Spacemaker vil sænke bygningers miljøpåvirkning

Ny energianalyse fra Spacemaker estimerer hurtigt en bygnings fremtidige driftsenergiforbrug og gør det nemmere at designe med fokus på energieffektivitet og bæredygtighed. International arkitektvirksomhed roser løsningen.

”Bæredygtighed er øverst på alles dagsorden, og det er vigtigt at kunne prioritere energieffektivitet fra starten af designprocessen, hvor den største positive indvirkning kan opnås. Vores nye, operationelle energiværktøj betyder, at arkitekter nemt kan simulere optimale løsninger fra dag ét for at finde de rigtige strategier til at reducere energiforbruget”, siger Even Brænne Olstad, der er arkitekt hos Spacemaker. Foto: Emma Sejersen..

Spacemaker er på gaden med sin hurtige ’operationelle energianalyse’, og analysen, der udkommer i beta og er et visuelt værktøj, giver arkitekter, byplanlæggere og andre, der arbejder med bygningsdesign, mulighed for at vurdere, hvordan designbeslutninger i den initiale og måske vigtigste fase påvirker en bygnings potentielle forbrug af driftsenergi fremover.

”Bæredygtighed er øverst på alles dagsorden, og det er vigtigt at kunne prioritere energieffektivitet fra starten af designprocessen, hvor den største positive indvirkning kan opnås. Vores nye, operationelle energiværktøj betyder, at arkitekter nemt kan simulere optimale løsninger fra dag ét for at finde de rigtige strategier til at reducere energiforbruget”, siger Even Brænne Olstad, der er arkitekt hos Spacemaker.

Sådan fungerer analysen
I analysen kan brugerne ændre et udvalg af centrale designfaktorer for energiforbrug – for eksempel geometri, vindue-til-væg-forhold og tag- og vægkonstruktionstyper. Analysen giver med det samme feedback på hver ny beslutning og viser, hvordan disse indbyrdes forbundne faktorer påvirker det forventede energiforbrug (kWh / m2 / år).
Analysen er testet af indflydelsesrige designpraksisser og får rosende ord med på vejen af det verdensomspændende arkitektfirma, CallisonRTKL, der blandt andet opererer i USA, Storbritannien, Mellemøsten og Asien.

”Hos CRTKL mener vi, at bæredygtigt design er en nødvendighed, ikke en mulighed. Spacemakers nye operationelle energianalyseværktøj gør dette lettere, da det giver vores designere mulighed for bedre at forstå konsekvenserne af deres designbeslutninger ved projekternes begyndelse. Værktøjer som dette hjælper med at gøre bæredygtigt design mere tilgængeligt og gør det muligt for os at fremme CRTKL's vision om People, Planet, Positive Design, udtaler Pablo La Roche, Principal and Performance-Driven Design Lead hos CallisonRTKL”.

Spacemakers leverer også andre realtidsanalyser, herunder analyser af mikroklima, solpanel, sol, naturligt lys, vind og støj, som udstyrer designteams med den indsigt, der er nødvendig for mere bæredygtige resultater. Bygninger tegner sig for 40 procent af det globale energiforbrug og producerer en tredjedel af verdens drivhusgasemissioner.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle