Universiteter og erhvervsliv skal løbe parløb

Erhvervslivet tørster efter kvalificerede medarbejdere til den grønne omstilling, og af samme grund er den nye aftale om en reform af universitetsuddannelserne et afgørende skridt i den rigtige retning. Sådan lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Færre lange kandidatuddannelser og flere erhvervskandidatuddannelser, som i højere grad er målrettet erhvervslivets behov. Det er en af grundelementerne i den nye aftale om reform af universitetsuddannelserne, som netop er faldet på plads. Foto: 123rf.com..

Færre lange kandidatuddannelser og flere erhvervskandidatuddannelser, som i højere grad er målrettet erhvervslivets behov. Det er en af grundelementerne i den nye aftale om reform af universitetsuddannelserne, som netop er faldet på plads.

TEKNIQ Arbejdsgiverne ser reformen som et afgørende skridt på vejen mod at sikre mere kvalificeret arbejdskraft til fremtidens opgaver.

”Et højt uddannelsesniveau er en af hjørnestenene i dansk erhvervsliv. Det skal vi værne om. Nu er der landet en ambitiøs aftale, som favner netop behovet for et højt vidensniveau og sikrer mere kvalificeret arbejdskraft til det danske erhvervsliv – ikke mindst inden for det tekniske område til den grønne omstilling af samfundet. Det er helt rigtigt set”, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal.

Særligt opprioriteringen af erhvervskandidatuddannelser og korte kandidatuddannelser er sød musik i ørerne hos arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen. Men der er også nødt til at være fokus på efter- og videreuddannelse.

”Det er vigtigt, at dagens aftale med billigere og bedre muligheder for efter- og videreuddannelsesmuligheder også kommer til at gælde andre vigtige grupper på arbejdsmarkedet. For eksempel faglærte som i forvejen har trukket mindst på uddannelsessystemet, og som i højere og højere grad har brug for efter- og videreuddannelse på videregående niveau”, siger Tina Voldby.

Læs også: Danmark får færre unge i fremtiden

Derudover er der roser til ambitionen om at få flere internationale studerende til landet, hvilket også kan være med til sikre kvalificerede medarbejdere til fremtidens behov.
Aftalen sikrer flere penge til erhvervsuddannelserne. 300 millioner kroner ekstra i 2025, som stiger til 400 millioner kroner i 2030.
Det er en god start men langtfra tilstrækkeligt, lyder kommentaren. 

”Det er for sent og for lidt. Derfor er det afgørende, at regeringen afsætter yderligere midler i finansloven for 2024 til at styrke de grønne, tekniske erhvervsuddannelser. Det er netop her, den digitale og teknologiske udvikling accelererer hurtigst, og behovet for grøn arbejdskraft er stort”, siger Tina Voldby.

Hun opfordrer helt konkret politikerne til at prioritere investeringer i uddannelser som elektriker, vvs-energispecialist, smed og industritekniker, da det er nogle af de fag, hvor udviklingen løber om kap med behovet for flere kvalificerede medarbejdere i disse år.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Installator.dk

Trusselsniveauet hæves for gas- og elsektoren

12.06.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

12.06.2024Installator.dk

Tekniq klar med omfattende program på Folkemødet

12.06.2024Installator.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

11.06.2024Installator.dk

Bred politisk aftale sikrer økonomi til udbygning af elnettet

11.06.2024Installator.dk

Norlys køber Ewii´s fibernetværk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning