Teknikentreprenør satser på faglighed og ordentlighed i uddannelsen

Teknikentreprenøren Poul Sejr Nielsen a/s har lige nu 37 lærlinge og har ansat en uddannelsesansvarlig på fuld tid. Entreprenøren fokuserer på at tilføre kvalitet samt bredde til uddannelsen og lægger vægt på at skabe en ’ordentligheds-kultur’ med fokus på god kundekontakt og samarbejdsadfærd.

”Kursusdagen hos Alcadon er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder med at skabe bredde i de faglige input til vores lærlinge”, fortæller Annemette Ottesen. Foto: PSN..

Den 21. december deltog 10 af Poul Sejr Nielsen a/s’ elektrikerlærlinge i en kursusdag hos udbyderen af fiber- og netværksløsninger Alcadon. Her fik de hands-on erfaringer med, hvordan man bestykker, blæser og splidser kobber- og fiberkabler, så de bliver bedre rustet til at arbejde med den kraftigt voksende netværksbranche – i hele værdikæden fra datacenteret ud til wifi-punktet i en virksomhed eller en privat bolig.

”Kursusdagen hos Alcadon er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder med at skabe bredde i de faglige input til vores lærlinge. Vores mål er, at de skal have bred indsigt i både det grundlæggende og de mange specialområder, som installationsfagene indeholder. Netværkskabler og fiber er blot ét eksempel”, fortæller Annemette Ottesen, som har haft ansvaret for uddannelsesområdet i teknikentreprenøren siden juni 2022. Hun har mange års erfaring med uddannelsesvejledning i Brøndby Kommune og undervisning på Teknisk Skole i Rødovre og tilfører derved en uddannelseskompetence til den tekniktunge entreprenørvirksomhed.

Hun fortæller, at Poul Sejr foreløbig har planer om at arbejde med temaer i 2023 på vvs-siden som affaldssortering og lagerstyring, værktøjs- og materialelære (i egen container) og rørisolering. På el-siden er der foreløbig planer om kurser i verifikation (EAFIS) og L-AUS / el-sikkerhed samt brandsikkerhed.

Poul Sejr Nielsen a/s (PSN) har samlet uddannelsen af lærlinge i PSN-akademiet, som Annemette Ottesen er ansat til at drive og udvikle. Akademiet består af et lærlingeakademi, en mentorordning samt efteruddannelse og certificering af montører og funktionæransatte. Hun arbejder på at sætte rammerne for en uddannelseskultur i virksomheden for blandt andet at give lærlingene den bedst mulige læretid. Hun fortæller, at der er stor forskel på, hvordan vvs-uddannelsen og el-uddannelsen er skruet sammen.

Ansvar og ordentlighed
Hun fremhæver, at det er vigtigt for PSN at tage ansvar for uddannelsen, så installationsvirksomheden supplerer skolernes læring bedst muligt. Det kan både være faglige områder, som skal uddybes eller understøttes af interne uddannelsesdage eller det kan være mere forretningsbetonede områder som for eksempel økonomi og kvalitetssystemer.

Læs også: Installatørpanelet om arbejdskraft - mangler og muligheder

”Vi lægger vægt på at give lærlingene en god forståelse for de forskellige roller, der er i et samarbejde med kunder og med andre faggrupper. Det er kendt viden, at samarbejde mellem forskellige faggrupper kan være udfordrende, og her vil vi gerne bidrage med gode kommunikationsevner og samarbejdsværdier. Vi fremhæver værdier som ordentlighed, ansvarlighed, troværdighed og respekt i både interne og eksterne relationer. Vi vil gerne bidrage til at højne håndværkeres generelle omdømme både blandt borgere og virksomheder og ikke mindst blandt unge, der skal vælge uddannelsesvej”.

Samarbejder med branchen
Annemette Ottesen mener, det er vigtigt at samarbejde med branchen og leverandører for at tilbyde bred inspiration og læring til lærlingene. Hun fortæller, at PSN tidligere har arrangeret uddannelsesdage sammen med Danfoss, Dansk Drikkevandskontrol og Solar.

”Vi tager blandt andet afsæt i reklamationer, når vi lægger uddannelsesplaner, men naturligvis også hvor langt lærlingene er i deres uddannelsesforløb. Der sker hele tiden nye ting i markedet og branchernes udvikling; men det er også vigtigt at være tæt på kundernes behov. Isolering af rør er et eksempel på et område, hvor standarderne har ændret sig, så det er for eksempel et fokusområde i vores uddannelsesplan”, fortæller hun.

Digitalisering og netværk
Hun peger også på digitalisering som et fokusområde i PSN-akademiet. Digitale driftsværktøjer er en del af onboarding-processen hos PSN, ligesom den digitale udvikling i styringer, teknologier og produkter er et prioritetsområde.

”Vi netværker med andre mellemstore virksomheder inden for andre fagområder for hele tiden at blive skarpere på, hvordan vi kan håndtere uddannelsesansvaret bedst muligt. Det er værdifuldt at blive klogere på, hvordan andre brancher griber udfordringerne an”, fortæller Annemette Ottesen.

Poul Sejr Nielsen a/s har vækstet kraftig de senere år ikke mindst inden for VVS Service, og virksomheden har derfor stort behov for løbende at rekruttere nye montører. Annemette Ottesen afslutter med: ”Lige nu ansætter vi cirka 10 lærlinge om året inden for både el og vvs, og vi ønsker naturligvis, at de bliver så dygtige, at de kan blive hos os efter endt uddannelse”.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om arbejdskraft & uddannelse februar 2023

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

15.05.2024Installator.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

14.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE BILLEDERNE] Første dag på El & Teknik’24 var rekord-dag! Hvad blev der talt om?

14.05.2024Installator.dk

El & Teknik ´24 skudt i gang

14.05.2024Installator.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

14.05.2024Installator.dk

Energisektoren er stor aftager af nyuddannede

13.05.2024Installator.dk

Søg dit næste job på under to minutter

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde