Ventilations-branchen kræver specialisering

Større faglighed og strammere lovkrav opdeler i stigende grad ventilations-folk og vvs-folk i to mere specialiserede fag. Det glæder ventilationsvirksomhederne, som mener, at der er rigeligt med arbejde til dygtige ventilations-installatører.

Faglige input på Exhaustos Ventilationsdag. Henrik Kronborg Olsen, afdelingsleder i Fyns Ventilations Montage, ser ventilationsbranchen skille sig ud fra vvs-branchen..

Regler for brandsikring og teknisk isolering samt avanceret indregulering af ventilationsanlæg gør ventilations-folk mere specialiserede og skaber større faglig afstand mellem vvs- og ventilationsinstallatører. Det betyder travlhed hos ventilationsfirmaer, der overtager opgaver fra traditionelle vvs’ere.

”Siden 2007 har virksomhederne skåret ind til kerneforretningen og laver det, de er bedst til, for det koster for meget at kunne det hele”, siger Kim Kronby, der er formand for Foreningen af Ventilationsfirmaer (FAV) og medejer af JS Ventilation.

Modtager købstilbud
En af de virksomheder, der rykker frem på ventilationsmarkedet, er Fyns Ventilations Montage i Odense. Målet er at blive landsdækkende. Fra basen i den fynske hovedstad breder firmaet med ti medarbejdere sig ud og tager opgaver i København og Aarhus.

Læs også: Danskerne skal forstå ventilation

Afdelingsleder Henrik Kronborg Olsen oplever, at konkurrerende vvs-virksomheder gør sig til for at sælge deres ventilationsforretning til Fyns Ventilations Montage.

<p>"Forskellen mellem vvs og ventilation bliver kun større"</p>

- Christian Bach, direktør, Bach Ventilation

Inden for det seneste års tid har fire-fem vvs-installatører bejlet til virksomheden for at skille sig af med ventilationsopgaverne. Det er hverken kreditklemme eller generationsskifte, der får vvs-virksomhederne til at sælge ventilationsdelen, men faglige krav til specialisering, der får vvs’erne til at opgive ventilationen.

Henrik Kronborg Olsen forklarer, at ventilation-markedet kræver en stor klump af kompetencer, der blandt andet inkluderer både brandteknik, friskluft og energieffektivitet.

”Jeg tror, ventilation er blevet for teknisk til mange traditionelle vvs-virksomheder med de krav loven stiller”, siger Henrik Kronborg Olsen.

Forskellen bliver større
Bach Ventilation, der ligger i københavnske Søborg, lever også godt af den stigende specialisering og trækker omsætning ud af vvs-virksomhederne.

Læs også: Boligforeninger er et åbent marked for ventilationsvirksomheder

Det skyldes både de skærpede brandkrav, der gør det sværere at forstå normerne og også øgede udfordringer med at indregulere eksisterende ventilationsanlæg. De ekstra opgaver giver virksomheden en lille halv million i øget omsætning hvert år.

”En vvs’er har svært ved at gennemskue ventilationsopgaver, og forskellen mellem vvs og ventilation bliver kun større hver dag. I gamle dage var ventilationsarbejde venstrehåndsarbejde for vvs-folk, men det er det ikke længere. Inden for de seneste tre - fire år har jeg fået flere henvendelser fra VVS-virksomheder, der beder mig udføre deres ventilationsarbejde”, siger Christian Bach, direktør i Bach Ventilation.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

18.06.2024Geovent

Sponseret

Er dine medarbejdere udsat for skadelige dampe og støv på arbejdspladsen?

11.06.2024Geovent

Sponseret

Fleksibel og æstetisk ventilationsløsning til City Øre-Næse-Halsklinikken v/ speciallæge Jon Juhlin

07.06.2024Installator.dk

JV Ventilation skaber digital arbejdsplads

05.06.2024Genvex

Sponseret

Find dit nye filter på vores webshop

05.06.2024Installator.dk

Lindab opkøber danske Venti

30.05.2024Genvex

Sponseret

"Det er jo helt vildt fedt, at det gør en så stor forskel"

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle