Nyt varmepumpeanlæg i Tønder giver besparelser

Allerede fra den 1. juni kunne fjernvarmeforbrugerne i Tønder glæde sig over en billigere varmeregning end hidtil. Det skyldes, at der er ved at blive etableret et nyt varmepumpeanlæg i udkanten af byen.

Selvom varmepumpeanlægget i Tønder først forventes at blive taget i brug den 1. august, har man hos Tønder Fjernvarmeselskab besluttet, at forbrugerne allerede fra den 1. juni får en billigere varmeregning. Arkivfoto..

Fra den 1. juni har fjernvarmeforbrugerne i Tønder fået en lavere varmeregning end hidtil.

Det skyldes, at Tønder Fjernvarme i samarbejde med Sapa, der er verdens største leverandør af aluminiumsløsninger, er ved at etablere et nyt varmepumpeanlæg, der forventes færdigt om cirka to måneder, skriver JydskeVestkysten.

Og selvom det gasdrevne varmepumpeanlæg, der er ved at blive etableret på Håndværkervej i udkanten af Tønder, først står færdigt om to måneder, har man hos Tønder Fjernvarmeselskab allerede besluttet sig for at nedsætte MWh-prisen med 50 kroner plus moms.

Effektivt anlæg medfører besparelser
Selvom prisnedsættelser ikke er usædvanlige for varmeforbrugerne, skyldes beslutningen hos Tønder Fjernvarmeselskab imidlertid noget andet.

Den skyldes nemlig ene og alene, at det nye varmepumpeanlæg er så effektivt, at det har betydning på varmeprisen, hvorfor den allerede nu er sat ned, skriver JydskeVestkysten.

Læs også: Få varmen på abonnement

Peter Nørkjær, der er formand for Tønder Fjernvarmeselskab, oplyser blandt andet, at virkningsgraden på anlægget, der skal sikre kølevand til Sapas produktion og varme til fjernvarmenettet, er langt over 200 procent:

”At MWh-prisen falder, skyldes alene, at vi får et mere effektivt anlæg. Anlægget har en højere udnyttelsesgrad af gassen. Det giver bedre økonomi end bare at fyre gas af i almindelige varmekedler”, siger han til JydskeVestkysten.

En hel bys varmeforbrug
Det nye anlæg forventes at blive taget i brug omkring den 1. august. I løbet af årets tre sommermåneder regner man med, at anlægget alene kan klare Tønder bys varmeforbrug på tre-fire MW. Når alt kører vel, kan de gasdrevne varmepumper producere 5,5 MW, oplyser Peter Nørkjær.

Selvom varmeregningen vil blive en smule billigere hos Tønders fjernvarmeforbrugere, er det imidlertid kun den variable varmepris, de kan spare penge på. Den faste pris vil nemlig blive en smule højere.

Her stiger den faste kvadratmeter-betaling, det såkaldte abonnementsbidrag – fra 18 til 21 kroner plus moms. Det betyder, at den faste varmeudgift for en ejendom på 150 kvadratmeter stiger med knap 600 kroner.

Læs også: Hofor: Forbrugere glemmer at skrue ned for varmeanlægget

Grunden til den forhøjede faste udgift skal findes i anlægsudgifterne på 43 millioner kroner, som etableringen af det nye anlæg koster.

Ifølge Peter Nørkjær kan det dog være et plaster på såret for forbrugerne at tage et kig på det netop afsluttede varmeår. Her skal størstedelen nemlig have penge tilbage i for meget betalt varme.

- EL

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

20.06.2024Geovent

Sponseret

Besøg fra vores tætte samarbejdspartner ITEK: Fokus på NATO og forsvarsprojekter

20.06.2024Installator.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

20.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne: God dag for famlieejede virksomheder

20.06.2024Installator.dk

Bravida henter erfaren profil til regional direktør-stilling

19.06.2024Installator.dk

Vest-El A/S bliver en del af InstallatørGruppen

18.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Den heldige vinder af el-løbehjulet blev…

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle