Tvister og retssager truer pressede håndværksmestrer

Travlhed og manglende materialer kan føre til flere retslige tvister mellem håndværkere og kunder. Forsikringsfirmaet Alm. Brand oplever en stigning i salget af retshjælpsforsikringer særligt blandt håndværksmestre og hotel– og restaurationsbranchen.

Hver tredje nytegnede retshjælpsforsikring er tegnet af en håndværkermester. Foto: Alm. Brand Forsikring.

Når det går hurtigt, og materialerne ikke altid når frem i tide, eller de forkerte materialer leveres, stiger risikoen for et retsligt efterspil. Derfor sikrer flere håndværkere sig med en såkaldt retshjælpsforsikring, der dækker sagsomkostningerne i tilfælde af en retslig tvist med en kunde.

I forsikringsfirmaet Alm. Brand er antallet af retshjælpsforsikringer til nye erhvervskunder steget med ca. 80 pct siden juni. Og det er særligt håndværkere samt virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen, der garderer sig mod tvister og retssager. Hver tredje nytegnede retshjælpsforsikring er således tegnet af en håndværksmester.

Stor travlhed kombineret med den rekordstore mangel på arbejdskraft har især fået bygge- og hotelbranchen til at forsikre sig mod uforudsete situationer, der kan føre til tvister og retssager.

”Mange håndværkere har travlt, og det er positivt. Men de oplever også en stigende usikkerhed, da flere mangler hænder og er usikre på, hvorvidt de kan følge med efterspørgslen. Vi forstår deres udfordringer og vigtigheden af at være ordentligt dækket, hvis uheldet er ude,” siger Lars Braune, direktør i Alm. Brand for Produkt, Pris og portefølje i Forsikring Erhverv.

Stigning i mangelsindsigelser ved håndværkerarbejde
Og meget tyder på, at de mange håndværksmestre har gjort klogt i at tegne en retshjælpsforsikring. Flere har således allerede haft behov for at anvende den.

”Vi oplever en generel stigning af sager i forhold til mangelsindsigelser ved håndværkarbejde. Som håndværksmester kan det lede til store økonomiske tab, hvis der både er forsinkelser i byggeriet og man selv skal dækker de udgifter, der er forbundet med en privat retssag. Her hjælper vores retshjælpsforsikring,” siger Lars Braune.

Retshjælpsforsikringen dækker fortsat de sagsomkostninger, der er forbundet med visse rets- eller voldgiftssager. Kunderne tilkøber typisk forsikringen i tilknytning til en vanlig erhvervsforsikring, men forsikringen kan også tegnes separat fra øvrige forsikringer.

-AKJ

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle