Unidrain uddanner fremtidens VVS’ere

Når den kommende generation af VVS-montører skal gøre sig praktiske erfaringer med afløbsinstallationer og VVS-produkter, finder denne undervisning blandt andet sted hos Unidrain. VVS-lærlinge fra landets fagskoler kan deltage i skræddersyede undervisning

Henrik Tietgen Lund underviser i Unidrains nye undervisningslokale, og Henrik er uddannet VVS'er..

En gennemgribende istandsættelse af vores kælder har givet liv til nye og moderne uddannelsesfaciliteter for VVS-montører og -lærlinge.

- Som en af landets førende virksomheder i VVS-branchen har vi åbnet dørene til inspiration og uddannelse af bl.a. den kommende generation af faglærte. Ved at tilbyde nogle andre rammer end de er vant til, spændende og relevante aktiviteter, håber vi at knytte endnu mere faglighed til VVS-uddannelsen og de muligheder, den bringer, fortæller Christian Møller Sommer, konsulent og en af underviserne hos Unidrain.

21 lærlinge indviede faciliteterne

Det nye undervisningslokale giver de studerende mulighed for at øve deres færdigheder i et praktisk og realistisk miljø. Lokalet er udstyret med alle Unidrains produkter, og der er indrettet ”brusenicher”, hvor lærlingene arbejder med afløbsinstallationer og altså med egne hænder stifter bekendtskab med produkterne. 

21 VVS-lærlinge fra U/Nord i Hillerød har indviet faciliteterne. Faglærer Kim Brøns var med og han var positivt overrasket over både faciliteter og lærlingenes store bidrag og interesse undervejs.

- Dagen har været godt skruet sammen. Den startede med en grundig introduktion til Unidrain og produkterne, og så blev eleverne sat i gang med at lave forskellige afløbsinstallationer. Det er ikke alle, der har prøvet det før, men i disse rammer får eleverne lov til at prøve kræfter med at opbygge installationerne, og de kan spørge frit undervejs, fortæller Kim Brøns og fortsætter:

- De er meget interesserede, stiller spørgsmål og forholder sig aktivt til oplæg og opgaver stillet. Det betyder jo, at det er relevant og udbytterigt for dem at være her.

Jakob Sylvest Søgaard-Hansen, der er VVS-lærling hos Brdr. Fuglsang VVS fortæller, at han primært arbejder med installation af varmepumper og at dagen har givet anledning til at lære mere om afløbsinstallationer og prøve kræfter med dem.

- Jeg kender Unidrain, da det er produkter, man ikke kommer udenom som VVS’er, men jeg arbejder ikke med dem til daglig. Derfor har det været sjovt og lærerigt at få lov at rode med produkterne på denne måde, og så er det inspirerende at være i nye rammer med ansatte, som er specialiseret. Det giver et andet fokus, og vi får en dybere forståelse for produkter og anvendelsen, udtaler Jakob Sylvest Søgaard-Hansen.

Få skræddersyet undervisning

Det er vores tekniske supporter Henrik Tietgen Lund og konsulent Christian Sommer, der står for undervisningen. De er begge uddannet inden for VVS-faget, og det betyder ifølge faglærer Kim Brøns en hel del.

- Både Henrik og Christian er helt i øjenhøjde med de unge. De taler deres sprog, forstår lærlingenes udfordringer ude hos kunderne, og de kan lettere sætte sig ind tingene end nogen uden den konkrete vvs-erfaring. Der er en god og konstruktiv dialog mellem dem og lærlingene, og det er superfedt at opleve.

Vi tilbyder skræddersyede undervisningsforløb i de nye undervisningsfaciliteter for både installatørvirksomhedernes medarbejdere og uddannelsesinstitutionerne.

- Det er et lille tiltag set i forhold til den massive udfordring, som hele byggebranchen står overfor, men ikke desto mindre, er det vores bidrag til at styrke VVS-branchens faglige niveau og afhjælpe manglen på kloge hænder, afslutter Christian Møller Sommer.

Mere fra...

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

05.03.2024Unidrain A/S

Sponseret

Unidrain linjeafløb på specialmål til badeværelse på Dokk1 i Aarhus

16.02.2024Unidrain A/S

Sponseret

Indstil din elev eller lærling til Unidrains Talentlegat

17.01.2024Unidrain A/S

Sponseret

Unidrain gentænker pedalspanden

26.10.2023Unidrain A/S

Sponseret

Kunst og design i højsædet: Københavns mini-designhotel har gennemtænkt badeværelsesæstetik

17.05.2023Unidrain A/S

Sponseret

Unidrain uddanner fremtidens VVS’ere