Tag nu teknologien til hjælp under virusbekæmpelsen

Coronapandemien er igen på fremmarch. Alligevel oplever man hos TEKNIQ Arbejdsgiverne stadig, at der mange steder tøves med at bruge teknologiens muligheder til at begrænse virusudbrud.

Teknologien bør spille en langt større rolle, i forhold til at bekæmpe vira som coronavirus. Det mener, Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Foto: Befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov..

Det er især i landets folkeskoler og institutioner, at det er sund fornuft i at afsætte de nødvendige midler til eksempelvis håndfrie løsninger og bedre ventilation, mener Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Og det er noget, langt de fleste danskere er enige i.

En ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov blandt over 2.000 danskere viser nemlig, at hele 64 procent af deltagerne i undersøgelsen mener, at flere skoler og institutioner bør have kontaktfrie installationer. Kun 12 procent svarer nej.

”Der er fortsat alt for lidt fokus på de langsigtede gevinster ved eksempelvis at investere i kontaktfrie teknologier, mekanisk ventilation og andre teknologier, når der bygges nyt og renoveres – ikke mindst i offentligt regi”, siger Troels Blicher Danielsen.

Han påpeger mulighederne for sensorer til lys og toiletter, som i markant grad kan begrænse virusudbrud og generelt fremme sundheden.

”Meget tyder jo på, at Covid-19 og andre former for vira er kommet for at blive, fordi verden er tæt forbundet. Derfor bliver vi nødt til at gøre, hvad vi kan, for at forebygge sygdommene så meget som muligt. Og her bør teknologien spille en langt større rolle, end det er tilfældet i dag”, afslutter han.

-CH

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

17.04.2024Installator.dk

Til den hurtigste håndværker på gaden…

16.04.2024Installator.dk

Fejlinstallationer kan give alvorlige skader

Eaton sætter spot på bygninger som micro-energinet på årets El & Teknik-messe

16.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

16.04.2024H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

Luft-til-luft varmepumpe med propan rammer det danske marked

15.04.2024Alcadon ApS

Sponseret

Hvilken stand besøger du først på El & Teknik'24 i Odense?

15.04.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

SG Connect

15.04.2024Installator.dk

El & Teknik 24 – sætter scenen for hele elbranchen

15.04.2024Gustav Klauke GmbH

Sponseret

Altid på den sikre side, med Klauke

Jobmarked

Se alle

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle