Skybrudsprojekter til 150 millioner på Frederiksberg

Et nyt tiltag på Frederiksberg skal sikre, at kloakkerne ikke svømmer over ved store regnskyl.

Foto: www.flickr.com / AgentSmith.

Frederiksberg Forsyning vil investere et trecifret millionbeløb i at forbedre kommunens kloakker. Det sker som en konsekvens af de seneste års skybrud og efterfølgende oversvømmelser, men også på grund af udsigten til mere permanente klimaændringer.

Det oplyser Frederiksberg Forsyning i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at bestyrelsen i Frederiksberg Kloak A/S har vedtaget, at kloaksystemet ved Femte Juni Plads skal udvides med såkaldte bassinledninger, som er overdimensionerede ledninger, der kan opsamle store mængder regnvand. I forvejen har Frederiksberg to store opsamlingsbassiner - et ved Frederiksberg Gymnasium og et i Flintholm-området.

Nils-Ole Heggland (tv.) og Vagn Bech (th.) planlægger kloakbassinrør på Dalgas Boulevard..

Nils-Ole Heggland (C), formand for Drifts- og Forsyningsudvalget samt for Frederiksberg Kloak A/S, siger om det nye initiativ:

"Femte Juni Plads er valgt, fordi det ligger højest af de områder, der bliver belastet ved store regnskyl. Vi kan aldrig gardere os 100 procent mod oversvømmelser ved helt ekstreme skybrud, men vi kan forebygge og forsøge at begrænse skaderne. Og ved at opsamle og tilbageholde vandet hér mindsker vi risikoen for, at vandet løber videre og øger problemerne i de områder, der ligger længere nede i systemet," vurderer Nils-Ole Heggland.

Samarbejde med Københavns Kommune er essentielt
Den anslåede pris er cirka 50 millioner kroner, som afskrives over 75 år, og flere store projekter i samme prisklasse er i kikkerten.

"Vi overvejer blandt andet flere opsamlingsbassiner, og det er nødvendigt med et tæt samarbejde med København, hvis vi skal løse problemerne fx i Vodroffsvej-området, der oplevede store oversvømmelser sidste sommer. Vores vand løber videre til Nørrebro og Vesterbro – vandet kender jo ikke til kommunegrænser,” siger Nils-Ole Heggland.    

Klar om to-tre år
Projekteringsarbejdet vedrørende Femte Juni Plads er allerede begyndt. Teknikere skal blandt andet undersøge, om bassinledningerne kan anlægges med en boret løsning, så det bliver muligt at undgå en del opgravninger og dermed at mindske generne for beboere i området. 

Opgaven ventes udbudt mod slutningen af året, og selve anlægsfasen vil vare cirka to år. Dele af de nye ledninger vil dog allerede kunne anvendes, inden det samlede projekt er gennemført.

Projektet sker som en af flere udløbere af det igangværende samarbejde om en klimatilpasningsplan mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forsyning. Andre tiltag er, at husejere og boligforeninger kan spare penge, hvis de ændrer belægningen og belaster kloaksystemet mindre.

- OWG

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle