Tekniq opdager falsk markedsføring månedligt

Tekniq får cirka en gang månedligt anmeldelser om virksomheder, der bruger organisationens to mærker, elmærket og vvs-mærket, uden at være medlemmer. Det er falsk markedsføring.

Omtrent en gang om måneden får Tekniq information om, at deres mærker, elmærket og vvs-mærket, bliver brugt af enten ikke-medlemmer, eller af virksomheder, der ikke har den fornødne autorisation til at markedsføre sig som el- eller vvs-installatør.

Når elmærket og vvs-mærket bliver brugt, giver det forbrugerne en forventning om, at der er en garanti for det udførte arbejde.

Kun når virksomheden er medlem af Tekniq, har forbrugerne mulighed for at klage til Ankenævnet for Tekniske Installationer, som er en godkendt klageinstans, hvor der er tilknyttet en garantiordning.

Det betyder, at forbrugeren kan få dækket sine omkostninger ved tilfælde af sjusk, fejl og mangler. Derfor kan det være en dyr sag for kunder, der har betalt en virksomhed, som angav at være autoriseret uden at være det.

Mærkerne kræver medlemsskab
Når ikke-medlemmer kører med Tekniq’s garantimærker, er det ulovlig markedsføring, som kan føre til bøder på omkring 50.000 kroner, som tilfalder staten.

Oveni det får indehaveren af varemærket – i dette tilfælde Tekniq – en erstatning for krænkelsen, hvor Højesteret har lagt et niveau på 100.000 kroner.

”Vi oplever også, at der er nogle unge, nyuddannede installatører, der starter en butik og bruger mærket uden at være medlemmer og samtidig uden at vide, at de ikke må bruge mærket,” siger Preben Meinecke-Søes til installator.dk.

Det kan også forekomme, at virksomheder uden autorisation bruger mærkerne. Det er ligeledes snyd og falsk markedsføring.

Straf for at snyde med autorisation
Tekniq er opsøgende i forhold at opdage de uautoriserede virksomheder, der foretager falsk markedsføring med mærkerne, og derfor gennemfører organisationen en systematisk gennemgang af virksomheder.

”Det er typisk medlemmer, der melder uautoriserede, der kører rundt med mærkerne. Medlemmerne har jo en interesse i, at de uautoriserede ikke angiver at være autoriserede”, siger advokat i Tekniq, Preben Meinecke-Søes til installator.dk.

Strafferammen for at optræde som autoriseret uden at være det, er bøder på omkring 20.000 kroner. Har virksomheden først udført arbejde uden den fornødne autorisation, vil straffen kunne stige til 75.000 kroner, som den seneste praksis fra landsretterne slog fast. Hertil er der endvidere en straf og erstatning for krænkelse af varemærket, hvor landsretterne og Højesteret har lagt et niveau på op til 50.000 og 100.000 kroner.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.07.2024Installator.dk

Vinderne af Installatørprisen

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

17.07.2024RIB Software

Sponseret

Kombiner modeller i RIB Projekt!

24.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

tic elkas/Eegholm-gruppen udpeger to nye bestyrelsesmedlemmer

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle