Sikring og overvågning: Vækstmarked med forhindringer

Store sikringsfirmaer dominerer det private marked for tyverisikring og overvågning. Det gør det svært for installatørerne at tjene penge på området. På erhvervsmarkedet er mulighederne bedre, men manglende vækst i byggeriet betyder dog, at det ikke er en guldrandet forretning.

Store sikringsfirmaer dominerer det private marked for tyverisikring og overvågning, hvilket gør det svært for installatørerne at tjene penge på området..

Mads Risgaard Knudsen, der er teknisk konsulent i Tekniq forklarer, at erhvervsmarkedet i øjeblikket er mere profitabelt end privatmarkedet, når det gælder sikring og overvågning. Det skyldes, at store sikringsfirmaer sidder meget tungt på privatmarkedet..

Både virksomheder og private sikrer sig i stigende grad med alarmer, bevægelsescensorer og videoovervågning, men alligevel er sikringsmarkedet i øjeblikket ikke en pengemaskine for de elinstallatører, der vælger at satse på området.

Specielt på privatmarkedet har installatørerne det svært, fordi store sikrings-spillere som Dansikring Direct og G4S sidder tungt på markedet med deres abonnementsbaserede -alarmløsninger, der giver forbrugerne lave etableringspriser her og nu.

Læs også: Lemvigh-Müller indleder samarbejde med canadisk IP-leverandør

Ifølge Mads Risgaard Knudsen, der er teknisk konsulent i Tekniq og tilknyttet organisationens sikringsgruppe, er det svært for elinstallatørerne at hamle op med de lave etableringspriser, som er mulige, når Dansikring Direct og G4S samtidig binder kunderne til et løbende abonnement.

”Lige meget hvor stor en elinstallatør, du er, så er det svært at matche eksempelvis G4S. Derfor skal installatøren synliggøre for kunden, at det anlæg han tilbyder, godt nok koster lidt mere ’up front’, men til gengæld bliver billigere på den lange bane, fordi kunden ejer det og ikke hænger på et abonnement. Samtidig skal installatørerne slå på, at de kan tilbyde et anlæg, der er specielt tilpasset til kundens behov – i modsætning et abonnementsanlæg, der er en standardløsning”, siger Mads Risgaard Knudsen.

Sælg tryghed
Hos elinstallationsvirksomheden Elektrogården i Dianalund har man blandt andet specialiseret sig i sikringsområdet, og indehaver Carsten Hansen nikker genkendende til udfordringerne på privatmarkedet.

”Vores ordretilgang på privatmarkedet er meget lille i øjeblikket, synes jeg. Der er dog stor aktivitet på markedet, men det er blevet en hård kamp om den laveste pris, og de store sikringsfirmaer løber med mange af kunderne med deres abonnementsbaserede ’low cost’-anlæg. De store firmaer har virkelig fået ’brandet’ sig stærkt i bevidstheden på folk”, siger Carsten Hansen.

Læs også: Fusion skaber nye sikringsløsninger

Han mener ligesom Mads Risgaard Knudsen, at man som installatør skal markedsføre sig på, at man er billigst på den lange bane. Men Carsten Hansen påpeger også, at det handler om at ’sælge’ sikkerhed hos de private kunder.

”I købssituationen tænker de private ikke så meget på prisen, de tænker som regel mere på at skabe tryghed for deres familie, deres ejendom og deres indbo her og nu. Så det er det, vi prøver at gøre noget ud af, når vi snakker sikkerhed med private”, siger Carsten Hansen.

Ifølge Tekniqs Markedsstatistik for 2013 tror 41 procent af elinstallatørerne på enten en stor stigning eller en lille stigning i omsætningen på markedet. Næsten ingen tror, at væksten på markedet vil blive negativ. (Tryk på billedet for at forstørre). .

”Derfor fortæller vi også kunderne, at vi kan lave et anlæg, der passer præcis til deres behov. Det er meget sjældent, at vi laver to ens anlæg, for når vi først kommer i gang, vil folk mange gange gerne have flere sensorer eller en ekstra nøgleboks, fordi de pludselig kan se behovet”, forklarer Carsten Hansen. 

Erhvervsmarkedet mere interessant
Hans virksomhed har dog mere succes på erhvervsmarkedet, som han kalder ”fornuftigt”, og det er da også den generelle tendens, at erhvervsmarkedet er mere profitabelt for installatørerne, fortæller Mads Risgaard Knudsen fra Tekniq.

Han oplever, at virksomhederne bruger stigende beløb på sikring i øjeblikket.

”Virksomhederne og institutioner forbedrer eller ’bygger på’ eksisterende anlæg, fordi de har nogle værdier eller medarbejdere, de gerne vil passe på. Strammere krav fra forsikringsselskaber spiller også en væsentlig rolle”, siger Mads Risgaard Knudsen og påpeger, at salget af både alarmer, videoovervågning og adgangskontrol er i vækst på erhvervsmarkedet i øjeblikket.

Den helt store fest udebliver dog, pointerer Mads Risgaard Knudsen. Det skyldes, at væksten i samfundet generelt er minimal i øjeblikket.

Når der ikke er nogen vækst, bliver der heller ikke bygget nye varelagre med værdifulde produkter, som skal sikres, det er egentlig ret simpelt. Men den gode nyhed er, at det formentlig vil komme helt af sig selv, når et økonomisk opsving for alvor får fat”, understreger Mads Risgaard Knudsen.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Oplev ny generation af LAMEL-LED

23.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Få større fleksibilitet med en plugin fordelingstavle

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

Install +S

22.05.2024Installator.dk

Koble udvider med endnu en partner i Nordjylland

21.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Automatisk afisoleringsmaskine til effektiv ledningsforberedelse

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde