Trods modgang så ny optimisme hos Nordelektro

Efterdønninger fra corona-krisen, inflation og udskiftninger på nøglepositioner gav røde tal på bundlinjen i 2021/22. Men året sluttede positivt – med den hidtil største service-kontrakt i Nordelektros historie – og det skaber optimisme hos den nye direktør.

Et opgavemæssigt efterslæb fra corona-nedlukningerne kombineret med galopperende energipriser og tårnhøj inflation skabte udfordringer for Nordelektro gennem det meste af 2022. Det kan aflæses i det netop offentliggjorte 2021/22-regnskab, hvor resultatet er et utilfredsstillende underskud på 2,6 millioner kroner efter skat. Foto: Nord Elektro..

Et opgavemæssigt efterslæb fra corona-nedlukningerne kombineret med galopperende energipriser og tårnhøj inflation skabte udfordringer for Nordelektro gennem det meste af 2022. Det kan aflæses i det netop offentliggjorte 2021/22-regnskab, hvor resultatet er et utilfredsstillende underskud på 2,6 millioner kroner efter skat.

”De ydre omstændigheder har været udfordrende for os, men vi må samtidig erkende, at vi ikke har været hurtige og dygtige nok til at tilpasse vores forretning til en ny virkelighed. Det er der flere grunde til. Vi har været igennem en turbulent periode med udskiftning på flere nøglepositioner, og yderligere har vi stået med et internt IT-projekt, der har taget en stor del af vores fokus i en lang periode. På den positive side hæfter jeg mig dog ved, at vi trods udfordringerne har været i stand til at fastholde det høje serviceniveau ud mod vores kunder”, siger administrerende direktør Jesper Christiansen.

Jesper Christiansen kom til Nordelektro fra et job som direktør for Teknisk Service hos ISS i januar 2023 og har siden sin tiltræden haft fokus på at effektivisere og tilpasse organisationen. Tiltagene forventes at få fuld effekt mod slutningen af året, så Nordelektro igen tjener penge fra begyndelsen af regnskabsåret 2023/24, som påbegyndes til oktober.

”Herfra går det stille og roligt fremad. I første omgang er fokus på at tilpasse organisationen til den situation, vi befinder os i. Men ambitionerne er der ikke ændret på. Vi vil udvikle Nordelektro til en landsdækkende Teknisk Facility Management-udbyder. Det har virksomheden potentialet til. Men vi skal på alle parametre arbejde mere intelligent med forretningsudvikling, end vi har gjort hidtil”, fastslår Jesper Christiansen.

Læs også: EY vil aflaste Danmarks elnet

Han bygger en stor del af sin optimisme på, at Nordelektro i 2022 formåede at øge antallet af tekniske anlæg i service med omkring 30 procent for andet år i træk. Virksomheden servicerer i dag flere end 8.200 tekniske anlæg og landede i efteråret sin største serviceaftale nogensinde – som Teknisk Facility Management-partner for JKF Industri, der fremstiller komponenter til procesventilation. Aftalen med JKF omfatter knap 1.200 tekniske anlæg – alt fra porte, pallesystemer og kraner til termografering og ABA/ABV – og er for alvor blevet rullet i gang hen over årsskiftet, hvor Nordelektros grå servicebiler har været hyppige gæster på JKF’s 25.000 kvardratmeter store fabrik i Als.

Optimismen hos Nordelektro skyldes også, at man efter et par vigtige nyansættelser nu har fået det nye team helt på plads. I februar startede Allan Nass som ny salgschef. Han har, ligesom Jesper Christiansen, en baggrund fra ISS’ tekniske afdeling. Og i marts er Kasper T. Nielsen tiltrådt som ny økonomichef. Han kommer senest fra en stilling som Business Analyst hos Wrist Ship Supply.
For regnskabsåret 2022/23, der løber frem til udgangen af september måned, forventer Nordelektro et mindre underskud.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

12.04.2024EG A/S

Sponseret

Partneraftale kan give en bedre bundlinje i el-branchen

11.04.2024KlarPris A/S

Sponseret

Et nyt kapitel i projektstyring

10.04.2024EG A/S

Sponseret

Hvilket program skal jeg vælge til tilbud?

08.04.2024KlarPris A/S

Sponseret

Navigering i krisetider: Hvordan KlarPris revolutionerer indkøbsstrategier i EL- og VVS-Branchen

03.04.2024RIB Software

Sponseret

3 gode grunde til at tilmelde sig et FM kursus!

25.03.2024Installator.dk

Nyt AR-værktøj kan fejlsøge på anlæg i hele verden

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle