Teknikentreprenør satser på faglighed og ordentlighed i uddannelsen

Teknikentreprenøren Poul Sejr Nielsen a/s har lige nu 37 lærlinge og har ansat en uddannelsesansvarlig på fuld tid. Entreprenøren fokuserer på at tilføre kvalitet samt bredde til uddannelsen og lægger vægt på at skabe en ’ordentligheds-kultur’ med fokus på god kundekontakt og samarbejdsadfærd.

”Kursusdagen hos Alcadon er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder med at skabe bredde i de faglige input til vores lærlinge”, fortæller Annemette Ottesen. Foto: PSN..

Den 21. december deltog 10 af Poul Sejr Nielsen a/s’ elektrikerlærlinge i en kursusdag hos udbyderen af fiber- og netværksløsninger Alcadon. Her fik de hands-on erfaringer med, hvordan man bestykker, blæser og splidser kobber- og fiberkabler, så de bliver bedre rustet til at arbejde med den kraftigt voksende netværksbranche – i hele værdikæden fra datacenteret ud til wifi-punktet i en virksomhed eller en privat bolig.

”Kursusdagen hos Alcadon er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder med at skabe bredde i de faglige input til vores lærlinge. Vores mål er, at de skal have bred indsigt i både det grundlæggende og de mange specialområder, som installationsfagene indeholder. Netværkskabler og fiber er blot ét eksempel”, fortæller Annemette Ottesen, som har haft ansvaret for uddannelsesområdet i teknikentreprenøren siden juni 2022. Hun har mange års erfaring med uddannelsesvejledning i Brøndby Kommune og undervisning på Teknisk Skole i Rødovre og tilfører derved en uddannelseskompetence til den tekniktunge entreprenørvirksomhed.

Hun fortæller, at Poul Sejr foreløbig har planer om at arbejde med temaer i 2023 på vvs-siden som affaldssortering og lagerstyring, værktøjs- og materialelære (i egen container) og rørisolering. På el-siden er der foreløbig planer om kurser i verifikation (EAFIS) og L-AUS / el-sikkerhed samt brandsikkerhed.

Poul Sejr Nielsen a/s (PSN) har samlet uddannelsen af lærlinge i PSN-akademiet, som Annemette Ottesen er ansat til at drive og udvikle. Akademiet består af et lærlingeakademi, en mentorordning samt efteruddannelse og certificering af montører og funktionæransatte. Hun arbejder på at sætte rammerne for en uddannelseskultur i virksomheden for blandt andet at give lærlingene den bedst mulige læretid. Hun fortæller, at der er stor forskel på, hvordan vvs-uddannelsen og el-uddannelsen er skruet sammen.

Ansvar og ordentlighed
Hun fremhæver, at det er vigtigt for PSN at tage ansvar for uddannelsen, så installationsvirksomheden supplerer skolernes læring bedst muligt. Det kan både være faglige områder, som skal uddybes eller understøttes af interne uddannelsesdage eller det kan være mere forretningsbetonede områder som for eksempel økonomi og kvalitetssystemer.

Læs også: Installatørpanelet om arbejdskraft - mangler og muligheder

”Vi lægger vægt på at give lærlingene en god forståelse for de forskellige roller, der er i et samarbejde med kunder og med andre faggrupper. Det er kendt viden, at samarbejde mellem forskellige faggrupper kan være udfordrende, og her vil vi gerne bidrage med gode kommunikationsevner og samarbejdsværdier. Vi fremhæver værdier som ordentlighed, ansvarlighed, troværdighed og respekt i både interne og eksterne relationer. Vi vil gerne bidrage til at højne håndværkeres generelle omdømme både blandt borgere og virksomheder og ikke mindst blandt unge, der skal vælge uddannelsesvej”.

Samarbejder med branchen
Annemette Ottesen mener, det er vigtigt at samarbejde med branchen og leverandører for at tilbyde bred inspiration og læring til lærlingene. Hun fortæller, at PSN tidligere har arrangeret uddannelsesdage sammen med Danfoss, Dansk Drikkevandskontrol og Solar.

”Vi tager blandt andet afsæt i reklamationer, når vi lægger uddannelsesplaner, men naturligvis også hvor langt lærlingene er i deres uddannelsesforløb. Der sker hele tiden nye ting i markedet og branchernes udvikling; men det er også vigtigt at være tæt på kundernes behov. Isolering af rør er et eksempel på et område, hvor standarderne har ændret sig, så det er for eksempel et fokusområde i vores uddannelsesplan”, fortæller hun.

Digitalisering og netværk
Hun peger også på digitalisering som et fokusområde i PSN-akademiet. Digitale driftsværktøjer er en del af onboarding-processen hos PSN, ligesom den digitale udvikling i styringer, teknologier og produkter er et prioritetsområde.

”Vi netværker med andre mellemstore virksomheder inden for andre fagområder for hele tiden at blive skarpere på, hvordan vi kan håndtere uddannelsesansvaret bedst muligt. Det er værdifuldt at blive klogere på, hvordan andre brancher griber udfordringerne an”, fortæller Annemette Ottesen.

Poul Sejr Nielsen a/s har vækstet kraftig de senere år ikke mindst inden for VVS Service, og virksomheden har derfor stort behov for løbende at rekruttere nye montører. Annemette Ottesen afslutter med: ”Lige nu ansætter vi cirka 10 lærlinge om året inden for både el og vvs, og vi ønsker naturligvis, at de bliver så dygtige, at de kan blive hos os efter endt uddannelse”.

Guldager A/S

Sponseret

Guldager A/S overtager ARO Energy Solutions

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Denne artikel er del af et tema:

Tema om arbejdskraft & uddannelse februar 2023

Relateret indhold

23.02.2024Installator.dk

Installatører forventer uændret omsætning i 2024

23.02.2024Installator.dk

Overraskende nyt samarbejde mellem ladeoperatører

22.02.2024Installator.dk

Fokus på IT-udvikling har bragt elektro-virksomhed op i ny liga

22.02.2024Installator.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

21.02.2024Installator.dk

Der er arbejde på vej: 23 pct. har planer om at investere i deres bolig

21.02.2024RIB Software

Sponseret

Ønsker du at blive IKT-leder? Så tilmeld dig uddannelsen allerede nu!

21.02.2024Installator.dk

Østjysk el-virksomhed tiltrækker unge studerende fra erhvervsakademier

20.02.2024Installator.dk

Eksperter vil skære 2,3 milliarder af erhvervsstøtten

Jobmarked

Se alle

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand Business College

Faglærer til forsyningsoperatør-uddannelsen på ZBC Slagelse

Vil du være med til at få uddannelsen til forsyningsoperatør på Sjælland godt fra start?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.02.2024

Syddansk Erhvervsskole

Faglærer til elektrikeruddannelsen – hovedforløb og hvidevarer

Har du lyst til en ny rejse i dit arbejdsliv med udgangspunkt i din baggrund som elektriker? Så vil vi meget gerne i dialog med dig om muligheden for at blive faglærer på Syddansk Erhvervsskole.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.03.2024

Neotherm A/S

Er du vores nye ”Tekniske medarbejder”?

Neotherm A/S er en seriøs leverandør og sparringspartner for vores kunder indenfor VVS-branchen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia