To unge talenter og ildsjæle er hædret med legat

VVS-lærling Emil Giese og murerlærling Alexander Lynge Bøhm er modtagere af Unidrains Talentlegat, der uddeles for sjette år i træk. Begge unge talenter er nomineret på baggrund af deres tilgang til deres fag. De er ildsjæle, som i det daglige yder en ekstra indsats og går til arbejdet med blik for faglighed og høj kvalitet.

Fra venstre er det Unidrain konsulent Christian Møller Sommer, lærling Emil Giese og hans mester Henrik W. Hansen, der indstillede Emil. Foto: Unidrain..

Det var to meget overraskede lærlinge, som sidste uge hver modtog et talentlegat på 15.000 kroner af den danske virksomhed Unidrain.
”Vi har sjældent set så mange ansøgere til prisen, og selvom det var et stærkt ansøgerfelt, så var vi slet ikke i tvivl om, hvem modtagerne af vores talentlegat skulle være”, fortæller administrerende direktør i Unidrain Henrik Handschuh.

Legatmodtagerne blev murerlærling Alexander Lynge Bøhm, der er i lære hos virksomheden AC Huse i Ryomgaard, og VVS-lærling Emil Giese, der har sin daglige gang hos Henrik W. Hansen VVS EL & BLIK.

De blev både glade og lettere mundlamme, da Unidrain-holdet afbrød arbejdet på lærepladsen for at overrække legat og en blomsterbuket. Både familie og kollegaer var troppet op for at overraske de unge håndværkere, som hædres for deres flid og interesse i deres respektive fag.

Puster liv i fremtidsdrømme
En lille uge efter legatmodtagelse er murerlærling Alexander Lynge Bøhm stadig ikke kommet sig helt over overraskelsen:

"Det er for sindssygt og det er vist ikke sunket helt ind, men anerkendelsen betyder alt!"

Den kommende murer studerer på fjerde hovedforløb på Tradium, og selvom den 21-årige legatmodtager altid har vidst, han skulle være håndværker, var murerfaget ikke det oplagte valg. Alligevel føler Alexander Lynge Bøhm, at han er landet på den helt rette hylde.

”Der er så meget håndelag i at mure og give form til noget. Jeg har mulighed for at sætte mit eget præg på arbejdet, og det er virkelig tilfredsstillende at se resultatet af ens indsats”, fortæller Alexander Lynge Bøhm.

Faglærer Kent Sivertsen har indstillet Alexander til prisen, og han er ikke i tvivl om, at man har fundet den retmæssige modtager:

”Alexander er en ildsjæl, og det lyser ud af ham, at han er stolt af sit fag. Med sin faglige dygtighed går han altid forrest, også når det er kammeraterne, der har brug for hjælp. Jeg har tidligere overvejet at indstille elever til Unidrains legat. Med Alexander var jeg ikke i tvivl. Han går ikke på kompromis med sine opgaver; alt, hvad han foretager sig, er nøje gennemtænkt. Mener han ikke, at arbejdet kan godtages, er han selv sin egen værste kritiker”.

Læs også: Flere oplever manglende kvalitet i vvs-arbejde

Den nyudklækkede legatmodtager er færdigudlært til september, og pengene sætter gang i drømmene og mulighederne for, hvad der skal ske, når svendebrevet er i hus.

”Jeg vil bruge dem på noget, der giver mening i forhold til min videre vej. Om det er faglige kurser og eller et udlandsophold, ved jeg ikke, men det er helt sikker et skridt på vej mod nye spændende udfordringer”, runder Alexander af.

VVS-lærling i særklasse
Årets anden legatmodtager, Emil Giese, er 20 år gammel og i lære hos Henrik W. Hansen i Kastrup.
”Jeg har igennem mine 30 år som VVS’er og 10 år som mester aldrig oplevet en som Emil. Hans humør og livsindstilling er beundringsværdig, og hans tilgang til faget er en klasse for sig. Udover at være en meget dygtig elev, har han også øje for kundepleje og service. Når han er ude ved fru. Hansen, ser han lige, om hun har lidt skrald stående, eller om der skal ryddes sne. Han yder også altid en ekstra indsats på kontoret. Han er den lærling, alle mestre ønsker sig”.

Sådan lyder de rosende ord fra Emil Gieses mester Henrik W. Hansen, der har indstillet Emil til legatet. Hos Emil Giese selv er ydmygheden over at modtage legatet stor:

”Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er bare glad og taknemmelig for at få denne anerkendelse for mit arbejde. Hvem vil ikke gerne værdsættes for deres indsats?”.

Emil er færdigudlært i januar 2024 og har ligesom Alexander Lynge Bøhm altid vidst, at et håndværksfag var vejen for ham.

”Jeg er ikke så god til at sidde på skolebænken, så efter to ugers praktik hos en bekendt inden for VVS-branchen, var jeg overbevist om, at det var vejen for mig. Den beslutning har jeg ikke fortrudt. Jeg har været heldig at komme i lære hos Henrik. Det er et godt firma, og han er god til at give tilbage til os ansatte, og så bestræber man sig jo lidt ekstra”, afslutter Emil Giese, der endnu overvejer om pengene skal gå til et motorcykelkørekort eller opsparing til egen lejlighed.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle