Varmepumper er også en fordel i store bygninger

Brødrene Dahl og varmepumpespecialisten Cronborg har indgået et nyt partnerskab, hvor formålet er at udbrede brugen af varmepumper i store bygninger.

Store bygninger kan med fordel benytte varmepumper, oplyser Brødrene Dahl og Cronborg. De vil i et fælles samarbejde sætte fokus på, at større virksomheder skal satse på varmepumper for at nedbringe energiforbruget..

Varmepumper forbindes ofte med énfamiliehuse. Men også store industribygninger, landbruget og offentlige anlæg som eksempelvis svømme- og idrætshaller kan opnå store økonomiske og miljømæssige fordele ved at anvende varmepumper. Det sætter Danmarks største VVS-grossist Brødrene Dahl og varmepumpespecialisten Cronborg nu fokus på. De to virksomheder stiller sig i spidsen for en udrulning af varmepumper i store bygninger.

Et marked på seks-syv milliarder kroner
Lars Pedersen, salgschef for klima i Brødrene Dahl, siger om baggrunden for samarbejdet, at Energistyrelsen har screenet markedet og identificeret et stort forbrug af energi i landbrug og fremstillingsvirksomheder. Derfor er der et meget stort økonomiske potentiale på dette område, vurderer han:

"Mange steder har man en gas- eller oliekedel stående, og her kan man med fordel erstatte en meget stor del af opvarmningen med en varmepumpe. Potentielt taler vi om et marked på 6-7 milliarder kroner, og her taler vi udelukkende industrivirksomheder og landbrug. Dertil kommer svømme- og idrætshaller, som også kan høste en økonomisk gevinst ved at investere i en varmepumpe," siger Lars Pedersen. Han står i spidsen for det korps af klimasælgere, Brødrene Dahl har dedikeret til opgaven. Ud over markedskontakt og rådgivning står Brødrene Dahl også for at gennemføre de økonomiske beregninger i hver enkelt sag.

Virksomheder kan tjene investeringen hjem på 2-4 år
Brødrene Dahls og Cronborgs beregninger viser desuden, at virksomheder kan tjene investeringen i en varmepumpe hjem i løbet af 2-4 år, og de er så sikre i deres sag, at de giver garanti for, at tilbagebetalingstiden holder. Cronborg har allerede installeret varmepumper i en stribe industrivirksomheder, som har tjent investeringen hjem på omkring tre år og opnået årlige økonomiske besparelser på mellem 100.000 og 200.000 kroner.

Læs også: Varmepumper gør flere boliger grønne

"Vi får rigtig mange henvendelser fra installatører, som er interesserede i at høre om løsningen, fordi de har potentielle kunder til den. Installatørerne kan se en mulighed for at opbygge et nyt forretningsområde på dette felt, og det vil vi gerne hjælpe med," siger Lars Pedersen.

- OWG

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle