Undgå statisk elektricitet i produktionen

I årets kolde måneder forekommer der ofte problemer med tør luft, der kan forårsage statisk elektricitet. Det gælder især for produktionsmiljøer, hvor elektrisk ladning kan skade maskiner og resultere i driftsstop.

Statisk elektricitet kan nedsætte produktiviteten, mindske produktkvaliteten og skabe alvorlige sikkerhedsmæssige problemer..

Statisk elektricitet kan nedsætte produktiviteten, mindske produktkvaliteten og skabe alvorlige sikkerhedsmæssige problemer for de ansatte som følge af vildfarende gnister. Statisk elektricitet kan også give skader på udstyr og maskiner, der kan medføre driftstop i produktionen. Det er derfor både for medarbejdernes og for produktionens skyld, at det er væsentligt at sikre en korrekt luftfugtighed.

I mange produktionsmiljøer er den relative luftfugtighed under 40 %, hvilket netop er her, hvor friktionen kan skabe en statisk ladning. Det er særligt i de kolde måneder, at flere virksomheder har udfordringer med en for lav luftfugtighed og tør luft.

Kom statisk elektricitet til livs med befugtning

Luftbefugtning er en udbredt og velegnet metode til at undgå opbygningen af statisk elektricitet i produktionsmiljøer. Når luftfugtigheden kontrolleres og holdes på et optimalt niveau, fungerer luftens vandindhold som en naturlig elektrisk leder, der vil aflede eventuelt statisk elektricitet. Det anbefales, at luftfugtigheden holdes på 40-60 % for at undgå opbygningen af statisk elektricitet.

Ønsker du at få rådgivning og forbedre forholdene i din produktion er du velkommen til at kontakte os.

Mere fra...

16.04.2024Condair A/S

Sponseret

Opnå store energibesparelser ved at køle med adiabatisk køling

18.03.2024Condair A/S

Sponseret

Forbedring af indeklima og byggeprojekter ved brug af data fra avancerede sensorer

20.02.2024Condair A/S

Sponseret

Vil du vide mere om affugtning og principperne bag?

13.09.2021Condair A/S

Sponseret

Mød os på Danvak Dagen 2021 til en snak om indeklima

16.06.2021Condair A/S

Sponseret

Er din produktion og virksomhed klar til sommerens høje luftfugtighed?

07.04.2021Condair A/S

Sponseret

Se eller gense webinar om indeklima og luftfugtighed