Teknikvirksomheder tænker for lidt i strategi

Vejen ud af krisen er belagt med innovation, kreativitet og en ændring af strategien, lyder det fra adm. direktør fra Lindpro A/S. Løsningen er ikke at sænke prisen for at vinde kunderne, siger han.

Lindpros nøgletal i 2011

Medarbejdere: 1.005
Resultat efter skat: Kr. 21.041.000
Nettoomsætning: Kr. 925.389.000

Kun få sektorer har oplevet så strid en modvind de seneste år som byggeriet. Og bedst som stadig flere virksomheder i byggebranchen fornemmede mildere økonomiske vinde i horisonten, er udsigten nu igen dyster. I en for nylig offentliggjort vækstprognose fra Dansk Byggeri varsler en stor del af byggebranchen afskedigelser og nedgang i omsætningen i den sidste måned af 2012.

Det smitter også af på forventningerne hos teknikentreprenørerne. Men i stedet for at sænke prisen for at hæve efterspørgslen, bør markant flere fokusere på markedsstrategi, kreativitet og innovation. Det mener adm. direktør hos Lindpro A/S, Michael Højgaard, som savner mere innovation og kreativitet i branchen.

Brug for nytænkning
Faktisk var Lindpro A/S en af de virksomheder i teknikbranchen, som kom flottest ud af 2011. Virksomheden havde i 2011 en omsætning på 925 mio. kr. sammenlignet med 891 mio. kr. i 2010. Driftsresultatet gik markant frem til 29 mio. kr. i 2011.

"I stedet for at sænke prisen for at hæve efterspørgslen, så bør markant flere teknikvirksomheder fokusere på deres markedsstrategi," siger adm. direktør hos Lindpro A/S, Michael Højgaard, som savner mere innovation og kreativitet i branchen..

Lindpro A/S har selv valgt en anden vej ved at arbejde med den interne struktur og markedsstrategi, hvilket de vurderer nødvendigt for at øge omsætning og indtjening på sigt.

“Leverandørerne af teknik og el-teknik må i dag tilpasse sig en markant anderledes økonomisk virkelighed. Det er en udfordring. I branchen hører vi ofte, at virksomheder bliver nødt til at sænke prisen på deres ydelser og service for at kunne fastholde kunderne. Men jeg tror, at vi kommer længere ved at fintænke virksomhedens strategi og klart definere vores niche samt fokusere på, hvordan vi skaber værdi for vores kunder. Problemerne i markedet løser sig ikke her og nu. Det er min opfattelse, at mange virksomheder selv har ressourcerne og sidder med nøglen til at forbedre deres muligheder i markedet,” siger Michael Højgaard fra Lindpro A/S i en pressemeddelelse.

Find eksistensberettigelsen
Lindpro har også trimmet organisationen og effektiviseret processerne. Derudover har virksomheden arbejdet meget med at ramme målgrupperne:

”Vi er blevet bedre til og arbejder fortsat på at segmentere vores kunder og præcist udvælge, hvem vi går efter, og hvilke produkter vi kan tilbyde dem. I en stor organisation som Lindpro kræver det en klar ledelseskommunikation at brede disse budskaber ud, men det tager vi os tid til. Når vores medarbejdere forstår, hvem deres primære målgruppe er, kan de bedre tilbyde dem den relevante service og fastholde et kundeforhold – eller opstarte et nyt,” siger Michael Højgaard.

Michael Højgaard vurderer, at det er farligt at fokusere på her-og-nu-fortjeneste og kun se på opgaver, der skal løses her og nu. Det er hans erfaring, at det er sådan for en del virksomheder. Han mener også, at et for stort fokus på produktion her og nu koster på den lange bane.

”I den sidste ende kan det betale sig at afsætte tid og ressourcer til at definere sin eksistensberettigelse i markedet. Det er måske her, den største værdiskabelse ligger,” siger Michael Højgaard.

-KH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle