Stigende varmepriser: Serviceeftersyn kan hjælpe med at finde besparelser

Stigende gas- og elprisers effekt på varmeregningen kan afbødes ved et serviceeftersyn af private fjernvarmeinstallationer. Typisk findes der fejl ved halvdelen af installationerne.

Fjernvarmens Serviceordning er en landsdækkende ordning, som tilbyder kvalitetssikrede fjernvarmeeftersyn til boligejere. Foto: Arkivfoto.

Priserne på energi som olie, naturgas og el er stigende, og derfor vil flere hundredetusindevis af danskere i år opleve at få en dyrere varmeregning. Flere fjernvarmeselskaber fyrer op med energiformer som gas eller el til deres varmepumper. Derfor vil også cirka 200.000 husstande, som opvarmes med fjernvarme, blive ramt af disse prisstigninger. Ifølge Dansk Fjernvarme drejer det sig om væsentlige prisstigninger for en stor andel af disse husstande. Det er derfor relevant at sikre sig et fjernvarmeanlæg, der kører effektivt for at undgå unødigt højt energiforbrug og dermed en større varmeregning. 

”Hvis man har en bolig, som opvarmes med fjernvarme, er det derfor en god idé at få et serviceeftersyn af sit fjernvarmeanlæg, så man kan komme de stigende varmeregninger i forkøbet. Der er fejl på over 50 procent af alle fjernvarmeinstallationer, så serviceeftersynet er ekstra vigtigt nu, hvor priserne er stigende, og der derfor er besparelser at hente”, siger Kai Borggreen, sekretariatsleder for Fjernvarmens Serviceordning på Teknologisk Institut.

LÆS OGSÅ: Online målinger i fjernvarmenettet skal optimere drift og mindske energispild

Landsdækkende ordning

Fjernvarmens Serviceordning er en landsdækkende ordning, som tilbyder kvalitetssikrede fjernvarmeeftersyn til boligejere. Hos Fjernvarmens Serviceordning oplever man generelt, at mange boligejere ikke er opmærksomme på muligheden for at få efterset deres fjernvarmeanlæg. Det kan betyde, at anlægget ikke kører optimalt med større energiforbrug end nødvendigt til følge. 

Alle eftersyn tilknyttet ordningen udføres af servicemontører med særlig ekspertise inden for fjernvarme. Et serviceeftersyn indebærer, at et servicefirma, som er autoriseret af ordningen, tjekker husstandens installation, bolig og forbrugsvaner. Hele fjernvarmeinstallationen i boligen bliver efterset, testet og justeret, og der gives vejledning i, hvordan man kan holde på varmen og holde varmeforbruget nede.

Fjernvarmens Serviceordning blev etableret af brancheorganisationerne TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme i 2005 sammen med Teknologisk Institut. Den daglige drift af ordningen varetages af sekretariatet på Teknologisk Institut. Ordningen blev udviklet ud fra et ønske om at forbedre fjernvarmeinstallationernes drift. Det sker ved at sikre, at servicearbejde udføres efter ensartede retningslinjer og i høj kvalitet.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

13.06.2024Installator.dk

Konservative klandrer regeringen for at hindre udnyttelse af overskudsvarme

10.06.2024Installator.dk

Dansk Fjernvarme støtter grønt forslag fra Radikale Venstre

05.06.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Nu kan du opgradere til myUplink

04.06.2024Dansk Køl & Varme

Sponseret

Arbejder du med køleanlæg eller varmepumper? Så bør du vide det her

04.06.2024Installator.dk

Varmepumpepulje er kommet sløjt fra start

30.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Hvorfor leje, når man kan eje?

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle