SustainSolutions klimaoptimerer over 100 lejligheder

SustainSolutions installerer og finansierer solcelleanlæg samt ny belysning hos andelsforening i Lyngby nord for København.

Det nye solcelleanlæg dækker også en andel af beboernes eget energi-forbrug. Foto: SustainSolutions..

Over 200 beboere i Andelsforeningen Lyngby Port har fået et mere klimavenligt energiforbrug med solceller på taget og LED belysning på fællesarealerne.

Solcellerne skal både bidrage til foreningens fællesforbrug og beboernes eget forbrug. Samlet set dækker solcellerne godt 25 procent af strømforbruget.

De nye energivenlige installationer skaber en CO2-besparelse på mere end 8 tons om året og giver foreningen en besparelse på cirka 125.000 kroner om året.

Det er SustainSolutions, der administrerer PKA’s grønne energifond, der har udført og finansieret projektet, der bliver betalt tilbage over ti år.

Det glæder bestyrelsesformand, Annette Grif, som har klima og miljø højt på dagsordenen og mener vi alle har et ansvar for at tage hånd om klimaudfordringerne:

”Grønne tiltag som disse tiltaler os meget, fordi vi ikke sidder med en merudgift. Vi har mange unge studerende i vores andelsforening og opbakningen til grønne tiltag er stor, men samtidig er pengene små. Så denne løsning, hvor energibesparelsen kan bruges til at betale af på anlægget er et fantastisk koncept. Når projektet er betalt tilbage, vil vi have ekstra penge i budgettet i mange år fremover, fordi den tekniske levetid er lang. Det er en god grøn investering”.

Grøn strøm til beboerne
For at spare på energien, har foreningen blandt andet opgraderet belysningen til LED og i 2017 gik foreningen fra naturgas til fjernvarme, hvilket gav beboerne en besparelse på cirka 17 procent.

Herefter var tiden kommet til at være selvforsynende med solceller. Der er frit elvalg i Danmark, hvorfor hver lejlighed aktivt skulle melde sig til projektet, hvilket stort set hele foreningen gjorde.

”Lyngby Port er en grøn forening der går foran. Der er et hav af energibesparelser at finde i ejendomme opført mellem 1950-1980, hvilket foreningen er et godt eksempel på. Om fire år forventer vi de har sparet i omegnen af en halv million kroner på energien, så energieffektivisering er en god investering både for klimaet og for pengepungen”, siger Jesper Holm Madsen, chef for projektudvikling hos SustainSolutions og fortsætter:

”Det handler helt enkelt om at begrænse energispild og dække det forbrug man har tilbage ved at være selvforsynende med vedvarende energi. Vi tilbyder både at finde besparelserne, indfri dem og finansiere projektet med besparelserne. Det tager ofte mellem 5-12 år – herefter går hele besparelsen til kunden”.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle