Smart home-teknologi med i ny røgalarm

Schneider Electric har lanceret en intelligent røgalarm med 230V og batteri som ekstra sikring i smart home-serien Wiser. Ligesom den batteridrevne røgalarm, der blev lanceret i 2022, giver Wiser røgalarm 230V besked via telefonen, udsender en akustisk alarm og tænder det Wiser-styrede lys ved røg- og varmeudvikling i boligen.

Wiser røgalarm 230V giver elektrikere og bygherrer mulighed for at være på forkant med både smart home-fordele og sikkerhed. Foto: Schneider Electric..

Wiser røgalarm 230V giver elektrikere og bygherrer mulighed for at være på forkant med både smart home-fordele og sikkerhed.
Siden 2004 har det været et krav til alle byggerier og renoveringer, der kræver byggetilladelse, at installere røgalarmer med ledning (udover batteri), mens man i ældre huse fortsat kan nøjes med at bruge en batteridrevet røgalarm. Med lanceringen af Wiser røgalarm 230V, sammen med den eksisterende Wiser røgalarm med batteri, dækkes alle krav og behov til røgalarmer nu i boliger. Og har man et ubenyttet lampeudtag med PL-dåse bagved kan lampeudtaget skiftes ud med en røgalarm.

Wiser røgalarm med batteri og Wiser røgalarm 230V giver ekstra tryghed i hjemmet – både som almindelig røgalarm, og ved integration i Wiser smart home-systemet, hvor alarmerne bidrager med endnu mere convenience til det smarte hjem – og tilmed et prisvindende design.
Uanset om røgalarmen har batteri eller både 230V og batteri, øger man sin chance for at kunne reagere, inden branden og røgen får bredt sig, og derfor er røgalarmer også den primære anbefaling til at undgå dødsbrande.

Integreres røgalarmen i Wiser smart home-systemet, modtager man en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet. Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i Wiser smart home-systemet. For eksempel kan Wiser indstilles til at tænde al lyset i boligen, når den registrerer røg- eller varmeudvikling, så man kan finde vej ud i sikkerhed. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere af Wiser-røgalarmerne indstilles til at gå i gang samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

For at øge sikkerheden og undgå falske alarmer er Wiser røgalarm 230V udstyret med et avanceret dobbelt røgkammer, der reagerer på al farlig røg. Skulle det ske, at maden brænder på, uden at det potentielt er farligt, kan alarmen let stoppes med et enkelt tryk – enten fysisk på røgalarmen eller i Wiser-appen.

Læs også: Få styr på faldgruber for brandsikre installationer

Wiser røgalarm 230V har et back-up-batteri med op til 10 års levetid, og man får en notifikation i Wiser-appen, når batteriet er ved at udløbe, hvis alarmen er koblet til Wiser gateway. Man kan også indstille Wiser-appen til at give en påmindelse, når det er tid til den årlige test af røgalarmen, som sikrer, at den virker optimalt.

Wiser røgalarm 230V er ikke afhængig af en internetforbindelse, hvilket betyder, at den stadig kan alarmere og kommunikere med andre Wiser-røgalarmer i hjemmet, hvis internettet er nede. Er røgalarmen forbundet via Wiser gateway, får man en notifikation på mobilen, uanset om man opholder sig i eller udenfor hjemmet.

Som pårørende kan man også få besked om røg- og varmeudvikling hos en ældre eller sårbar borger, der har røgalarmen installeret og forbundet med Wiser gateway.
Begge Wiser røgalarmer kan anvendes med Android og IOS.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

10.06.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Er dit sikringssystem, adgangskort og kortlæsere sikre?

28.05.2024Avidenz A/S

Sponseret

Skab trivsel og udvikling gennem arbejdsmiljøet

22.05.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Tag hul på fremtiden - Oplev vores banebrydende Mobile Wallet adgangsløsning

03.05.2024Installator.dk

Carl Ras styrker sin position inden for sikringssegmentet

02.05.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Har du styr på dine gæster?

26.04.2024Armadan A/S

Sponseret

Armadan opretter afdeling for passiv brandsikring

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle