepunkter.

Skal lagre strøm fra vindmøller og solceller

Udover at være et vigtigt knudepunkt for elbilister på farten, er lynladestationen i Køge også et pilotprojekt med solceller og et kæmpebatteri på 1,2 MWh, som skal være med til at lagre noget af den strøm, der er i overskud i elnettet.

Pilotprojektet sker i samarbejde med teknologivirksomheden Hitachi Energy, og i fællesskab skal de to selskaber blive klogere på, hvordan man bedst muligt udnytter kæmpebatterier til at lagre uudnyttet strøm i elnettet og bl.a. bruge den til at oplade elbilerne. 

Går projektet godt, forventer Clever, at modellen skal bredes ud til hele landet, så operatørens større lynladestationer kan understøtte det grønne elnet.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

18.06.2024Installator.dk

Elvirksomheder hårdt ramt af prisstigninger

18.06.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

SG Connect - Trådløs belysning på en professionel og energieffektiv måde

18.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

17.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Moderne måletransformerskilleklemmer med Push-X teknologi

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Spørgsmål til de danske blæseteams og fibermontører

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle