Væksten er stabil i installationsbranchen

Især de mellemstore virksomheder trak vækstlæsset i 2018 blandt landets el- og VVS-installationsvirksomheder. Det viser en ny regnskabsanalyse fra Deloitte og Tekniq Arbejdsgiverne.

”Virksomhederne har fortsat travlt, men væksten ser ud til at flade ud, og derfor skal virksomhederne blive endnu bedre til at drive forretningen klogt”, siger Mads Graves, direktør i Tekniq Arbejdsgiverne. PR-foto. .

El-installatører, VVS-installatører og teknikentreprenører fortsatte i 2018 væksten og øgede omsætningen med seks procent til over 52 milliarder kroner.

Det viser den årlige regnskabsanalyse, som er udført af revisions- og konsulenthuset Deloitte i samarbejde med brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

88 procent af installationsvirksomhederne havde således overskud i 2018 mod 85 procent året før.

VVS-installatørerne havde den største fremgang i omsætningen på 7,0 procent, mens el-installatørernes vækst var på 4,3 procent. Beskæftigelsen i branchen steg samlet med 4,4 procent i 2018, og branchen havde ved udgangen af året over 47.000 ansatte.

Dæmpet optimisme
”De mellemstore virksomheder præsterer den bedste indtjening, og på trods af generel fremgang har især de større installatørvirksomheder fortsat en udfordring på indtjeningssiden”, siger Mads Graves, der er direktør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Han ser derfor med dæmpet optimisme på resultaterne for 2018.

”Virksomhederne har fortsat travlt, men væksten ser ud til at flade ud, og derfor skal virksomhederne blive endnu bedre til at drive forretningen klogt”, fastslår Mads Graves.

Effektiv projektstyring
Ifølge René Andersen, der er brancheleder i Deloitte, tyder det netop på, at installationsvirksomhederne har fået bedre styr på forretning, projekter og omkostninger.

”Installationsvirksomhederne formår tydeligvis at styre de store projekter mere effektivt. Dermed er langt de fleste virksomheder i branchen godt polstret til at stå imod de kommende års udfordringer”, mener René Andersen.

Han finder det positivt, at væksten i installationsbranchen fortsætter, og at indtjeningen nu i højere grad end tidligere følger med på trods af stærk konkurrence og generel mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Tilbage på vækstsporet
Ifølge Deloitte-analysen steg el-installatørernes gennemsnitlige driftsresultat med 5,8 procent til 55.700 kroner pr. medarbejder i 2018. Tendensen er, at el-installatørerne er tilbage på vækstsporet efter et par stille år.

VVS-installatørerne øgede i gennemsnit driftsresultatet til godt 76.000 kroner pr. medarbejder.

Teknikentreprenørerne halter fortsat efter el-installatører og VVS-installatører, når det gælder indtjening. Selv om det gennemsnitlige driftsresultat pr. medarbejder steg til 21.700 kroner, så er det fortsat under halvdelen af driftsresultatet pr. medarbejder blandt de øvrige installationsvirksomheder.

- JKK

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle