Content marketing er det nye sort

Nyheder fra Business Partnere bringer værdi til brugerne af installator.dk, de bidrager til nyhedsstrømmen og trafikken på installator.dk, og de markedsfører Business Partnernes virksomheder effektivt. Disciplinen hedder "content marketing" og blev for nylig præsenteret på en verdensomspændende konference af samme navn.

Content Marketing

Begrebet ”content marketing” eller sponsoreret indhold bygger på, at annoncører selv producerer indhold og på den måde skaber mer-værdi og længerevarende relationer for kunden.

Som Business Partner skaber du større troværdighed
Din virksomheds nyheder er et våben i jagten på at skabe merværdi, loyalitet og troværdighed overfor nye og eksisterende kunder. Det var et af budskaberne på verdens største konference om ”Content Marketing” i Ohio i efteråret 2012. Her blev det spået, at hele 31 pct. af marketingbudgetterne for 2013 vil blive allokeret til denne voksende marketingdiciplin. "Content Marketing" er kunsten at kommunikere uden at oversælge - ingen skal opleve, at de bliver prakket noget på. Det handler om at skabe værdi ved at levere information, viden og service og på den måde vinde kundernes opmærksomhed og tillid.

Eksperterne om content marketing
Eksperterne flokkes om at diskutere begrebet "Content Marketing". Hvor har "Content Marketing" størst effekt?  På print eller web?  I sociale medier eller i nichemedier? Det er helt sikkert, at markedsføring gennem indholdsproduktion bliver taget mere alvorligt end nogensinde før, og den nye form for markedsføring er værd at tage alvorligt i kampen om kunderne. Teknolgierne tilbyder nye, spændende muligheder; og medieudbyderne, som for eksempel installator.dk, stiller en nichemålgruppe til rådighed for virksomhederne. Brugerne vil have indhold fra fagfolk, eksperter og ligemænd; det journalistiske ene-ejerskab til indholdet er væk - publiceringssluserne er åbnet også for virksomhederne!

Jan Godsk, Ideatakeaway.dk.

Det behøver ikke at være så svært at definere og forstå begrebet. Jan Godsk, der er grundlægger og direktør i Ideatakeaway, har flere års erfaring med at skabe synergi mellem indhold og markedsføring. Han mener, at ser man bort fra de "smarte begreber" og koncentrerer sig om kernen, så er det indholdsdrevet reklame - deraf begrebet "content marketing". Og vil man som brand have størst mulig gennemslagskraft handler det om at lave relevant og vedkommende indhold, som postes uden traditionelle marketing budskaber og med en frekvens der ikke minder om tæppebombning. Originalt indhold er nøglen til en vellykket kampagne på tværs af traditionelle medier og sociale medier. Udfordringen, set udefra, kan være at binde alle medierne samme så der skabes en synergi. Derfor handler det mere om, at vælge fra end til, selv om man kan føle sig fristet til, at få en app eller facebook side som konkurrenterne. 

Peter Svarre, www.denperfektestorm.dk.

Peter Svarre, der er forfatter af bogen "Den perfekte storm", forholder sig til mekanismerne og tendenserne i sociale medier: "I de sociale mediers tidsalder kan man ikke længere spise sine kunder af med kedsommelige reklamefilm, der priser produkternes fortræffeligheder. Kommunikation i de sociale medier handler om at være interessant og relevant. Kommunikationen skal skabe samtale og involvering. For mange virksomheder kan det derfor være den helt rigtige strategi at producere sit eget indhold i form af en faglig blog, en underholdende Youtube-kanal eller en samtalende Twitter-profil. Grebet rigtigt an kan content marketing hjælpe virksomheder til at blive en naturlig del af kundernes samtaler i en verden, hvor de i stigende grad er ligeglade med plastikagtige reklamebudskaber." (citat slut)

Rasmus Brylle, forfatter til denne artikel, er kommerciel direktør og partner i Horisont Gruppen a/s.

Jeg har selv beskæftiget mig med udvikling og drift af kommercielle erhvervsmedier til nichesegmenter gennem de seneste 12 år. De sidste 10 år har jeg arbejdet med integrationen mellem trykte- og online-medier. Min holdning er, at Content Marketing erstatter ikke traditionel annoncering, men fungerer godt som det værdiskabende og uddybende "add-on" i mellem marketingakiviteter og kampagneperioder. En kontinuerlig content marketing-indsats sikrer øget kendskab i målgruppen og synergi i kampagnen, hvis det, der kommunikeres har nytteværdi.

Læs mere om content marketing her:
Joakim Ditlev, der blogger om de forskellige begreber indenfor content marketing, beskriver cases og kommer med inspiration til virksomheder, der bruger indhold som virkemiddel i kampen om kunderne.
Blog: contentmarketing.dk

Erhvervsmagasinet Installatør har udviklet en guide med tips og tricks til optimering af din virksomhedsprofil og dit business partner abonnement. Og husk, at du atid kan kontakte support, for at få sparring og hjælpe til oprettelse af enten nyheder eller events. 
Se guiden her

wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

26.02.2024Installator.dk

Første byggeri til at opnå prestigefuld sundhedscertificering

26.02.2024Installator.dk

Salget af gasfyr boomer - varmepumpe-salget i bund

19.02.2024Installator.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

16.02.2024Installator.dk

Kommune skruer op for krav til bæredygtighed i byggeriet

12.02.2024RIB Software

Sponseret

Ny markedsundersøgelse: Deltag og få muligheden for at blive vinderen af 1 stk. Apple Airpods!

02.02.2024RIB Software

Sponseret

Tilmeld dig årets første IKT-leder uddannelse hos BLC!

24.01.2024RIB Software

Sponseret

CostX er nu kommet til Danmark!

23.01.2024Brødrene Dahl A/S

Sponseret

Kloakmessen - det perfekte udstillingsvindue for Brødrene Dahl

Jobmarked

Se alle

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand Business College

Faglærer til forsyningsoperatør-uddannelsen på ZBC Slagelse

Vil du være med til at få uddannelsen til forsyningsoperatør på Sjælland godt fra start?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.02.2024

Syddansk Erhvervsskole

Faglærer til elektrikeruddannelsen – hovedforløb og hvidevarer

Har du lyst til en ny rejse i dit arbejdsliv med udgangspunkt i din baggrund som elektriker? Så vil vi meget gerne i dialog med dig om muligheden for at blive faglærer på Syddansk Erhvervsskole.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.03.2024

Neotherm A/S

Er du vores nye ”Tekniske medarbejder”?

Neotherm A/S er en seriøs leverandør og sparringspartner for vores kunder indenfor VVS-branchen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia