Teknikentreprenør satser på faglighed og ordentlighed i uddannelsen

Teknikentreprenøren Poul Sejr Nielsen a/s har lige nu 37 lærlinge og har ansat en uddannelsesansvarlig på fuld tid. Entreprenøren fokuserer på at tilføre kvalitet samt bredde til uddannelsen og lægger vægt på at skabe en ’ordentligheds-kultur’ med fokus på god kundekontakt og samarbejdsadfærd.

”Kursusdagen hos Alcadon er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder med at skabe bredde i de faglige input til vores lærlinge”, fortæller Annemette Ottesen. Foto: PSN..

Den 21. december deltog 10 af Poul Sejr Nielsen a/s’ elektrikerlærlinge i en kursusdag hos udbyderen af fiber- og netværksløsninger Alcadon. Her fik de hands-on erfaringer med, hvordan man bestykker, blæser og splidser kobber- og fiberkabler, så de bliver bedre rustet til at arbejde med den kraftigt voksende netværksbranche – i hele værdikæden fra datacenteret ud til wifi-punktet i en virksomhed eller en privat bolig.

”Kursusdagen hos Alcadon er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder med at skabe bredde i de faglige input til vores lærlinge. Vores mål er, at de skal have bred indsigt i både det grundlæggende og de mange specialområder, som installationsfagene indeholder. Netværkskabler og fiber er blot ét eksempel”, fortæller Annemette Ottesen, som har haft ansvaret for uddannelsesområdet i teknikentreprenøren siden juni 2022. Hun har mange års erfaring med uddannelsesvejledning i Brøndby Kommune og undervisning på Teknisk Skole i Rødovre og tilfører derved en uddannelseskompetence til den tekniktunge entreprenørvirksomhed.

Hun fortæller, at Poul Sejr foreløbig har planer om at arbejde med temaer i 2023 på vvs-siden som affaldssortering og lagerstyring, værktøjs- og materialelære (i egen container) og rørisolering. På el-siden er der foreløbig planer om kurser i verifikation (EAFIS) og L-AUS / el-sikkerhed samt brandsikkerhed.

Poul Sejr Nielsen a/s (PSN) har samlet uddannelsen af lærlinge i PSN-akademiet, som Annemette Ottesen er ansat til at drive og udvikle. Akademiet består af et lærlingeakademi, en mentorordning samt efteruddannelse og certificering af montører og funktionæransatte. Hun arbejder på at sætte rammerne for en uddannelseskultur i virksomheden for blandt andet at give lærlingene den bedst mulige læretid. Hun fortæller, at der er stor forskel på, hvordan vvs-uddannelsen og el-uddannelsen er skruet sammen.

Ansvar og ordentlighed
Hun fremhæver, at det er vigtigt for PSN at tage ansvar for uddannelsen, så installationsvirksomheden supplerer skolernes læring bedst muligt. Det kan både være faglige områder, som skal uddybes eller understøttes af interne uddannelsesdage eller det kan være mere forretningsbetonede områder som for eksempel økonomi og kvalitetssystemer.

Læs også: Installatørpanelet om arbejdskraft - mangler og muligheder

”Vi lægger vægt på at give lærlingene en god forståelse for de forskellige roller, der er i et samarbejde med kunder og med andre faggrupper. Det er kendt viden, at samarbejde mellem forskellige faggrupper kan være udfordrende, og her vil vi gerne bidrage med gode kommunikationsevner og samarbejdsværdier. Vi fremhæver værdier som ordentlighed, ansvarlighed, troværdighed og respekt i både interne og eksterne relationer. Vi vil gerne bidrage til at højne håndværkeres generelle omdømme både blandt borgere og virksomheder og ikke mindst blandt unge, der skal vælge uddannelsesvej”.

Samarbejder med branchen
Annemette Ottesen mener, det er vigtigt at samarbejde med branchen og leverandører for at tilbyde bred inspiration og læring til lærlingene. Hun fortæller, at PSN tidligere har arrangeret uddannelsesdage sammen med Danfoss, Dansk Drikkevandskontrol og Solar.

”Vi tager blandt andet afsæt i reklamationer, når vi lægger uddannelsesplaner, men naturligvis også hvor langt lærlingene er i deres uddannelsesforløb. Der sker hele tiden nye ting i markedet og branchernes udvikling; men det er også vigtigt at være tæt på kundernes behov. Isolering af rør er et eksempel på et område, hvor standarderne har ændret sig, så det er for eksempel et fokusområde i vores uddannelsesplan”, fortæller hun.

Digitalisering og netværk
Hun peger også på digitalisering som et fokusområde i PSN-akademiet. Digitale driftsværktøjer er en del af onboarding-processen hos PSN, ligesom den digitale udvikling i styringer, teknologier og produkter er et prioritetsområde.

”Vi netværker med andre mellemstore virksomheder inden for andre fagområder for hele tiden at blive skarpere på, hvordan vi kan håndtere uddannelsesansvaret bedst muligt. Det er værdifuldt at blive klogere på, hvordan andre brancher griber udfordringerne an”, fortæller Annemette Ottesen.

Poul Sejr Nielsen a/s har vækstet kraftig de senere år ikke mindst inden for VVS Service, og virksomheden har derfor stort behov for løbende at rekruttere nye montører. Annemette Ottesen afslutter med: ”Lige nu ansætter vi cirka 10 lærlinge om året inden for både el og vvs, og vi ønsker naturligvis, at de bliver så dygtige, at de kan blive hos os efter endt uddannelse”.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om arbejdskraft & uddannelse februar 2023

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle