Superambitiøst udspil – nu skal Danmark kunne meget mere

Regeringens ”Danmark kan mere II” er et ambitiøst udspil, der skal vriste os fri af russisk naturgas ved hjælp af massiv udbygning af vedvarende energi og udfasning af naturgas. Men det vil kun blive virkelighed, hvis vi gør tingene anderledes, i et helt andet tempo, og hvis elnettet forstærkes, mener Green Power Denmark.

Ifølge viceadministrerende direktør Jan Hylleberg viser udspillet den ambition, energibranchen længe har efterspurgt. Foto: Arkivfoto.

Fire gange så meget produktion af sol- og vindenergi på land og 1-4 GW ekstra havvind inden 2030. Efter 2030 en endnu bedre udnyttelse af Nordsøens vindpotentialer og energiøer på helt op til 35 GW – eller 15 gange den kapacitet, Danmark har i dag.

Samtidig skal der lægges en reel og hurtig plan for udskiftning af naturgasfyr til varmepumper eller fjernvarme – og ikke mindst fremlægges en grøn skattereform.

Sådan lyder det fra regeringen i dag i udspillet ”Danmark Kan Mere II”, og det får en stor tommel op fra Green Power Denmark. Ifølge viceadministrerende direktør Jan Hylleberg viser udspillet den ambition, energibranchen længe har efterspurgt.

”Det her er et virkelig stort og ambitiøst udspil fra regeringen og viser, at Danmark rent faktisk kan meget mere. Energibranchen er klar til at levere den efterspurgte mængde grøn strøm og mere til. Det bør stå helt klart nu, at vi ikke kan bygge for meget vedvarende energi – især ikke med den voksende klimakrise og den nuværende sikkerhedspolitiske situation”, siger Jan Hylleberg.

LÆS OGSÅ: Ultraviolet lys kan desinficere luften indendørs

Regeringen vil skabe mere fleksibilitet

For at sætte tempo på den grønne omstilling vil regeringen forenkle regler og gøre sagsgange mere smidige – og det er også nødvendigt, mener Jan Hylleberg.

”Kommunerne står nu overfor en historisk vigtig opgave og alle kommuner, der har plads til vindmøller og solceller, skal byde sig til. Skal regeringens ambitioner blive til virkelighed, skal helt nye redskaber i brug, for i øjeblikket går udbygningen af vedvarende energi på land frustrerende langsomt. F.eks giver det ingen mening, at regeringen i øjeblikket er ved at gøre det dyrere for dem, der opstiller vindmøller og solceller at slutte sig til elnettet. Det skal der findes en hurtig løsning på”, siger han, og fortsætter:

”Det er samtidig vigtigt, at politikerne i det videre arbejde med at gøre Danmark grønt og uafhængigt af fossile brændsler ikke glemmer det elnet, der skal transportere strømmen sikkert fra vindmøllerne og solcellerne og ud til danskernes elbiler og varmepumper. Vi skal opretholde den rekordhøje forsyningssikkerhed, vi har i Danmark i dag, og reguleringen skal gøre det muligt for netselskaberne at finansiere de nødvendige investeringer i et endnu stærkere elnet”.

Nu opfordrer Jan Hylleberg Christiansborg til et hurtigt og konstruktivt forhandlingsforløb, der trækker både tempo og omfang på den grønne omstilling op.

”Danmark Kan Mere II viser den rette vej mod gasuafhængighed og klimamål, men er jo en overordnet vejviser. Green Power Denmark fremlægger på fredag et samlet udspil med en række helt konkrete forslag til, hvordan vi når målene. Og politikerne vil kunne finde vejen frem i vores udspil”, siger Jan Hylleberg.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

29.04.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed

26.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric og NVIDIA indgår samarbejde om fremtidens datacentre

24.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Se de nye testkits til solarindustrien

23.04.2024Belimo A/S

Sponseret

Nyhed: Lineariseret butterflyventil til 2-vejs og 3-vejs regulering

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde