Stadig plads til mere digitalisering i installationsbranchen

Selv om digitale hjælpemidler er på fremmarch i installationsbranchen, er der stadig rum for yderligere digitalisering af den kundevendte del af forretningen.

Der bliver stadig flere i branchen, der vælger at digitalisere sagsbehandlingen af kunder, ordrer, leverandører og fakturaer..

Digitale hjælpemidler bliver i stigende grad anvendt som arbejdsredskab hos medarbejderne i installationsbranchen. Den øgede brug af digitale værktøjer gælder både i selve installationsarbejdet og de interne processer i virksomhederne. El- og VVS-virksomhederne følger godt med den digitale udvikling i forhold til at øge produktiviteten i de interne arbejdsprocesser, men der vil fortsat være et stort potentiale i at anvende digitale løsninger i forhold til den mere kundevendte service.

Læs også: Digitaliseringen i byggebranchen giver vækst hos Ordrestyring.dk

Sådan lyder vurderingen i brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgivernes analysenotat: ”Installationsbranchen er klar til nye teknologier og digitalisering”.

De mest populære digitale værktøjer er digital bestilling af materialer, apps til smartphone/tablet og digital sagsstyring, som henholdsvis 87, 78 procent og 73 procent af installationsvirksomhederne i 2017 benyttede. Fra 2016 til 2017 skete der en pæn stigning i andelen af virksomheder, der benytter digitale værktøjer. For eksempel steg andelen af installationsvirksomheder, der anvender apps fra 60 til 78 procent.  

Direktør Tommy Hahn Sørensen ser mange nye installationsvirksomheder skifte til Ordrestyring.dk og sende deres sagsbehandling online. .

Nogle mangler at komme med på vognen
Men der er stadig nogle, som mangler et digitalt ordrestyringssystem og kun bruger it til deres økonomisystem og lønudbetaling. Det vurderer direktør Tommy Hahn Sørensen fra it-systemudbyderen Ordrestyring.dk.

"Mange virksomheder tror, de er digitaliserede, men bruger stadig papirblokke, whiteboard og dueslag til at planlægge medarbejdernes opgaver", siger han.

Og der er mange gode grunde til, at stadig flere installationsvirksomheder vælger at digitalisere sagsbehandlingen af kunder, ordrer, leverandører og fakturaer. De gør det især for at blive mere effektive, få mere tid til at udvikle deres virksomhed og ikke mindst for at blive mere konkurrencedygtige.

Tommy Hahn Sørensen plejer at sige til de virksomhedsejere, der vil indføre digital ordrestyring, at de faktisk ikke kender deres egen forretning. Mester kender kunderne, men det er virksomhedens bogholder, der kender omkostningerne. Det kan provokere en direktør, at bogholderen ved mere end ham, men Tommy Hahn Sørensen mener, at det er smartere at få gjort medarbejdernes viden nyttig i stedet for at reducere dem til menneskelige regnemaskiner.

"Det handler om at bringe de administrative medarbejdere i spil, så de kan bruge deres viden til at optimere forretningen", siger han.

Dyre fejlinvesteringer skræmmer
Der kan være mange grunde til, at nogle stadig bruger papir og kuglepen. Indehaveren kan stå overfor et generationsskifte eller vente på at blive købt af en større konkurrent. Firmaet kan også have så store årlige overskud, at man mener, at der ikke er grund til at tænke i ny it. Den hyppigste forklaring er dog, at man har brændt penge af på en dårlig it-investering, som har kostet dyrt eller været dårlig. Efterhånden som virksomhederne vokser, stiger deres behov for et ordrestyringssystem, der kan givet et overblik og effektivisere arbejdsgangen.

Om Ordrestyring.dk

Hos Ordrestyring.dk sælger man onlineadgang til sit digitale administrationsprogram, der håndterer alt fra kundekartotek til ordrebog, materialeindkøb, fakturering og lønsedler.

It-virksomheden blev startet i 2011 og har i dag mere end 14.000 brugere, hvilket er en fordobling på godt to år. P.t. har Ordrestyring.dk 27 ansatte.

Læs også: Digital indsats gør Kemp & Lauritzen mere konkurrencedygtig

"Mange har brændt nallerne på et it-system, der enten har været for stort eller for lille til deres behov. Den store udfordring er, at de tidligere har brugt så mange penge på at vælge et forkert system, der var for stort, for småt eller at de bare har valgt ud fra prisen i stedet for funktionalitet", siger Tommy Hahn Sørensen.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

24.05.2024Carlog System

Sponseret

Tak for besøget!

23.05.2024KlarPris A/S

Sponseret

Vi er KlarPris - Selvfølgelig er vi med dig hele vejen!

23.05.2024Installator.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

23.05.2024Frese A/S

Sponseret

Frese udvider direktionen – og ruster sig til yderligere vækst

22.05.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Tilslutningsløsninger til solceller

22.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Kom til Inspirationsdagen 2024

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde