Stor leverandør må lukke for centralt produkt med tre dages varsel

Ingen troede, det kunne ske. Men det kunne det. Den globale gigant Schneider Electric meddelte den 28. august, at deres IHC-controller, som sidder i 60.000-80.000 danske IHC-installationer, udgår fuldstændig per 31. august 2023.

”Vi arbejder stenhårdt på at udvikle løsninger, der på den korte og mellemlange bane kan afhjælpe de problemer, der måtte opstå”, fortæller Martin Hannibal. IHC controller bidrager til at styre intelligente installationer i en bygning. Arkivfoto fra 123rf.com..

”Vores IHC-controller Visual 3 udgår”. Sådan lød den kontante besked fra Schneider Electric til markedet den 28. august 2023. Schneider Electric uddyber:

”I oktober 2022 fik vi at vide af vores underleverandører, at nogle af de komponenter, der anvendes i IHC Visual 3 controlleren, var udgået. Siden da har vi arbejdet på at udskifte disse komponenter, hvilket har krævet, at produktet skulle testes igen. Her har det vist sig, at IHC-controlleren ikke kunne opfylde de krav og standarder, der er på markedet, uden et totalt redesign. Det betyder, at vi først kan være klar med en ny controller om flere år. Det mener vi er en urealistisk tidshorisont, og derfor har vi valgt at lukke ned for salget af IHC-controlleren med virkning fra 31. august 2023”.

Læs også: Åbne standarder fjerner risiko for forsyningsproblemer

Meldingen er blevet modtaget med lige dele chok, bedrøvelse, målløshed og generelt negative reaktioner fra installatører. På Schneider Electrics Facebook-side er der næsten 100 relativt negative reaktioner. Én lyder for eksempel: ”Har I en rigtig god forklaring, man kan give videre til sine kunder, når man fortæller dem, at de nu skal bruge en formue på et nyt system, fordi I ikke kan producere en controller, der virker? Det er simpelthen en ommer. Kom i gang med den produktion igen omgående”.

En anden reaktion lyder: ”Min controller, som er en version 2 lukkede ned i sidste uge. Jeg kan ikke tænde mit lys, min alarm er ude og mine røgdetektorer er således også helt off. Jeg har baseret mine installationer på IHC - en delt trådløs. Så derfor @schneider: hvad gør jeg nu? Og er det jer, der har lukket controlleren, eller er det et uheldigt sammenfald?”.

”Denne situation betyder, at vi må skuffe en masse kunder og kunders kunder i form af installatører og bygningsejere. Vi taber en masse tillid i markedet, og det er vi mildt sagt rigtig trætte af”, fortæller Martin Hannibal. Foto: Schneider Electric..

Tab af tillid
”Vi ved godt, det er en meget hård nedlukning. Vi har i et stykke tid arbejdet intenst på at finde alternative leverandører til de to underkomponenter fra to asiatiske leverandører, som desværre i det ene tilfælde ikke længere kan levere til os, og i det andet tilfælde tilbyder leveringstider på mellem 40 og 70 uger, hvilket er helt uholdbart. Men vi må konstatere, at det ikke kan lade sig gøre. Vi har derfor valgt at spille med åbne kort og fortælle det, som det er”, fortæller produktchef Martin Hannibal, som ikke lægger skjul på, at han ikke er glad for situationen.

”Denne situation betyder, at vi må skuffe en masse kunder og kunders kunder i form af installatører og bygningsejere. Vi taber en masse tillid i markedet, og det er vi mildt sagt rigtig trætte af”, fortæller han.

Han fortæller også, at udvikling af en version 4 af IHC-controlleren ifølge Schneider Electrics globale udviklingsafdeling vil tage tre til fire år.

Presset elektronikmarked
Det globale marked for elektronik-underleverancer er et presset marked. De store bilproducenter har kastet sig over produktion af elbiler, og det presser markedet for elektronikkomponenter. Martin Hannibal ved ikke præcis, hvad årsagen til leverandørernes forsyningskvaler er; men han vurderer, at bilproducenternes indkøbsvolumen presser leverandørerne til at prioritere leveringer, og at Schneider Electric trods sin størrelse alligevel er en lille spiller sammenlignet med Tesla, Audi og Hyundai.

Løsninger på vej
”Vi arbejder stenhårdt på at udvikle løsninger, der på den korte og mellemlange bane kan afhjælpe de problemer, der måtte opstå. Vi har afholdt spørgemøder via Teams, vores tekniske support står klar til at forsøge at skræddersy en løsning, og vi arbejder på at udvikle interfaces til KNX og Wiser. Vi er også i gang med at tilbagekøbe IHC-controllere fra landets Tekniske Skoler, så vi har reservedele til reparation af et mindre antal controllere”, fortæller Martin Hannibal.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Denne artikel er del af et tema:

Tema om bygningsautomatik 2023

Relateret indhold

17.04.2024Installator.dk

Ny status: 122,000 danske hjem må fortsat vente på afklaring

17.04.2024Installator.dk

Til den hurtigste håndværker på gaden…

16.04.2024Installator.dk

Ny kampagne: Faglærte har grund til at være stolte

15.04.2024RIB Software

Sponseret

Whitepaper: De 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management

15.04.2024Installator.dk

Nye tal: Stærkt arbejdsmarked med færre ledige og få konkurser

11.04.2024RIB Software

Sponseret

WHITEPAPER: Sådan gennemfører du en aflevering af D&V-data til tiden og indenfor budgettet

10.04.2024Signify

Sponseret

Signify udnævner ny salgsdirektør i Danmark

10.04.2024John Jensen VVS A/S

Sponseret

Fremtiden bygges nu

Jobmarked

Se alle

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle