Totalteknik til den nye tunnelelementfabrik til Femern-Bælt forbindelsen

WK er valgt som underleverandør til projektering og udførelse af alle tekniske installationer til elementfabrikkens produktionshaller.

Billede kreditering: Femern A/S.

I forbindelse med Femern Link Contractors opførelse af tunnelelementfabrikken på den danske side af Femern-Bælt forbindelsen har totalentreprenøren Give Steel A/S valgt WK som underleverandør til projektering og udførelse af alle tekniske installationer til elementfabrikkens produktionshaller. Tunnelelementfabrikken skal fremstille de 217 meter lange betonelementer, der efter nedsænkningen vil danne den faste forbindelse til Femern-forbindelsen.

WKs Projektchef Ole Petersen har arbejdet på kontrakten det sidste år og fortæller:
”Tunnelelementfabrikken består af tre produktionshaller, som arealmæssigt svarer til seks fodboldbaner. WK skal projektere og levere elforsyning, kraftinstallationer, belysningsanlæg, jordings- og lynbeskyttelsesanlæg, brandsikringsanlæg, WiFi anlæg samt HVAC-anlæg med gasforsynet køle-/varmeanlæg inkl. CTS til disse produktionshaller.”

Claus Schmidt, Direktør i WK udtaler: ”Kontrakten med Give Steel A/S involverer flere af WKs kompetencer på tværs: El, Brand/Sikring, Ventilation og Fjernvarme. Projekteringsarbejdet er godt i gang og forventes færdigt i løbet af september. Vi ser frem til mobilisering og installationsarbejdet, som startes op i efteråret/vinter 2021 og indeholder delafleveringer med samlet færdiggørelse i slutningen af 2022. Vi forventer, at projektet vil aktivere op til 70 medarbejdere.”

Femern-Bælt forbindelsen bliver med sine 18 kilometer lange tunnel verdens længste sænketunnel og forventes at stå færdig i 2029.

OM KONSORTIET
Joint venture-selskabet består af VINCI Construction Grands Projects, Per Aarsleff Holding A/S, Soletanche Bachy International, CFE, Dredging International NV, Wayss & Freytag Ingenieurbau, Max Bögl Stiftung & CO, BAM Infra og BAM International. Konsulent: COWI.

FAKTA OM GIVE STEEL A/S
Give Steel er en førende producent af stålkonstruktioner, som designer, projekterer, producerer og monterer bærende stålkonstruktioner i Nordeuropa. Alle konstruktioner produceres i Danmark i et ansvarligt og højteknologisk produktionsmiljø med fokus på social ansvarlighed og klimavenlig produktion.

Mere fra...

16.05.2023Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Wicotec Kirkebjerg styrker serviceforretningen i Jylland

09.03.2023Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Et grønnere Wicotec Kirkebjerg

25.02.2023Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Wicotec Kirkebjerg vinder Nyt Hospital Nordsjælland

08.02.2023Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Historisk flot årsregnskab for Wicotec Kirkebjerg-koncernen

31.01.2023Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Wicotec Kirkebjerg åbner ny afdeling i Kalundborg

27.07.2022Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Wicotec Kirkebjerg vinder flere rammeaftaler hos Forsvarets Ejendomsstyrelse