Stort potentiale på voksende vandmålermarked

Mange vandværker skifter i øjeblikket til intelligente, fjernaflæste vandmålere. De installatører, der i forvejen har foden indenfor hos vandværkerne, har gode muligheder for at sikre sig monteringsopgaven og dermed komme i kontakt med potentielle nye privatkunder.

Kamstrup leverer hovedparten af de fjernaflæste vandmålere, som installeres herhjemme. Virksomheden oplever i øjeblikket, at et stigende antal vandværker har fået øjnene op for de intelligente målere. Foto: Kamstrup.

Henrik Herses installationsvirksomhed, Finn Olsen VVS, sætter moderne fjernaflæste vandmålere op hos forbrugerne i Østsjælland. (Pressefoto)..

Der er for alvor ved at komme gang i markedet for fjernaflæste vandmålere på det danske marked. Det oplever producenten Kamstrup, som leverer langt de fleste af de fjernaflæste vandmålere, som bliver installeret herhjemme.

Ifølge virksomhedens salgschef Ole Tarp er mange vandværker begyndt at se fordelene ved de intelligente målere.

”Det går stærkt hele tiden. Med den udvikling, der er, er vi langt med fjernaflæste vandmålerne, når vi når til 2020”, siger Ole Tarp.

Hos Kamstrup skønner man, at 500 af landets knap 3.000 vandværker har monteret de nye målere hos forbrugerne, så selvom tempoet er højt i øjeblikket, er der stadig et stort potentiale i markedet.

Den mulighed bør installatørerne udnytte, mener Ole Tarp, som peger på, at især de installatører, som allerede udfører opgaver for vandværker, har en førsteklasses mulighed for at sikre sig en ordre på installation af fjernaflæste målere.

Læs også: Kamstrup og GridManager indgår partnerskab

”De installatører, der er inde i varmen hos vandværkerne, skal være sælgende over for dem, for bestyrelsen lytter til de vvs’ere, der servicerer vandværket”, konstaterer han.

Erfaring gav konkurrencefordel
Nord for Køge installerer Finn Olsen VVS fjernaflæste vandmålere for Solrød Vandværks kunder og syv andre vandværker i området. Firmaet har arbejdet for Solrød Vandværk i over 25 år, så det var nærliggende at byde på opgaven.

Direktør i Finn Olsen VVS Henrik Herse forklarer, at det ikke gav point at være ven af huset, da vandværket valgte leverandør, men at erfaringen gav ham en konkurrencefordel, da opgaven skulle prissættes.

Ultralydsmåler på farten

  • Moderne vandmålere registrerer forbruget med ultralyd, når vandet strømmer gennem ledningen. Det giver en større målenøjagtighed end gammeldags mekaniske målere.
  • ?Aflæsningen sker automatisk med fjernaflæsning fra en målevogn ude på vejen, der får et signal med forbruget. Derved får vandværket korrekte aflæsninger, og forbrugerne slipper for registreringsbøvlet.
  • Avancerede løsninger transmitterer signalet månedlig gennem radio, GSM eller kabel.

”Det var prisen, der afgjorde, at vi fik opgaven. Vi har skiftet vandmålere i fem år for forskellige vandværker, så vi har den nødvendige erfaring og kender det bøvl, der kan være”, siger Henrik Herse.

Valgte fast leverandør
Hos Kristrup Vandværk ved Randers var det også et fast forhold, der afgjorde leverandørvalget. I efteråret satte Randers Blikkenslager (nu Bravida) den sidste af 800 vandmålere op for kunderne. Virksomheden havde en serviceaftale med vandværket om arbejde på ledningsnettet og hos forbrugerne, og det var oplagt at vælge installatøren til også at skifte de mange målere.

”Vi har valgt vores faste leverandør, som vi har brugt i en årrække. Vi kender dem og ved, hvordan de agerer hos vores kunder”, siger formand for Kristrup Vandværk, Palle Laugesen.

Mulighed for mersalg
Arbejdet med at installere de fjernaflæste vandmålere giver installatørerne en ekstra mulighed for at møde kunderne og dermed sikre sig et mersalg, mener Henrik Herse fra Finn Olsen VVS. Han har selv udnyttet muligheden flere gange.

”Et målerskifte kan nemt blive til en snak med kunden om boligens øvrige vvs-installationer, og vi har lavet noget efterfølgende hos cirka ti procent af de boligejere, vi har skiftet målere hos. Det er glædeligt, for så får vi nogle nye kunder, der er blevet opmærksomme på, at vi eksisterer”, siger Henrik Herse.

<p>”Et målerskifte kan nemt blive til en snak med kunden om boligens øvrige vvs-installationer, og vi har lavet noget efterfølgende hos cirka ti procent af de boligejere, vi har skiftet målere hos”.</p>

- Henrik Herse, direktør, Finn Olsen VVS

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

19.06.2024BWT

Sponseret

Alternativer til blødgøringsanlæg: En kort guide til installatører

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle