State-of-the-art datacenter til it-virksomheden

I Aalborg ligger et spritnyt og energieffektivt datacenter designet og projekteret af Coromatic. Datacenteret spiller en kæmpe rolle i driften af de tunge og kritiske it-systemer, som it-virksomheden Netic varetager for større danske virksomheder og offentlige organisationer.

Datacenteret er den digitale verdens bankende hjerte. Det er her, at alt det vi dagligt bruger internettet til opbevares, behandles og udveksles. Lidt kækt kan man sige, at det er her internettet bor – og hver dag udveksler privatpersoner, firmaer og organisationer milliarder af gigabyte data.

Henter man som Jysk meget af sin omsætning online, eller er man, som det danske sundhedsvæsen ansvarlig for dine og mine sundhedsoplysninger, ja så er drift- og datasikkerhed alfa og omega. Alligevel er drifts- og datasikkerhed langt fra det eneste, de store firmaer og organisationer efterspørger i dag, når deres data skal behandles.

I dag skal den strømslugende databehandling også være bæredygtig. Det vidste it-operatøren Netic godt, da de skulle i gang med at udbygge deres eksisterende datacenterkapacitet. Derfor blev løsningen et topmoderne, ekstremt driftssikkert og ikke mindst energieffektivt datacenter projekteret og designet af Coromatic.

”Vi driver en lang række infrastrukturkritiske systemer og sundhedsapplikationer, og vi har længe haft et behov for at udvide vores kapacitet. Samtidig er vi bevidste om, at vores datacentre bruger rigtig meget strøm, så derfor har vi haft en klar ambition om at udvide med et datacenter, der lever op til de nyeste standarder inden for effektivitet, redundans, driftssikkerhed og energieffektivitet", fortæller Martin Dalum, der er Data Center Manager & Solutions Architect hos Netic.

Vejen til de bedste løsninger
På den baggrund tegnede Netic i januar 2021 kontrakt med Coromatic på et skalerbart Tier 3-datacenter med en samlet kapacitet på 1 megawatt i fuld skala. Aftalen lød på en total     entreprise, hvor Coromatic stod for designet, projekteringen og teknisk rådgivning i et tæt samarbejde med Netic:

”Noget af det, vi har sat pris på hos Coromatic, er det faktum, at vi har haft mulighed for at være med i maskinrummet igennem hele tilblivelses- og designprocessen. Vores samarbejde har i høj grad været båret præg af en åben og konstruktiv dialog, hvor vi løbende har afstemt og ikke mindst udfordret hinanden med de bedste løsninger for øje”, siger Martin Dalum.

Det 1000 kvadratmeter store datacenter stod køreklar til indvielse i april 2022.

Mere fra...

05.04.2023Coromatic A/S

Sponseret

REMA 1000 fik et serverrum efter mottoet: “sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed”

06.10.2022Coromatic A/S

Sponseret

State-of-the-art datacenter til it-virksomheden

23.03.2022Coromatic A/S

Sponseret

Efter gentagne stormvarsler og oversvømmelser fik beboerne i Jyllinge Nordmark ved Roskilde Fjord et kystsikringsanlæg

24.02.2022Coromatic A/S

Sponseret

Livet på privat ø blev opgraderet, da den gamle dieselgenerator blev udskiftet med en ny topmoderne strømforsyning

17.11.2021Coromatic A/S

Sponseret

Danfoss fabrik i Gråsten tester frekvensomformere for hele verden

06.09.2021Coromatic A/S

Sponseret

Naviair - Bedre transparens og besparelser