Stor forbedring af energieffektivitet med RetroFIT+

Hvordan kan du spare op til 55 % på energi og drift i HVAC-anlæg? Det gør du ved at ”retrofitte” anlægget. Ved at installere ny teknologi i dit ældre HVAC-anlæg kan du opnå målbare energiforbedringer. Det sætter vi fokus på, og vi kalder det RetroFIT+.

Belimo RetroFIT+.

Effekten er stor! Men i virkeligheden er Belimos nye RetroFIT+ ikke en stor, svær ændring – det er mere en naturlig service. Det sværeste er nok at ændringen ligger i den måde, man går til opgaven: I stedet for at se renovering af HVAC-anlæg som en bevaringsopgave, skal du se renovering som en chance for at forbedre. Både forbedre bygningens energieffektivitet og komforten i bygningen.

Se renovering som mulighed for forbedring

Der er sket meget med ventiler, aktuatorer og styring af HVAC-anlæg de seneste år. Så meget, at der er store gevinster at hente, alene ved at opdatere ventiler og aktuatorer til moderne enheder, der er både energieffektive og selvrensende. For eksempel er gamle sædeventiler ofte utætte på grund af belægninger, men det vil nye sædeventiler også blive. Så energitabet og den manglende styring bliver ikke afhjulpet, så længe ventilen skiftes én til én.

RetroFIT+ gør forbedringerne lettere

Det er her, Belimo RetroFIT+ gør en forskel. Frem for alt ved at minde om, at der findes en smartere løsning. Og så selvfølgelig ved at gøre den smartere løsning nem at finde gennem Belimo RetroFIT+ appen. Og nem at installere.

Op til 55 % besparelser

Forbedringen af HVAC-anlæg kan gøres i forskellige niveauer, alt efter hvor stor en indsats, der er mulighed for – og hvor stor en energibesparelse, man ønsker at opnå. Alene en opdatering til nye komponenter, selvrensende kugleventiler, energieffektive aktuatorer m.m., kan spare op til 20 % af energiforbruget. En fuldstændig optimering kan spare helt op til 55 % – med dynamiske energiventiler, der regulerer efter varmeudnyttelsen og styring ud fra behov i hver enkelt rum eller zone. Belimo er gerne behjælpelig med at finde den optimale løsning og de forventede besparelser gennem RetroFIT+.

Stor gevinst for mere end driftsbudgettet

Der er nye krav til bygningers energieffektivitet på vej. Både fra EU og dansk lovgivning – men også fra lejere på både erhvervs- og bolig-området. Flere og flere ser efter energiforbruget, før de vælger, hvor de vil flytte ind – eller vælger at flytte fra – så en energieffektiv bygning med høj komfort i temperatur og luftkvalitet vil også give større lejeindtægter. Og en bedre samvittighed over ikke at bidrage for meget til klimaforandringerne.

Læs mere om Belimo RetroFIT+ på belimo.dk eller spørg Belimo på info@belimo.dk og tlf. 86 52 44 00.

Mere fra...

23.04.2024Belimo A/S

Sponseret

Nyhed: Lineariseret butterflyventil til 2-vejs og 3-vejs regulering

21.03.2024Belimo A/S

Sponseret

Opfyld kravene om energibesparelser i boliger med intelligente ventiler

06.02.2024Belimo A/S

Sponseret

8 stærke fordele med butterflyventiler fra Belimo – også til regulering

10.10.2023Belimo A/S

Sponseret

Stor forbedring af energieffektivitet med RetroFIT+

12.09.2023Belimo A/S

Sponseret

Øget interesse for energibesparelser hos boligselskaber

26.04.2023Belimo A/S

Sponseret

Nye, elegante rumsensorer er nemme at installere