Varmepumper kan få et boost med fjernvarme i ryggen

Dansk Fjernvarmes planer om at være aktiv medspiller i forsøget på at få udbredt varmepumper til de 500.000 boliger, som i dag opvarmes med blandt andet olie- eller gasfyr, vækker tilfredshed hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Dansk Fjernvarme ønsker, at lokale fjernvarmeselskaber deltager i udrulningen af individuelle varmepumper til bygninger uden for fjernvarmeområderne. .

Der er et stort potentiale for varmepumper som opvarmningsform i de mange boliger, der i dag opvarmes med fossile brændsler typisk fyringsolie eller naturgas. Især udfasningen af oliefyr har været i gang i en årrække, men det går for langsomt. Derfor er det vigtigt, at alle midler tages i brug, hvis vi skal sikre, at flest mulige boliger kan få grøn varme.

”Grøn opvarmning er uundværlig, hvis vi skal nå regeringens mål om 70 procents CO2-reduktion inden 2030, og her har individuelle varmepumper et stort potentiale, som endnu langt fra er forløst”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

Dansk Fjernvarme ønsker, at lokale fjernvarmeselskaber deltager i udrulningen af individuelle varmepumper til bygninger uden for fjernvarmeområderne. I så fald kommer der en spiller på banen, som i samspil med lokale installatører kan tilføre markedet volumen, finansiering, lokalkendskab og høj kvalitet. Tilsammen vil det ifølge Tekniq Arbejdsgiverne give gode muligheder for at udnytte det store potentiale for grøn varme i de danske boliger.

”Fjernvarmeselskaberne har en lokal forankring og kan – når de er forbrugerejede – tilbyde finansieringsløsninger uden krav om egentligt afkast af investeringen. Det giver selskaberne en mulighed for levere attraktive løsninger til ikke bare oliefyrsejere, men også til ejere af boliger med naturgas eller andre opvarmningsformer. Og der er i høj grad behov for, at vi får udviklet nye måder at udbrede varmepumperne på”, siger Simon O. Rasmussen.

Forretningsmodel uden succes
Energistyrelsen har gennem en årrække og med betydelige offentlige midler understøttet forretningsmodellen ”Varmepumper på Abonnement”, men succesen er udeblevet.

”Det skyldes nok blandt andet, at konceptet ”Varmepumper på Abonnement” står svagt i konkurrencen med alternativerne. Det er naturligvis vigtigt, at myndighederne fortsætter med at understøtte udbredelsen af varmepumper, men det er ikke en offentlig opgave at gøre forskel på forretningsmodeller – det skal man overlade til markedet at regulere”, siger Simon O. Rasmussen og fortsætter: 

”For os er det ikke vigtigt, hvorvidt slutbrugerne foretrækker at eje eller leje deres varmepumpe, men det er vigtigt, myndighederne erkender, at det er markedet og ikke statsstøtte, der skal afgøre den konkurrence, ellers risikerer at vi at spilde både skattekroner og kostbar tid”.

I dag leverer fjernvarmeselskaberne varme til 64 procent af de danske boliger. Fjernvarmen udmærker sig ved at være en relativt billig og pålidelig opvarmningsform, som mange steder er forbrugerejet. Og fjernvarmeselskaberne nyder generelt stor tillid blandt forbrugerne.

”Det er derfor oplagt, at forbrugerne, igennem de forbrugerejede selskaber, selv investerer i den grønne omstilling”, siger Simon O. Rasmussen.

- JKK

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

12.04.2024Installator.dk

VE-installatører ser dystert på fremtiden

12.04.2024Installator.dk

Innargi tager hul på den tredje geotermiboring i Aarhus

11.04.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

KOM GOGT IGENNEM STØRRE PROJEKTER

11.04.2024Installator.dk

Enhedslisten vil øge tilskud til gasudfasning

10.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Nyt "energitag" og METRO Delta gør Birger 100 % selvforsynende

08.04.2024Installator.dk

214.000 kan få fjernvarme inden 2028, men...

05.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Skal du have varmepumpe? Så tjek først Varmepumpelisten

05.04.2024Installator.dk

Fejlslagen spekulation kan sende fjernvarmeværk i konkurs

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en tekniker med interesse for automation

Er du teknisk dygtig og motiveres af en alsidig hverdag? Har du erfaring med PLC, robotteknologi eller interesse for automation? Og vil du være med til at sikre den daglige drift og optimere vores automatiske produktionslinjer. Så søger vi lige nu en engageret tekniker til METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle