Smarte IoT-løsninger til forsyningsselskaber

Den danske infrastruktur- og kommunikationsvirksomhed, Cibicom, har indgået et strategisk partnerskab med Saint-Gobain IoT Solutions om levering af intelligente måler-løsninger til danske forsyningsselskaber. De to virksomheder har netop vundet deres tredje store udbud med en åben IoT-løsning, der er født som smart teknologi fra starten.

Den danske infrastruktur- og kommunikationsvirksomhed, Cibicom, har indgået et strategisk partnerskab med Saint-Gobain IoT Solutions om levering af intelligente måler-løsninger til danske forsyningsselskaber. Foto: CIBICOM..

17.500 vandmålere i Horsens og 14.000 vandmålere i Skive har nået pensionsalderen og skal erstattes af nye, intelligente vandmålere, som kan fjernovervåges og fjernaflæses. De to kommunale infrastrukturprojekter, som har været i udbud, er i begge tilfælde blevet vundet af Cibicom og Saint-Gobain IoT Solutions, der skal levere henholdsvis netværk og vandmålere samt IoT-platformen, der binder det hele sammen.

Det er det tredje store udbud inden for vandforsyning, de to strategiske partnere vinder sammen. Vandcenter Syd i Odense har også valgt at gå med deres fælles løsning og er i gang med at udskifte 52.000 vandmålere.

Cibicom og Saint-Gobain IoT Solutions har samarbejdet siden 2020 og henvender sig til forsyningssektoren med en målerløsning baseret på åbne standarder. Det betyder, at forsyningsselskaberne slipper for at skulle binde sig til bestemte målermærker, og at de får bedre økonomisk styring, da prismodellen er agil og uden skjulte omkostninger. I et kommunalt perspektiv er løsningen desuden fremtidssikker, da IoT-platformen og netværket kan anvendes til andre Smart City-løsninger som for eksempel intelligente renovationsløsninger, smart gadebelysning, smarte parkeringsløsninger, med videre.

”Målerløsningen kører på LoRaWAN-netværket, som er særdeles velegnet til denne type projekter. Det er en åben teknologi, som anvendes over hele verden, og som er nem at udvide og skalere. Datamængderne, der sendes fra IoT-enhederne er meget små, så der er ikke behov for at sætte en masse antenner op, hvilket gør, at man hurtigt kommer i gang. Sensorerne er prismæssigt nede i et fornuftigt leje og har en lang batterilevetid, så vores model er en både økonomisk og langtidsholdbar løsning”, siger Louis Lütken, der er salgsansvarlig for IoT Infrastruktur i Cibicom.

Alene inden for vand findes der 2400 forsyningsselskaber i Danmark, og omkring en tredjedel står ifølge Steen Christoffersen fra Saint-Gobain IoT solutions over for at skulle udskifte ældre målere i deres dækningsområde inden for de næste år.

Læs også: Ørestad vil som første bydel i verden teste energifleksibilitet

”Både i forhold til klimaet og økonomien er det rigtig godt, at der kommer gang i denne udvikling. Der er store vandbesparelser at hente, når man kan fjernovervåge ledningsnettet for lækager og foretage rettidig renovering, og derfor er mange vandforsyningsselskaber interesserede i de nye smarte vandmålerløsninger. Der findes forskellige modeller på markedet, hvoraf flere kommer fra producenter og er moderniseringer af eksisterende løsninger. Vores løsning er udviklet med afsæt i de teknologiske muligheder, og vi er gået benhårdt efter en åben løsning og har flere anvendelsesmuligheder. Vi har en lethed og agilitet i samarbejdet med Cibicom, som giver nogle smidige projektforløb, og samtidig har de stor ekspertise, som vi ser mange muligheder i”, siger Steen Christoffersen, chef for Saint-Gobain IoT Solutions.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

12.04.2024RIB Software

Sponseret

Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

09.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Motorstartere: Selv en lille ændring kan have stor betydning

20.03.2024Installator.dk

Ny formand for KNX National Group Denmark

28.02.2024RIB Software

Sponseret

WEBINAR: Bæredygtighed i byggeriet og vigtigheden af dokumentation

20.02.2024Installator.dk

Gigantisk fagmesse for lys og bygnings-service teknologi åbner i Frankfurt

14.02.2024RIB Software

Sponseret

Se vores nye webinarer for 2024 her!

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde