Smarte IoT-løsninger til forsyningsselskaber

Den danske infrastruktur- og kommunikationsvirksomhed, Cibicom, har indgået et strategisk partnerskab med Saint-Gobain IoT Solutions om levering af intelligente måler-løsninger til danske forsyningsselskaber. De to virksomheder har netop vundet deres tredje store udbud med en åben IoT-løsning, der er født som smart teknologi fra starten.

Den danske infrastruktur- og kommunikationsvirksomhed, Cibicom, har indgået et strategisk partnerskab med Saint-Gobain IoT Solutions om levering af intelligente måler-løsninger til danske forsyningsselskaber. Foto: CIBICOM..

17.500 vandmålere i Horsens og 14.000 vandmålere i Skive har nået pensionsalderen og skal erstattes af nye, intelligente vandmålere, som kan fjernovervåges og fjernaflæses. De to kommunale infrastrukturprojekter, som har været i udbud, er i begge tilfælde blevet vundet af Cibicom og Saint-Gobain IoT Solutions, der skal levere henholdsvis netværk og vandmålere samt IoT-platformen, der binder det hele sammen.

Det er det tredje store udbud inden for vandforsyning, de to strategiske partnere vinder sammen. Vandcenter Syd i Odense har også valgt at gå med deres fælles løsning og er i gang med at udskifte 52.000 vandmålere.

Cibicom og Saint-Gobain IoT Solutions har samarbejdet siden 2020 og henvender sig til forsyningssektoren med en målerløsning baseret på åbne standarder. Det betyder, at forsyningsselskaberne slipper for at skulle binde sig til bestemte målermærker, og at de får bedre økonomisk styring, da prismodellen er agil og uden skjulte omkostninger. I et kommunalt perspektiv er løsningen desuden fremtidssikker, da IoT-platformen og netværket kan anvendes til andre Smart City-løsninger som for eksempel intelligente renovationsløsninger, smart gadebelysning, smarte parkeringsløsninger, med videre.

”Målerløsningen kører på LoRaWAN-netværket, som er særdeles velegnet til denne type projekter. Det er en åben teknologi, som anvendes over hele verden, og som er nem at udvide og skalere. Datamængderne, der sendes fra IoT-enhederne er meget små, så der er ikke behov for at sætte en masse antenner op, hvilket gør, at man hurtigt kommer i gang. Sensorerne er prismæssigt nede i et fornuftigt leje og har en lang batterilevetid, så vores model er en både økonomisk og langtidsholdbar løsning”, siger Louis Lütken, der er salgsansvarlig for IoT Infrastruktur i Cibicom.

Alene inden for vand findes der 2400 forsyningsselskaber i Danmark, og omkring en tredjedel står ifølge Steen Christoffersen fra Saint-Gobain IoT solutions over for at skulle udskifte ældre målere i deres dækningsområde inden for de næste år.

Læs også: Ørestad vil som første bydel i verden teste energifleksibilitet

”Både i forhold til klimaet og økonomien er det rigtig godt, at der kommer gang i denne udvikling. Der er store vandbesparelser at hente, når man kan fjernovervåge ledningsnettet for lækager og foretage rettidig renovering, og derfor er mange vandforsyningsselskaber interesserede i de nye smarte vandmålerløsninger. Der findes forskellige modeller på markedet, hvoraf flere kommer fra producenter og er moderniseringer af eksisterende løsninger. Vores løsning er udviklet med afsæt i de teknologiske muligheder, og vi er gået benhårdt efter en åben løsning og har flere anvendelsesmuligheder. Vi har en lethed og agilitet i samarbejdet med Cibicom, som giver nogle smidige projektforløb, og samtidig har de stor ekspertise, som vi ser mange muligheder i”, siger Steen Christoffersen, chef for Saint-Gobain IoT Solutions.

- PiB

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

TOTO

Sponseret

TOTO passer på alle cisterner

Mere fra...

04.12.2023Installator.dk

Indkøbsforeningen DJ Supply A/S ekspanderer

04.12.2023Installator.dk

Tilskudspuljer lukkes for i år uden at være tømt

01.12.2023Installator.dk

Klimaambitioner kræver mia-investeringer i elnettet

01.12.2023Installator.dk

Stifter og direktør slipper roret i CBRE Teknisk servicepartner

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main